Jméno Mathias?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19078
5.7.16 22:10

@petushqa27 jednoho Mathiase znám, ale bydlel s rodiči x let v Německu, takže mi to přijde ok. Pokud jsi slovenka a otec čech a budete žít tady, nedávala bych takové jméno.
A pokud jde kombinace jména a příjmení, tak popravdě, mě se to k sobě nehodí vůbec. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.7.16 22:37
@hanka.br. píše:
Děláš zakladatelce advokátku? Tento komentář jsem napsala jako reakci na něco, tys ho vytrhla z kontextu. Můžu jen zopakovat, že pokud se někdo zeptá na něco v diskuzi, musí umět přijmout i fakt, že odpovědi se mu líbit nemusí. V opačném případě by skutečně žádné diskuze zakládat neměl.

Nedělám nikomu advokáta…Pouze věcně - a zdvořile - argumentuji…a tentokrát mi prostě nesedl tvůj způsob komunikace. Ale neber to osobně! S vytučněným naprosto souhlasím, jen podotýkám, že platí pro každého ;)

Příspěvek upraven 05.07.16 v 22:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30444
5.7.16 22:41
@pe-terka píše:
Nedělám nikomu advokáta…Pouze věcně - a zdvořile - argumentuji…a tentokrát mi prostě nesedl tvůj způsob komunikace. S vytučněným naprosto souhlasím, jen podotýkám, že platí pro každého ;)

Tak jo, máš pravdu. Hezký večer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.7.16 22:42
@hanka.br. píše:
Tak jo, máš pravdu. Hezký večer :mavam:
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
5.7.16 22:56

Chudák nechudák, každý ať si pojmenovává své děti jak chce. A jaká je slovenská varianta Matyáše? Matias? Mně to Mathias přijde takové zkomoleně napsané, lepší mi přijde echt německá varianta se dvěma T Matthias. Jestli to jde nebo nejde k příjmení neřeším. Jinak Victorie jako jméno neexistuje/neměla by jít dát, pouze Viktorie/Viktoria nebo Victoria. I když nechápu, proč tam cpát to c, když po slovensky je to Viktoria s k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
6.7.16 08:16

@lemanka slovenská varianta Matyáše je Matúš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
6.7.16 10:08

Matias je portugalské jméno, řekly mi to na matrice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
7.7.16 20:04

Taakze o mene uz mame rozhodnute.. muzete mi aspon povedat co je krajsie uz len co sa tyka pravopisu : Mathias, Matyas alebo Mattias? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1324
7.7.16 23:52

My máme Matthias z němčiny… což ani v těch tvých možnostech nevidím :-) francouzky to mouhou být všechny tvary (Mathias, Matthias, Matias, Mattias, Mathyas, Matyas, Matthyas, Mattyas).. možná budeš taky uvažovat nad tím, kdy bude slavit jmeniny? My slavíme na českého Matěje 24.2, ale ve Francii má svátek např. 14 května…
Pro zajímavost, v ČR 440 dětí nosí jméno Mathias
 http://nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.7.16 00:00
@petushqa27 píše:
Taakze o mene uz mame rozhodnute.. muzete mi aspon povedat co je krajsie uz len co sa tyka pravopisu : Mathias, Matyas alebo Mattias? :)

Matyas, ptž je to foneticky stejné. Nebude muset vysvětlovat, že se píše s TH nebo dvěma T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
31.7.16 15:14

Já mám kamaráda, který se jmenuje Matias. Ale Mathias mi přijde zvláštní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
31.7.16 15:54

@petushqa27 Budou mu říkat Matyáš a ty s tím nebudeš moci nic udělat. Budeš za snoba (nebo spíš hůř), co chce mít nutně něco extra. K přijímení se to nehodí a když to budeš hláskovat, zní to i dost odpudlivě, jak když osel hýká - pak tě bude zlobit a jeho též, že mu to budou neustále špatně psát i na adresu. Nehledě na to, že vynalézavá děcka, která ho budou chtít šikanovat, právě to hia hia určitě vypíchnou a vymyslí si hnusné přezdívky s oslím nebo koňským základem.

Připomnělo mi to jednu excentrickou ženskou, které se chodil posmívat pokoutně celý špitál, protože chtěla dát synovi jméno Leonard a kojila se nadějí, že se mu bude říkat Nardi. Nardi Hrbáček. Konsternovaný gynekolog se jí ještě ptal, jak se bude jmenovat holka a prej Noema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
1.8.16 15:27
@destin
@destin píše:
@petushqa27 Budou mu říkat Matyáš a ty s tím nebudeš moci nic udělat. Budeš za snoba (nebo spíš hůř), co chce mít nutně něco extra. K přijímení se to nehodí a když to budeš hláskovat, zní to i dost odpudlivě, jak když osel hýká - pak tě bude zlobit a jeho též, že mu to budou neustále špatně psát i na adresu. Nehledě na to, že vynalézavá děcka, která ho budou chtít šikanovat, právě to hia hia určitě vypíchnou a vymyslí si hnusné přezdívky s oslím nebo koňským základem.Připomnělo mi to jednu excentrickou ženskou, které se chodil posmívat pokoutně celý špitál, protože chtěla dát synovi jméno Leonard a kojila se nadějí, že se mu bude říkat Nardi. Nardi Hrbáček. Konsternovaný gynekolog se jí ještě ptal, jak se bude jmenovat holka a prej Noema.

TAK TO JE LUXUS! :potlesk: Chudák dítko. Nardi Hrbáček. BOŽE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
3.8.16 14:08

Já si myslím, že dneska je jiná doba a Mathias už není nijak exotické jméno aby nešlo použít i u nás. :-) Takže za mě proč ne, sama se na to dívám z toho pohledu, že pokud bude chtít v dospělosti vycestovat bude to mít pak se jménem jednoduší :-)
Ale je to o názoru, kdo jakej má. Jako rodič seš stejnak jediná, kdo to rozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
3.8.16 18:15

@Linda45 dekuji moc za odpoved, vcera sme byli na matrice a potvrdili sme jmeno Mathias :) ja som zadne jine nenasla co by se mi libilo a presne jsem uvazovala ze do budoucna pokud nekam odejde tak to jmeno nebude problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze