Clostibegyt a teratospermie

Anonymní
16.6.23 16:25

Clostibegyt a teratospermie

Ahoj, mám PCOS a manželovi ze spermiogramu zjistili teratospermii, 99% malformace hlavičky, 3 % normální morfologie, motilita a počet v pořádku, závěr mírně snížená plodnost.

Byla jsem domluvená s gynekoložkou, že mi předepíše Clostilbegyt, až budeme mít výsledky spermiogramu. Nicméně si teď nejsem jistá, jestli to udělá, když není normospermie. Máte prosím někdo zkušenost? MUDr. má teď dovolenou a jsem z toho dost nervózní. Moc díky za Vaše odpovědi a přeji úspěšné snažení :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6061
16.6.23 16:50

Buď ráda, že má dovolenou a dobře si to promysli. Já osobně bych v tuto chvíli do clostilu nešla. Nejdřív bych nasadila chlapovi vitamíny, kontrolní spermiogram za 3 měsíce a další postup dle výsledků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
16.6.23 17:55

Nakombinovala bych to aspoň s IUI. Pokud je závěr jen mírně snížená plodnost, tak by to mohlo pomoci, ale udělala bych vše pro maximalizaci šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.23 21:24

@Whitedog Aha, to by mě nenapadlo, a proč nešla, protože je malá šance na úspěch a omezený počet pokusů, nebo protože je zvýšené riziko postižení plodu?
@ugluk Díky za tip

• Citovat
  • Upravit
553
17.6.23 22:08

Já toho lituji, že jsem do užívání Clostilu šla, samozřejmě jsem neotěhotněla a musela jsem řešit další problémy bránící otěhotnění, začaly se mi dělat cysty, musela jsem na laparoskopii a další rok neúspěšného snažení byl díky tomu před námi, vyčítám si, že jsem to do sebe zbytečně cpala a nešli jsme rovnou na reprodukční kliniku, toť moje zkušenost, u tebe to může být jinak, ale i na klinice na nás koukali, proč mi to gynekolog doporučil, když spermio u mého partnera bylo takové, jako bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.23 20:34

@Marlovee Díky moc za sdílení zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.23 10:52

Kdyby v budoucnu někoho se stejným nálezem na spermiogramu zajímalo, jak to dopadlo, tak nakonec jsem pár týdnů po spermiogramu otěhotněla přirozeně. Takže nález u manžela zjevně nebyl problém. :mavam:
Taky jsem se pak dočetla, že je normální, když je převážná většina spermií nevyhovující. Jde pak hlavně o množství, aby i toho malého procenta zdravých spermií bylo v absolutních číslech co nejvíce. Nakonec stačí zdravá jen ta jedna. :P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex