Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,tento měsíc beru poprvé utrogestan. Od 18 DC. Dnes je to pátý den a už tak dva dny mě docela dost bolí prsa. Ve vedlejších účincích v příbalovém letáku jsem nic takového nenašla. Měli jste někdo podobný problém?
Ahoj,já docela nechápu-název diskuse a to co obsahuje?kazdopádne,může to být i týden před MS,já to tak mívám…
Jsem se v tom názvu spletla a už to neumím opravit ![]()
Před ms to tak právě nemívám. Tak teda nevím. Ale jinak dík.
může to být podle mě i tím lékem,ale není to napsané,rpotže to není asi brané jako vedlejší účinek,ale nevím,já ještě utrogestan neberu,jsem právě zatím jen u Clostíku…tak hodně štěstí:-)
No to bych ráda,ale nemyslím, že týden po ovu bych mohla mít příznaky. Dvě děti už mám,ale ani jednou jsem neměla žádný příznak dříve než za měsíc.
Bell, já bych to neviděla vůbec nereálně.
Kdy to máš dostat? Někdo má příznaky i pět dní po … Nezapomeň písnout, budu sem chodit nakukovat! Držím palce!!! Nechceš zkusit testík??? Ten Mamatest10 je hodně citlivý!!! Určo dej vedět!!!
jen napíšu k těm příznakům při těhu
. mě začlo být šíleně zle už týden po ovulaci a normálně sjme si připadala jako magor, přece to ej brzo ne. testy samozřejmě negativní. Ovulaci sjem měla 14DC a těhu test duch byl až 30DC a od 22DC mě bylo fakt šíleně zle
, ejnže už to byl polední pokuss na clostilu a utrogestanu a pak jsme měli jít do CARU takže sjme si ymslela ýže sjem se fakt už zbláznila
a pak když sjem anšla ducha na testu tak sjem si azse říkala že to přece neni možné že to vyšlo na poslední pokus jako u prvního ![]()
Market,tak to je super,takhle bych to chtěla taky mít,ale s mym štěstím se toho nedočkám…teprve teď začíná doktor-a to ne můj ale jinej,semnou něco dělat,dnes mi udělal utz.folikul už je prasklej,takže po ovu jsem zdárně,no a 30.bych měla nastoupit do špitálu na to vyštřeí,kdy ti vstříknou tu kontrastní látku-teda pokud se mi dostaví MS a kdyby ne,tak pak už mimiultrazvuk,dr.říkal,že sliznice je mírně zvětšená,ale ovu jsem měla minulý týden o víkendu,kdy jsme se s manžílkem tulili,tak doufám,že ta mrcha nedorazí a další vyštření nebudou potřeba…ale mám dojem,že asi doufám marně…mírně mě pobolívá podbřišek-už od rána je to jak kdyby tlak před začínající MS,ale tu dostanu až příští týden a už min.3 dny hrozně žeru,ale pochybuju,že to sjou příznaky,mám to takhle často už od porodu prvního syna-6 let,takže bych musela být mutant
![]()
já vždycky otěhotněla jakmile mě doktor řekl že další léky ěm nedá a užž jsme měla termín do centra
a navíc vždycky to bylo koelm mých narozenin. manžel pak říkal že kdyby to tušil tak že ušetřil za dárek
ale u tomíka to bylo fakt týden po ovu a to mě bylo furt na zvracení teda až do 20tt
ale přišlo ěm to strašně brzo takže možné je vše a nezbývá než počkat jestli MS dorazí ![]()
tak já jsem zatím u clostíku, tak nevím, jak utrogestan funguje, ale doufám, že ho nebudu moc dlouho užívat, už bych si fakt přála mimi ![]()
ahoj, tak mě po utroši bolí prsa vždycky, takže to je ono, protože bez mě prsa nebolí.
mně po Utrogestanu bývá od cca 2. do 5. dne užívání trochu na zvracení, pak i to přejde
Ahoj, beru utrogestan 1-0-1 16. - 26. dc a prsa mě po něm bolí taky (beru to teď terpve třetí měsíc), předtím moc nebolela, mám při něm i nevolnosti a motání hlavy, ale nevolnost a motání přejde, když alespoň jednu tabletku zavádím (samo na noc), ale prsa bolí a každý den více a jsou nateklejší, ale v průběhu ms to přejde…
chtěla jsem se zeptat jestli má někdo po utro. bolesti v podbřišku jako před ms a citlivá prsa?Děkuji