KET v nativu 6/2023

57
13.6.23 11:30

KET v nativu 6/2023

Ahoj holky,

jdeme poprvé na KET v nativu. ( CUBE)
na jak velký folikul se čeká, aby byl píchnut Ovitrelle? Nebo se hlídá opravdu až proběhnutí ovulace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
194
13.6.23 11:49

@Eli2020

Ahojky, já měla jít na transfer v nativu zrovna dnes, nakonec byl zrušen kvůli nízké hladině progesteronu. Nicméně minulé pondělí mel folikul 16 mm, v úterý jsem píchla Ovitrelle, ve čtvrtek předpoklad ovulace a v pátek jsem byla na kontrole, zda ovu proběhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
13.6.23 12:05

@smily81 ježiš tak to naštve :cert: ale zase lepší než přijít o embryo. Chodíš také do CUBE? a nejde progesteron dodávat léky ( utroš apod.?)
Já si píchám dexamed kvůli imunitě, tak snad se to také nezkomplikuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
13.6.23 12:52

@Eli2020

Jo to víš, že zklamaná z toho jsem, ale co se dá dělat. :? Já chodím do Reprofitu. Dalo by se to napravit léky, ale kdyby mě poslali na odběry hned den po ovu, včera na to už bylo pozdě. :roll: Předešlé cykly jsem taky měla léky na imunitu (intralipidy, Prednison, vitamin E) kvůli zvýšeným NK buňkám z krve, předešlý cyklus mi ale brali NK buňky z dělohy, kde bylo vše v normě, proto mám teď Ket bez léků na tlumení imunity. Co zjistili tobě na imuno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
13.6.23 12:57

@smily81 Také NK buňky. Měla jsem je i při minulém KETu, ale ten byl řízený.
a v Reprofitu nedávají progesteron v nativu po ovulaci běžně? Já si myslela, že se přidává i v nativu :think:

Ještě mám nově i protilátky proti obalu. Takže zona free transfer. Tam jiná cesta není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
13.6.23 13:06

@Eli2020

Jojo přidává se malá dávka progesteronu, ale i tak jsem to měla hodně nízko. :nevim: Přitom jsem vždy hladinu progesteronu v přirozeném cyklu bez jakýchkoliv léků měla v normě. Ale při první kontrole v tomto cyklu mi dr. nasadila estrofem kvůli nižší sliznice, tak si myslím, že to mohlo být tím, protože nízká hladina progesteronu=vysoká hladina estrogenu. Asi to nevychytali a tělo se dostalo do nerovnováhy, nikdy jsem se sliznicí neměla problém, takže si myslím, že by ještě dorostla sama. Ale bůh ví, musím se na to při další kontrole zeptat. :nevim:

A NK buňky z dělohy ti taky brali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
13.6.23 13:21

@smily81 jen z krve. Já je měla vysoké i při synovi a dexamed zabral a bylo z toho po KET těhu. Jen to byl řízený KET.

Hele zase lepší než, kdyby to podcenily a KET udělali stejně. Ani nevím jestli ten progesteron kontrolují u nás. To se dozvím na prvním UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
13.6.23 13:25

A proč ti teda neudělají opět řízený, když se to osvědčilo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
13.6.23 13:33

@smily81 netuším. Já se objednávala po telefonu a doktorku uvidím až teď. Celkově se, ale říká, že nativ bývá lepší.
Jedu hodně bylinek, grep a vše možné na sliznici tak snad! Vše se dozvím až teď 10DC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
13.6.23 23:29

@Eli2020

Jo taky mi říkali, že u nativu mají lepší výsledky, ale prý jen zanedbatelné. Já měla minulý Ket taky v řízeném kvůli nasazeným kortikoidům, kdyby byl cyklus anovulační, ať se jimi neláduji zbytečně. Tak držím pěsti, ať vše dobře dopadne. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí