Hypestimulační syndrom

Anonymní
7.2.12 18:21

Hypestimulační syndrom

Holky,neměly jste po odběru vajíček hypestimulační syndrom? Jak se vám to projevovalo? Já byla v pátek na odběru 19 vajíček,celý víkend dobrý, až jsem se radovala, jak to dobře snáším.V podnělí jsem se cítila jako nafouklá a dnes tj.úterý se celý den cítím jako balón. Měly jste některá také takové příznaky a po takové době? Zítra nastupuji na embryotransfer a bojím se, že jsem ho dostala, ale jiné příznaky nemám, nezvracím, průjem nemám atd… Co kdyby to opravdu byl, bude se konat transfer embrijek? Bojím se, aby mi to nepřerušili a zítra jsem nejela zklamaná domů. Díky moc,papa.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1022
7.2.12 18:26

Ahoj,já ho neměla,ale odběrem a stimulacemi jsem si prošla. Nafouklá jsi po odběru. Teď hodně pij až 4 litry vody denně. A jez hodně bílkovin -( hovězí) maso, vejce, jogurty, sýry. Kdyby si začala otýkat nebo by se ti špatně dýchalo nebo by si měla bolestibřicha tak vyhledej lékaře. Drž se :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7013
7.2.12 18:35

Ahoj, já měla 52 folikul a měla jsem kvůli tomu zastavený transfer. OHSS jsem prý měla, vaječníky jsem měla větší než 10cm a měla jsem vodu v břiše, ale nic jsem na sobě nepozorovala :nevim: dr. mi řekla, že je to tím, že si umím potlačit bolest :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7013
7.2.12 18:36

Jinak oni dělají před transferem ještě utz a pak se rozhodnou, ale dr. mi řekla, že kdybych těch folikul měla míň, že by mi transfer klidně udělali,ale takhle je to riziko. Takže se neboj, naděje na transfer určitě u tebe je veliká :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
7.2.12 19:46

Takže myslíte, že po odběru je nafouklé břicho normální? Že to nemusí být hned hyperstimulační syndrom? Je mi divné, že mi to začalo až třetí den po doběru. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
7.2.12 19:56

já měla těžkej OHSS, transfer jsme provedli s rizikem, hned po transferu mě poslali do nemocnice a vyplatilo se.
U tebe to bude dobré, jak radili holky, hlavně hodně pít a hlídat si čůrání, jestli tak nějak odpovídá pití.
Hodně štěstí a krásné a zdravé miminko či miminka přeju :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7013
7.2.12 20:19

Marti já chtěla transfer podstoupit taky, protože mi fakt nic nebylo, ale utz mluvil jinak :-( zakázali mi ho :-( prý si mě nikdo nevezme na triko :-(
Na ket máme jen jeden pokus, víc mrazáčků nemáme :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
7.2.12 20:48
Janinac píše:
Marti já chtěla transfer podstoupit taky, protože mi fakt nic nebylo, ale utz mluvil jinak :-( zakázali mi ho :-( prý si mě nikdo nevezme na triko :-(
Na ket máme jen jeden pokus, víc mrazáčků nemáme :-(

tak přeju hodně štěstí :hug: . No, my jsme to nakonec ustáli, ale taky šlo o život, paradoxně ale až za měsíc a půl, kdy OHSS byl pryč, ale škaredě to odnesly játra a nechtěly se potvory zlepšovat. Teď už všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adela76
7.2.12 22:34
Chelsa píše:
Takže myslíte, že po odběru je nafouklé břicho normální? Že to nemusí být hned hyperstimulační syndrom? Je mi divné, že mi to začalo až třetí den po doběru. :nevim:

Myslím, že je to fakt normální, mám za sebou 3× IVF a takhle jsem se po odběru vajíček cítila vždycky.
Neboj, budeš ok :hug:
OHSS je spíš rozjíždí až po ET, prý. Většinou.
Já bych ho snad i brala, je prý větší šance otěhotnět.
A mě se to ještě nepodařilo :(

