Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
jdeme poprvé na KET v nativu. ( CUBE)
na jak velký folikul se čeká, aby byl píchnut Ovitrelle? Nebo se hlídá opravdu až proběhnutí ovulace?
Ahojky, já měla jít na transfer v nativu zrovna dnes, nakonec byl zrušen kvůli nízké hladině progesteronu. Nicméně minulé pondělí mel folikul 16 mm, v úterý jsem píchla Ovitrelle, ve čtvrtek předpoklad ovulace a v pátek jsem byla na kontrole, zda ovu proběhla.
@smily81 ježiš tak to naštve
ale zase lepší než přijít o embryo. Chodíš také do CUBE? a nejde progesteron dodávat léky ( utroš apod.?)
Já si píchám dexamed kvůli imunitě, tak snad se to také nezkomplikuje ![]()
Jo to víš, že zklamaná z toho jsem, ale co se dá dělat.
Já chodím do Reprofitu. Dalo by se to napravit léky, ale kdyby mě poslali na odběry hned den po ovu, včera na to už bylo pozdě.
Předešlé cykly jsem taky měla léky na imunitu (intralipidy, Prednison, vitamin E) kvůli zvýšeným NK buňkám z krve, předešlý cyklus mi ale brali NK buňky z dělohy, kde bylo vše v normě, proto mám teď Ket bez léků na tlumení imunity. Co zjistili tobě na imuno?
@smily81 Také NK buňky. Měla jsem je i při minulém KETu, ale ten byl řízený.
a v Reprofitu nedávají progesteron v nativu po ovulaci běžně? Já si myslela, že se přidává i v nativu ![]()
Ještě mám nově i protilátky proti obalu. Takže zona free transfer. Tam jiná cesta není.
Jojo přidává se malá dávka progesteronu, ale i tak jsem to měla hodně nízko.
Přitom jsem vždy hladinu progesteronu v přirozeném cyklu bez jakýchkoliv léků měla v normě. Ale při první kontrole v tomto cyklu mi dr. nasadila estrofem kvůli nižší sliznice, tak si myslím, že to mohlo být tím, protože nízká hladina progesteronu=vysoká hladina estrogenu. Asi to nevychytali a tělo se dostalo do nerovnováhy, nikdy jsem se sliznicí neměla problém, takže si myslím, že by ještě dorostla sama. Ale bůh ví, musím se na to při další kontrole zeptat. ![]()
A NK buňky z dělohy ti taky brali?
@smily81 jen z krve. Já je měla vysoké i při synovi a dexamed zabral a bylo z toho po KET těhu. Jen to byl řízený KET.
Hele zase lepší než, kdyby to podcenily a KET udělali stejně. Ani nevím jestli ten progesteron kontrolují u nás. To se dozvím na prvním UTZ.
@smily81 netuším. Já se objednávala po telefonu a doktorku uvidím až teď. Celkově se, ale říká, že nativ bývá lepší.
Jedu hodně bylinek, grep a vše možné na sliznici tak snad! Vše se dozvím až teď 10DC
Jo taky mi říkali, že u nativu mají lepší výsledky, ale prý jen zanedbatelné. Já měla minulý Ket taky v řízeném kvůli nasazeným kortikoidům, kdyby byl cyklus anovulační, ať se jimi neláduji zbytečně. Tak držím pěsti, ať vše dobře dopadne. ![]()