Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak jsem byla u gynekologa s tím, že máme za sebou rok snažení, samozřejmě bez úspěchu … Gynekolog mi řekl, že jsem ještě mladá (je mi 26,to mi přijde na první mimi akorát
), at nikam nespěcháme a že prý když se to nepovede za dva roky, tak manžela pošle na spermiogram a mě na nějaké vyšetření… Mě to samozřejmě přijde jako naprostá pitomost, protože když po dvou letech snažení řeknou např. manželovi, že má špatný spermiogram, tak mu můžu leda tak poděkovat, že jsme ztratili ZBYTEČNĚ dva roky, myslíte si ženský že přeháním a nebo na to máte názor stejný jako já… ![]()
Gynekolog je ze staré školy, už dlouho tam chodím a bojím se říct nahlas svůj názor…
Do CARu žádné doporučení nepotřebuješ, prostě tam zavolej a objednej vás, akorát počítej s tím, že objednací doby jsou dlouhé.
Jasan…můžete sami…
a dlouhé objednací doby????asi jak kde ne??? ![]()
j.a.n.i1 píše:
Do CARu žádné doporučení nepotřebuješ, prostě tam zavolej a objednej vás, akorát počítej s tím, že objednací doby jsou dlouhé.
a nějaká lékařská zpráva přijde k doktorovi??? Nechci, aby se na mě nasejřil… byl to jedinný doktor, který si mě k sobě vzal a dost mi pomohl se zdravotníma problémama, přiznám se, že bych o něho nechtěla přijít, ale pro mimi samozřejmě udělám cokoliv
![]()
No když vám nechce napsat žádanku, tak ho prostě obejděte a objednejte se do CAR sami…
Mě v 27 taky doktor tvrdil,že jsem mladá a blá blá blá…po 2. nepodařeném IVF už neřekl ani slovo…takže mladá nemladá, rok se snažíte, nedaří se, tak proč se nenechat zkontrolovat.
žížalka: j.a.n.i. má pravdu, do CAR můžeš vyrazit bez doporučení. Já to taky tak udělala, protože gynekolog se k tomu neměl a tvrdil mi, že ve 30(!) jsem ještě mladá a mám spoustu času. Tak jsem se na něj vyprdla a samozřejmě mi nějaký problém našli, takže jsem ráda, že jsem se zbytečně netrápila dýl. Dnes je mi o 2 roky víc a mimi stále nikde. Ono se to doktorům řekne, nemyslete na to, zkoušejte to. Jenže oni nemusí každý měsíc zapíjet žal, když dorazí MS (nebo když MS naopak není vůbec jako v mém případě). A ten plánovaný sex a neustálé počítání dní cyklu taky není zrovna bůhvíjaké terno pro váš sexuální život. Je lepší vědět, na čem jste a případně si tento stres ušetřit. Jestli to miminko chcete teď hned, nikdo nemá právo vám říkat, že máte ještě hafo času.
BTW: V soukromých CAR zas takové čekačky nebývají. Nás v GESTu objednali cca za 2-3 týdny od zavolání.
hele, jak to vlastně v CARU probíhá, vezmou nás spolu najednou a udělají kompletní vyšetření a nebo si nás budou brát postupně (NAPŘ. nejdřív udělají kompl. manžela a když se ukáže že je vše v pořádku, tak pak si vezmou mě…
)
Určitě nepřeháníš. Na starého pána bych nedala. Aby Ti za dva roky neřekl, ať jedete nejdřív na hezkou dovolenou a myslíte pozitivně (to je vtip).
Do CARu žádné doporučení nepotřebuješ, stačí jen zavolat a objednat se.
Motýlice píše: žížalka: j.a.n.i. má pravdu, do CAR můžeš vyrazit bez doporučení. Já to taky tak udělala, protože gynekolog se k tomu neměl a tvrdil mi, že ve 30(!) jsem ještě mladá a mám spoustu času. Tak jsem se na něj vyprdla a samozřejmě mi nějaký problém našli, takže jsem ráda, že jsem se zbytečně netrápila dýl. Dnes je mi o 2 roky víc a mimi stále nikde. Ono se to doktorům řekne, nemyslete na to, zkoušejte to. Jenže oni nemusí každý měsíc zapíjet žal, když dorazí MS (nebo když MS naopak není vůbec jako v mém případě). A ten plánovaný sex a neustálé počítání dní cyklu taky není zrovna bůhvíjaké terno pro váš sexuální život. Je lepší vědět, na čem jste a případně si tento stres ušetřit. Jestli to miminko chcete teď hned, nikdo nemá právo vám říkat, že máte ještě hafo času.
BTW: V soukromých CAR zas takové čekačky nebývají. Nás v GESTu objednali cca za 2-3 týdny od zavolání.
děkuju
a když nebudu mít doporučení, tak se něco platí??
Většinou se neplatí nic a nejdříve dělají spermiogram manžela a tobě hormonální profil a pak se uvidí.
Jinak s tím objednám je to asi fakt jak kde, já mluvila o Praze a co jsem zjišťovalo, tak všude to bylo cca 2-3 měsíce.
Hele…najdi si CAR,kam bys chtěla..
a pak si zavolej......půjdete spolu na konzultaci a tam vám vše řeknou…partner na spermio a ty na HP–to dělají hned ze začátku a pak se uvidí…
A tvému dr.nic nepošlou ![]()
Špageta píše:
Určitě nepřeháníš. Na starého pána bych nedala. Aby Ti za dva roky neřekl, ať jedete nejdřív na hezkou dovolenou a myslíte pozitivně (to je vtip).
Do CARu žádné doporučení nepotřebuješ, stačí jen zavolat a objednat se.
tak PŘESNĚ tohle mi řekl, pořád vytahoval to, že jsem ve stresu… že se nemám stresovat… že stres není dobrý, že se mimi nedaří… stres, stres, stres a přitom jsem tam šla na kompletní vyšetření a „jen tak“
jsem se zeptala… jestli TEDA by jsme to nezačali POMALU řešit................................... jak do dubu ![]()
Neplatí se nic, prostě přijdete, že se rok snažíte, doporučení netřeba, tvůj gyndr. o tom nebude vědět, dokud mu to neřekneš. A po roce neúspěchu je minimálně vyšetření spermiogramu více než na místě. Prvotní základní vyšetření vám provedou oběma hned najednou.
Jo, já byla v CARu taky po roce neúspěchu a bylo mi 26 a byli rádi, že to chci řešit, dokud je čas. Nakonec budu rodit v necelých dvaatřiceti a jsem fakt ráda, že jsem se do řešení dala, dokud nás čas netlačil.
Nevím jak kde, ale v Pronatalu při první návštěvě s oběma nedřív podrobně pohovoří a pak následuje vyšetření obou.
Petra Z píše:
Hele…najdi si CAR,kam bys chtěla..
a pak si zavolej......půjdete spolu na konzultaci a tam vám vše řeknou…partner na spermio a ty na HP–to dělají hned ze začátku a pak se uvidí…
A tvému dr.nic nepošlou