Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
dnes mi přišly výsledky hormonální profilu a moje hodnoty jsou žalostné FSH 10,7 a AMH 0,16 ![]()
Je mi 33 a tak strašné výsledky jsem nečekala mám za sebou 3× IVF horm.prof. mi dělali prvně asi neotěhotním ani náhodou?
Poslední IVF jsem podstoupila před dvěma měsíci myslíte si,že to může mít vliv na výsledky testů? Nevím do jaké míry ty hormony ovlivňují test
díky za info
Ahoj,
tak tě asi nepotěším. ta hodnota AMH je opravdu nízká. v podstatě toto číslo ukazuje na ovariální rezervu. někde jsem četla, že normální hodnota je k 5 - 6,8.
a tak nízká pak, že se nevytvoří kvalitní vajíčka… jsem ale jen laik, doktor ti to určitě vysvětlí líp a nastíní ti možné varianty.
je ale hodně zvláštní, že ti tyto testy dělali až teď. mě než začli vůbec stimulovat, udělali mi všechny možné testy a mezi nimi i právě tenhle na ovariání rezervu.
zkus projít poradnu tady na e-miminu. tam se myslím taky obracel na doktora s touto otázkou.
např. https://www.emimino.cz/…-astimulace/
určitě nezoufej, nějaké řešení určitě spolu s doktory najdete. možnost je určitě s darovanými vajíčky.
hodně štěstí
přesně tak,mě HP dělali hned dá se říct jako první vyšetření v CARU,musím říct že jsem v září měla FSH na 10 bylo mi doporučeno IVF že prý už normálně neotěhotním,podotýkám že v listopadu bylo FSH na 8 a ono prý různě kolísá,nikde není napsáno že ti bude jenom stoupat,podívej se do mého podpisku ať vidíš že i lékaři nemusí mít vždy pravdu
Ahoj Blani, nezoufej, tvé FSH je ještě fajn, já mám už 15
a to je mi 28, žádné dítě
a již třetí IVF…
Moc Ti držím palečky, ať máte štěstíčko
Máte v plánu další pokus?
Blani
jdu tě taky povzbudit ![]()
Já měla v září fsh 10 začátkem března při kontrolním profilu už 19!!
a nějakým zázrakem či řízením osudu jsem 18.3 tj za nějakých 14 dní po hormon.profilu měla pozitivní test.
Fakt je ten,že jsem užívala Clostibegyt který vaječníky probudil z letargie
a zadařilo se.AMH hodnoty neznám-ty mi neměřili.
Takže holka jedna nezoufej a hlavu vzhůru.Hodnota fsh není o tom že nemůžeš otěhulit ale o tom že je malá pravděpodobnost.Není to nemožné.
Ahoj holky díky moc za podporu jste zlaté
.Zítra jdem s manželem poprvé do Gennetu v Praze na konzultaci tak uvidím co mi Dr. Brandejská řekne. Vím,že mám už mám jeden uzlíček štěstí co mu je 2,5r,ale strašně moc bych si přála druhé dítě a protože máme biologickou dceru tak dárkyni nechceme. Držte mi palce ať mi dají aspoň nějakou naději. Tenhle týden mám 33 a doufám,že mi neřeknou,že jsem vyhaslá jako sahara.
Blanka S píše:
Ahoj holky díky moc za podporu jste zlaté.Zítra jdem s manželem poprvé do Gennetu v Praze na konzultaci tak uvidím co mi Dr. Brandejská řekne. Vím,že mám už mám jeden uzlíček štěstí co mu je 2,5r,ale strašně moc bych si přála druhé dítě a protože máme biologickou dceru tak dárkyni nechceme. Držte mi palce ať mi dají aspoň nějakou naději. Tenhle týden mám 33 a doufám,že mi neřeknou,že jsem vyhaslá jako sahara.
Blani, na zítřek budu držet palečky, ať vám to dobře dopadne. Sama jsem zvědavá, co ti řeknou, sama mám to FSH 15… Vím, že každá jsme jiná, ale i tak budu ráda, když pisneš co a jak s nadějí… Druhý uzlíček ti moc přeji a já doufám, že se mi podaří aspoň ten jeden (můj, ne dárcovský..
). Přeji pěkný den ![]()
Blani tak držím na zítřejši povohor všechny palce a nezoufej já měla FSH v záři taky na 10,a u mě v Caru mi řekli že oni dělají IVF jenom do 12 FSH
Ahoj Blani,
jak jsi dopadla v Gennetu?
Já jsem k nim objednaná na 9.6., nevím, zdali vymyslí pro mě něco lepšího než u Apolináře.
Ještě mám doporučení na Dr. Mrázka z ISCARE.
Lenka
Ahoj,podle mě nemáš výsledky zas tak špatné,mě je 22 a FSH mám 19 na AMH mě nikdo ani neposlal a ještě se diví co tam tak mladá jako vůbec pohledávam,pokud reaguješ na stimulaci tak máš na těhotenství šanci a pokud ne tak máš šanci s darovanými oocyty.
Ahoj
tak nás poslala DR.oba ještě na Genetiku a Imunologii prý na to jak jsem „mladá“ mám špatné výdledky toho profilu. Pak se uvidí.
Co se týče pohovoru tak jsem spokojená bylo to úplně něco jiného než v Pronatalu byl jsem objednaná na 15:00 a 15:05 jsem šla do ordinace
v Pronatalu jsem čekala i 2 hodiny.
Maia22 píše:
Ahoj,podle mě nemáš výsledky zas tak špatné,mě je 22 a FSH mám 19 na AMH mě nikdo ani neposlal a ještě se diví co tam tak mladá jako vůbec pohledávam,pokud reaguješ na stimulaci tak máš na těhotenství šanci a pokud ne tak máš šanci s darovanými oocyty.
mi dárkyni nechceme na 100% máme už biologickou dceru
Ahoj, právě jsem se dozvěděla hodnotu mého AMH … 0,48… je šance?
Děkuji ![]()
Holky diskuse je stará tak nechci zakládat novou…mám před sebou prtokol k IVF a 3DC FSH 9,2 a AMH 2,44 je mi 21 a když googlim co to pro mě znamená tak jsem nic nevyčetla prosíííím, prosíím vyznáte se někdo v tom?
![]()