Jméno Mathias?

107
1.7.16 12:31

jmeno Mathias??

Ahoj holky, co rikate na jmeno Mathias? Moc se mi libi ale nechci aby se mu pak rikalo „matyáš“.. Ja jsem Slovenka, pritel cech ale myslim ze k prijmeni Hejral se celkem hodi..nechci nic „obycejne“ a myslim ze Mathias sa moc nevyskytuje..můžete mi napsat vas nazor popripade poradit neco jine? Dekuji

Příspěvek upraven 01.07.16 v 12:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4316
1.7.16 12:35

Nelíbí, promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.16 12:38

Já si myslím, že se to k sobě nehodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
1.7.16 12:38

@petushqa27 Přijde mi trochu divné dávat cizí podobu jména, pokud člověk neplánuje žít v cizině nebo tam není nějaký mezinárodní vliv v rámci rodiny (např. rodič cizinec). Budeš mu pak doma říkat Mathias/Mathiasy?
Asi jako když by jsi nechtěla Janu, ale měla by jsi Jane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
1.7.16 12:39

Ne, nehodí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.7.16 12:43

Nelíbí se mi. A už vůbec mi to nepasuje k příjmení Hejral. Píšeš, že nechceš nic obyčejného, ale k vašemu příjmení bych vybírala opravdu něco jiného, než je jakási cizí varianta Matyáše a Matěje. S tím, že pro všechny bude stejně Matyáš a Matýsek, můžeš počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
1.7.16 12:43

@petushqa27 Se synem chodil do školky chlapeček a měl dvě křestní jmena - Maxim Mathias a všichni mu říkali Matýsek nebo Máťa. Myslím, že Mathias mu nikdo moc říkat nebude a bude to spíš pro všechny Matysek nebo Matyáš. Ale pokud se Vas to jméno libi, klidne ho dejte ;) Ale musíte počítat s tim, že celý život bude muset všude i hlaskovat, jak se jméno pise a lidi to jméno budou rádi komolit na všechny možná způsoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
1.7.16 12:46

Kamoska ma Mathiase, ted petileteho, maji nemeckerijmeni, tak se to k sobe hodi.
Rika se mu Maty.
Blbe to vypada v psanem kontaktu, kdyz pise o Mathiaskovi, Mathim… to je proste divne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.7.16 12:48

Jmeno jako takove se mi libi moc, ale pokud zijete v CR/SR, tak tim diteti zbytecne zkomplikujete zivot. vsichni mu stejne burou rikat Maty nebo Mates, Matysek a az bude vetsi vsude bude muset rikat, jak se to pise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
1.7.16 12:49

V takovému příjmení určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
1.7.16 12:54

Já taky chtěla Thobiase, i když sem počítala s tím že z nej taky bude Tobiášek. Ale já se jmenuju Nikola a nemůžu mamce odpustit že mě nepojmenovala Nicol i když by mi stejně všichni říkali Nikolo, Niky atd… :D takže kdyby přítel nechtěl Lukáška po sobě a bylo to jen na mě, tak mám Thobiaska. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.16 12:55

My mame jinou cizi verzi tohohle jmena - Mateo (zijem v zahranici, manzel cizinec) a rikame mu a vsichni kolem uplne jednoduse „Mati“. My ho tak predstavujem a vsichni se toho drzi. Ale jednak je to k cizimu prijmeni a pak i ta oficialni verze jmena je jednoduse k vysloveni i napsani tady i v CR. Zamerne jsme nechteli nic, co by musel cely zivot hlaskovat nebo by to v CR neumela pulka lidi precist.

• Citovat
  • Upravit
107
1.7.16 12:57
@Taciras píše:
Chudák. A to, že mu ve školce budou říkat Matyáš nebo Matýsek je téměř jistota.

Chudak? Prosim?! Velmi by mne zajimali vase jmena jestli to nejsou chudaci.!! Je mi jasne ze by byl Matysek, Maty, Mates..jde mi jen o to ze nechci Matyáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
1.7.16 13:02

Tak k tomu vasemu prijmeni je to bohuzel otres Mathias Hejral, brrrr. Jako ja mam rada originalni jmena, ale tohle k sobe nejde vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
1.7.16 13:03
@petushqa27 píše:
Chudak? Prosim?! Velmi by mne zajimali vase jmena jestli to nejsou chudaci.!! Je mi jasne ze by byl Matysek, Maty, Mates..jde mi jen o to ze nechci Matyáš

U cizích to asi neovlivníš jak mu budou říkat, ale myslím že časem by se začal ozývat sám kdyby mu někdo místo Mathiasi řekl Matyáši. ;) pokud se ti to líbí vůbec bych to neřešila, a vůbec ne shodu s příjmením, že začátku to zní divne když si to třeba představis ale když už to pak tak je, tak už to nikomu ani nepřijde. A říct někomu že je Mathias s h a i si myslím že taky není problém. Ach jo, teď mě mrzí že nemám toho Thobiaska. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze