Clexane s darovan. vajíčky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
162
11.1.25 10:08

Clexane s darovan. vajíčky

Zdravím dámy, potřebovala bych poradit prosím. S manželem máme za sebou 3 umelka neuspesny(neudrželo se) a poslední pokus máme darovana vajíčka. Měli jsme 3 pokusy taky neúspěšně, naposledy v prosinci a teď máme poslední vajíčko. Včera jsme byli v Pronatalu na konzultaci a dostali jsme stimulaci protokol. Minulý rok jsme měli novy postup brala jsem estrofem, metypred, ass 100mg, utrogestan a po ket mi píchali 3× decapeptyl 0,1. Věřili jsme, ze to vyjde, ale vajíčko se nechytilo. Teď máme to samé jen mi přidala další injekci clexane 0,4ml. Chci se zeptat jestli to někdo taky měl podobné a vyšlo mu to? Mám velkou fobii z injekci, doktorka to ví, řekla mi, ať si to promyslím, že to nemusí být nutně. Decapeptyl, jsem zvládla, sla jsem na terapii a připravovala se na to… Ale teď bych si měla píchat každý den clexane, který i prej bolí, nevim. Mám z toho hrůzu. Vím že je to poslední pokus, chci udělat pro to cokoliv a vím, že pokud by řekla, je to nutné, díky tomu se to povede, tak bych do toho bez váhání šla… Ale když mi řekla, že si to mám promyslet, že by bylo lepší clexane a decapeptyl nemusíme píchat nevim no. Je tu nějaká, která díky tomu měla miminko? Děkuji předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15105
11.1.25 10:35

Darovaná vajíčka řešíš od roku 2021 že už máte. Před tím 3× ivf s vlastními. To už musíte mít všechna vyšetření za sebou ne? Ve tvém případě bych neřešila, jestli píchání clexane bolí nebo ne. Prostě bych to zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.25 11:24
@pajuskawolfu píše: Více

Nikdo to přece nedokáže říct, jestli transfer vyšel kvůli Claxanu nebo něčemu jinému. Já chápu, že se k tomu upinas a na tvém místě bych si to píchala. Jo, není to příjemný, ale dá se to zvládnout. Píchala jsem si Clexane až do 18.tydne a někdo si ho píchá celé těhotenství.

Jinak k tvé otázce. Mám děti z DV a DE, měla jsem 6 transferu, mám dvě děti. Clexane jsem si píchala při všech transferech.

• Citovat
  • Upravit
36
11.1.25 12:03

Ahoj já byla na Ivf clexane jsem brala od začátku az do konce šestinedělí. Není to nic prijemného, ale dá se to vydržet. Těhotenstvi se zdařilo a mám tady 2 ročního synka, ale nikdo ti nepovi jestli je to pravdu tím nebo ne. Clexane jsem si píchala na Leidenskou mutaci která způsobuje potraty. Přeji hodně štěstí a ať se vám splní váš malý(velký) zázrak ✊ ✊ ✊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
11.1.25 12:39

@Pavlílll děkuji za odpověď… Chci se zeptat a co víc bolí,, pich nebo pak ten tlak? Přemýšlím, že bych si koupila emla mast, abych zmínila bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
11.1.25 14:12

Ono hodně záleželo kam jsem píchla. Někde to bolelo víc někde skoro vůbec, tlak jsem necítila skoro vůbec. Myslím si, že to zvládneš úplně v pohodě. Já mám sice trošku větší práh bolest a injekce mi zase až tak nevadí, ale opravdu to není velká bolest. Jde spíš o ten pocit, že si to pichas než o tu bolest 😊 neboj zvládneš to 💪 emla mast vůbec neznám a nikdy jsem o tom neslyšela. Uvidíš první injekce je trošku těžší ale potom to budeš pichat s přehledem 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
11.1.25 15:00

Ja si picham fraxiparin a jsem nejvetsi bojinek vsech jehel. Kvuli diteti to ale kousnu. Nekdy v pohode, nekdy picham na trikrat. Je to 6.tehotenstvi (predchozi neuspesna) a jsem v 16tt. Bez do toho :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
11.1.25 15:22

Děkuji holky, ja mam od mala problém s injekcema. Odběry zvládám, ale injekce jako očkování a jiné ne… Ja si to nepicham, to bych nedala, picha mi to manžel. Dost omdlivam 🙈 😂 u mě je problém psychika bohužel… Ale taky věřím, že to nějak zmaknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
11.1.25 19:11
@pajuskawolfu píše: Více

Se věří, že to má jakýsi imunomodulační efekt a v rámci „něco zkusíme“ se to zkrátka dává. Že někdo s tím otěhotněl je téměř jisté. Zda to bylo díky tomu neprokážeš- nějaké důvěryhodné studie na to nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 10:24

Ahojky, mám dítě z DE. clexane 0,4 jsem si píchala několik týdnů (přesně už nevím). Pro mne to byl taky velký boj. Někdy jsem i plakala, nebylo mi to příjemné. Ale věděla jsem proč to dělám! Určitě do to jdi. Moc držím palce :andel: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.25 10:27
@Anonymní píše: Více

Ahojky, můžu se zeptat, rěšila jsi stejné dárce nebo ti to bylo jedno? Mám mimco z DE a chtěla bych v budoucnu ještě jedno. A tak v sobě řeším, zda mít stejné dárce, nebo ne. :andel:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.25 10:44

Ne, neřešili jsme to, nepovažujeme to za důležité. Neměli jsme ani žádné požadavky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.25 08:55

Děkuji za odpověď 🙂 a budete dětičkám někdy říkat, že jsou z Dv nebo DE? To ve mně taky hlodá…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.25 06:58

Ano, určitě jim to řekneme. Riziko, že by se to dozvěděli jinak než od nás, je v dnešní době velké, to nechci riskovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.