Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, potřebovala bych poradit, ve vesnici má jistý člověk psa a ten má dlouho něco s tlamou a k veterináři s ním nejde. Psovi tečou sliny/hleny z tlamy, stále tu tlamu (pysky) zvedá, protože mu tam něco vadí, nejspíš má něco se zuby. Tlamu moc neotevře a nemůže jíst. Je vyhublý, nedostává ani najíst, občas mu majitel hodí několik rohlíků a to je vše. My psa chodíme přes plot každý den krmit, jenže ten pes toho moc nesní, protože ho to bolí. Je možné tohle někam nahlásit? V červnu má být očkování psů, může veterinář očkovat psa i když je nemocný? Děkuji za případné rady
Ja bych na nic necekala a jednala hned. Zeptat se v utulku, u mestaku, na veterine, cokoliv! Urcite jsou paky na to, pomoct mu.
Ja bych to teda nevydrzela ani tyden, se na tohle koukat ![]()
Já sleduji několik útulků/zvířecích azylů na Facebooku, a občas tam mají příspěvky, že odebrali psy z nevhodných podmínek. Myslím, že se to snaží řešit hlavně domluvou, aby jim ho majitel vydal dobrovolně. Být tebou bych zkusila oslovit nějaký spolek blízko tvého bydliště. Minimálně budou vědět, jaké jsou možnosti.
@Lili364 píše: Více
Napis mail na Krajskou veterinarni spravu, klidne anonymne. Dojdou tam.
KVS, tohle už zní jako týrání zvířat a mohli by mít pravomoce na odebrání.
@Lili364 Co je ti do cizího psa souseda? Třeba s ním byl na veterině, a nedá se nic dělat, tak ho nechává dožít. Že mají v dnešní době lidi ve zvyku řešit sousedy. Starej se o svůj život a nech cizího psa na pokoji.
@Temnástranasíly píše: Více
KVS nemá pravomoce odebírat zvířata. Pokud zjistí týrání zvířete a chtějí, aby se odebralo, musí poslat podnět na obec s rozšířenou působností, která zajišťuje umístění odebraného zvířete.
@Pitřice píše: Více
To myslíš vážně? Není lepší, aby se to prošetřilo a psovi se třeba zachránil život, než ho nechat takhle trpět?
@Pitřice píše: Více
Co je špatného třeba na tom, když uvidí venku souseda, přijít a říct „nazdár Karle, včera jsme šli s dětmi okolo a ten tvůj Punťa vypadá nemocný, co mu je?“ eventuálně "jak to řešíš/jak se to léčí/no to je nám líto, děti z toho byli včera smutné a ptaly se/a ty ho nevezmeš k veterináři?/Nemá hlad?
Lze reagovat dle toho jak se konverzace vyvine/nevyvine.
Radši se jednou nevinně zeptat a vědět na čem člověk je, než mít černé svědomí, že něco zanedbal.
Nemám ráda tohle hloupé odsuzování zájmu o své okolí (kvůli dávným komunistickým praktikám kvůli kterým máme zafixováno, že kdo se stará a jedná, je práskač). Nejsem typ člověka, co by to nechal být, na to jsem až moc citlivá.
Zakladatelko, přátelsky se optej souseda, jak na tom pes je. Podle reakce pak postupuj dál dle ostatních komentářů. Snad to dopadne pro pejska dobře. Nikdo by neměl trpět kvůli lidské hlouposti a bezohlednosti.
@Meggiska píše: Více
Pravdu máš, přiznám se, že jsem na životku nikdy nedávala moc pozor. Už jsem zákon dostudovala ![]()