Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lojzička píše:
chtěla jsem se zeptat jestli má někdo po utro. bolesti v podbřišku jako před ms a citlivá prsa?Děkuji
Ano, ja jsem to tak mela… ![]()
Lojzička píše:
a pomohl ti těhu?
No u nas je to slozitejsi, ja jsem ho brala po IVF, nikoliv jako samostatny lek… ![]()
aha tak já mám jej +clostybegyt na počátku cyklu snažíme se o třetí dítko od února
ahojky ja beru utros uz devet mesicu a nedavno sjem sem davala diskuzi ze uz mne mesic bolej prsa,na testu jsem nasla ducha a pak uz nic,takze tehu nejsem.ale prsa mne bolej normalne tak tyden pred ms.zitra jdu na gyndu tak sjem zvedava co se dovim.
no to mě taky vždy tak týden před ms,ale u toho utroše dlouho tak alespoň duch
pěkný začátek
prave sjem prisla z gyndy byla sjem u noveho doktora mam tam spousty malich folikulu ktere nedozravaj a naky cysty nak sjem z toho zmatena prej nakej polifoli…syndrom uz ani nevim jak to rikal,mam prijit treti den cyklu na hormonalni profil a pk se uvidi ale uz ted mi doporucil ivf
![]()
chůďa to tě moooc lituju,já se díval do příbalového letáku a teda pěkně mě naštvalo,že tam není nic nepsáno o nežádoucích účincích co mám já skoro nic ![]()
Bellaix píše:
Jsem se v tom názvu spletla a už to neumím opravit
Před ms to tak právě nemívám. Tak teda nevím. Ale jinak dík.
AHOJ JA TO MAM STEJNE JAKO TY
![]()
Ahoj holky prosim vas mela bych dotaz… mam nepravidelnou MS a dr. mi nasadil utros od 13teho dne cyklu na 14 dni. Dnes jsem dvacaty den cyklu a uz treti den me boli (picha) v podbrisku, jako kdybych mela dostat MS a od vcera mam citliva prsa. A dnes teda porad chodim curat. Stalo se to nektere z vas?
@mandlicka91 Utrogestan je hormon progesteron, stejny, ktery v tele stoupa po ovulaci a jeho nahly pokles spusti MS. Progesteron zpusobuje i bolest prsou a bolest podbrisku. Caste curani muze byt necim jinym. Takze je to normalni, nemusis se bat.
Holky měli jste při brání utrogestanu klasický PMS?
Já ho beru po IUI, prsa mě začaly bolet 7DPO, v běžném cyklu bez utrogestanu mě prsa bolí většinou hned druhý den po ovulaci. tento cyklus mě bolí o hodně více. V příbalovém letáku píšou že by měl na PMS právě pomáhat
někdo nějakou zkušenost?
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď