Clostilbegyt, už 10. cyklus?

947
14.2.12 10:21

Clostilbegyt už 10. cyklus ??

Ahoj všichni,
přišla jsem si k vám pro radu, která mi skoro nedá spát :-)
O miminko se snažíme dva roky, jednou jsem těhu po clostíku byla,ale v 11tt přestalo bít srdíčko.
Zjistili leidenskou mutaci.
V říjnu 2011 jsem začala chodit do CARu v podolí.
Dr. udělala testy a vyšel špatný spermio, s doporučením na IVF s metodou ICSI a mě samozřejmě zjistili anovulaci.
Doktorka řekla, že nás nechá snažit se přirozeně vzhledem k mému věku 21 let, a nasadila mi clostík, tento měsíc jsem brala už 9 balení clostíku :-(
Doktorka říkala, že je to v pohodě, tak nevím.
Studovala jsem totiž chemii a farmacii a tam nás učili, že clostík max. na 6 cyklů a jen ve vzácných případech na dýl, ale já na něj nemám skoro žádnou reakci.
Tento měsíc tam prý jeden větší folikul byl, ale prý není jisté jestli vůbec praskne :-(
Tak nevím, jsem zvědavá jak to bude pokračovat dál. Nechci si stěžovat na postup doktorky, protože já doktorka nejsem a věřím, že ví co dělá, ale můj partner by už rád miminko a já samozřejmě taky. Oba jsme nekuřáci, trochu toho pohybu máme taky tak snad se nám miminko brzo podaří.
Myslíte, že ten clostík opravdu nevadí ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59394
14.2.12 10:33

Ahoj, já ho brala několikrát a vždycky jen těch 6m a pak v centru mě rovnou řekli že dýl to nemá cenu a pokud neni reakce tak by se mělo přejít na silnější léčbu. Kolik ho bereš? Já brala 1-0-1. Asi ybch to zkonzultovala i jinde, protože clostík je docela driják :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
14.2.12 11:04

Tak celkový počet cyklů omezen není, ale cca po každých šesti by měla být min. tříměsíční pauza. Na druhou stranu - pokud na něj nereaguješ, je samozřejmě blbost ho dlouhodobě brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15415
22.2.12 13:15

Tak mě při nedávné návštěvě CARu překvapil doktor s tím, že Clostylbegyt mě doporučuje užívat tak 6× za život, že to je bezpečná dávka. Prý existuje studie, že u žen, které braly clostík 10× za život a neotěhotněly, tak měly větší sklony ke karcinomu děložního čípku. Nechci strašit, ale mě na to doktor upozornil a zrovna dneska mi to opakoval a ptal se mě, po kolikáté už clostík beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí