Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Neporadím ti, znám jednoho Radima (už od dětských let) a nikdy mu nikdo neřekl jinak než Radim. ![]()
My máme teda Radka, původně jsem spíš chtěla (ikdyž to byla celkově krajní volba)Radima, ale u chlapa to neprošlo, já bych Radimovi klidně jako malému říkala Ráďo, Radýnku…Příjde mi to v pohodě a skoro stejné, do Radima prostě doroste. ![]()
Když si rodina manžela vydupala křtiny, tak se se mnou farářka u papírování dohadovala, že malej nemůže být Radek-prý mu tak říkáme, ale musí být Radim, Radoslav, Radomír, či co ono všechno, že Radek neexistuje- asi nevím, jak se jmenuje moje děcko.
![]()
To k těm zkratkám..
Já právě zatím potkala jen dva Radimy a vždy to byl jen Radim. Ale na mimino mi to přijde takový drsný. Asi jako volat na čivavu Brute nebo Goleme
Zakl.
Mám Radima. Když byl prcek byl to Ráďa, Radi, Radimek. Neměla jsem potřebu nějak komolit.Je jediný v širokém okolí. A ve škole si stejně dají přezdívky. ![]()
Díky za reakce, ono tam není asi moc variant. Ale to jméno je krásné samo o sobě. Váháme právě mezi Jaroslavem a Radimem. No ještě, že už jen tři týdny a budeme to muset rozlousknout
Zakl.
Raďula, Raďouš (nebo Raďous) a od toho pak Raďoušek. Mně se to jméno moc líbí ![]()
Vůbec bych zdrobněliny neřešila, ono se něco vyloupne samo. Třeba mu budete říkat Breberko ![]()
Já měla na seznamu Radana, neprošel. Máme Jindřicha a je to Jiňďa Piňďa ![]()
Tak já mám Radima bráchu. Říkáme mu Radi, Radime, Radimku ( i když už má přes 20let a je to chlap jak hora
) To jméno se mi hrozně líbí ![]()
Jmeno se mi libi. To, ze nema milion zdrobnelin nicemu nevadi. ![]()
Jméno se mi nelíbí, to snad raději Radomíra
, též jednoho znám
.
Znám různé zdrobněliny, jako je Vadim, Kadim, Sradim, Zadim… To mi tu napovídá přítel ![]()
@blabla123 Jako jo, psala jsem at napisete treba blbiny, ale ze se toho nekdo ujme az takhle
Kazdopadne diky tobe a priteli za nazor. Zakl.
@Anonymní píše:
@blabla123 Jako jo, psala jsem at napisete treba blbiny, ale ze se toho nekdo ujme az takhleKazdopadne diky tobe a priteli za nazor. Zakl.
Není zač zakladatelko
, přítel by vymyslel i lepší, ale to raději nebudu rozpitvávat ![]()
Zdravím
Už jsem tak zoufalá, že zakládám téma kvůli jménu. Za necelé tři týdny mám termín a pořád bojujeme se jménem. Hodně se nám líbí jméno Radim, ale přijde mi, že nemá žádné zdrobněliny kromě Radimek. A to mi nějak nejde přes pusu. Pak Ráďa, ale to je jak Radek nebo Radka. Co jsem koukala na význam jména, tak tam taky nic moc použitelnýho. Je tu někdo, kdo má Radima? Jak je oslovujete? Klidně i nějaká blbina, třeba to bude to pravé
Pro větší dítko je jasný Radim, ale ten tříkilový drobek? Díky
Ráda bych anonym, jméno chceme říct až po porodu a chodí sem manželova sestra, která mě zná pod nickem.