• Citovat
  • Upravit
211
7.2.12 23:50

vem si espumizan ,pomohl mi měla jsem jich 20 a hyperstimulační syndrom jsem měla.Pokud ho budeš mít tak Ti zavedou jen 1 embrio.Jde o to aby jsi neotěhotněla když se Ti tvoří i nadále vajíčka.Proto se doporučuje sex pouze s ochranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
6.6.13 19:21

Holky jsem druhy den po odberu a porad me tak nak tlaci bricho celkove:-( Uz mam skoro o 3kila vice nez kdyz jsem zacala ted za den po mam snad o kilo vice mela jsem 26vajicek bojim se jestli se mi nerozjizdi ten hyp.syndrom.KAm se vola do toho caru? Nebo mi udelaji kontrolu i normalne na gynde na pohotovosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MKg
10.6.13 18:57

Holky, docela vás lituji. Proč podstupovat takové násilí, jehož výsledek je nevalný (úspěšnost umělého oplodnění je něco kolem 30 procent po x cyklech), když jsou možnosti přirozeně otěhotnět a donosit dítě k dispzici s úspěšností asi 75 procent (a navíc oproti umělému oplodnění podstatně levnější)? Chce to se obrátit na lékaře, kteří skutečně diagnostikují příčiny neplodnosti a ty pak odstraní. Pokud ani po takovém zaléčení neotěhotníte, pak každé IVF je také marné.

• Citovat
  • Upravit
2
8.5.14 00:44

Budu psát za přítelkyni. Po stimulaci a odběru 32 vajíček si ji rovnou nechali v nemocnici, že by tam stejně s OHSS skončila. Měli pravdu. ET byl kvůli možným rizikům ale spíš hlavně pro 14 denní stop ET v CARu (kvůli dvoleným) odložen, tak nám zamrazili prý krásných 13 nanuků. Prý že s KET dosahují už stejné úspěšnosti jako s čerstvými embrii a také že se přítelkyně v klidu zotaví z OHSS. No ale zatím to nějak neustupuje. Při svých 50kg pije 3-4l denně, dávají jí kapačky s fízákem, bílkoviny do sebe cpe ve všech formách horem dolem a furt její tělo zadržuje vodu. Má menší výdej jak příjem tekutin, už tam leží týden, dnes jí dali i vykapat jednu krevní plazmu, že by to mělo pomoct. Břicho má jak v 5 měsíci (ze 60cm na 77cm) a furt se na ni chodí jen dívat. Odsát tekutinu nebo dát prášky na odvodnění jí nechtěj. Prý to může trvat i několik týdnů. Začíná už jí tam ze všeho hrabat, vůbec jí nepřidává, když se vedle ní střídají ženský po 3 potratech apod. a pouští je po půl dni po zákrocích domů. Snad nám to dobře dopadne a dočkáme se konce OHSS a budem po KET úspěšní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
8.5.14 07:42

Já mela po odběru 46 vajíček také silný OHSS, hodně mi kromě jiného pomáhaly kortikoidy na utlumení vaječníků. Prvních pár dni jsem nebyla schopna dojít ani na záchod, ale do nemocnice jsem nechtěla, zvládli jsme to i ambulantne. Mne teda 2× odsali ascites- vzdy se mi hodně ulevilo. Hrozili, že budu muset ještě jednou, ale to už jsem ustála… Po 10ti dnech už jsem normalne fungovala, vysvobodil me menzes - tim to uplne ustalo.
V dalším cyklu nemohl byt KET kvůli nízké sliznici, v druhém mi ji trda mírně nastimulovali a po KET jednoho embrya čekáme dvojčata :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
9.5.14 10:59

@Tomashek opravdu nezbývá než počkat ;) bílkoviny, dává se aluminium (na trhu je víc obdob pod různými názvy), fízák, ředí se krev, dá se to i odsát, ale dokud neklesne haldina hormonů, tak se to stejně hned udělá znovu, takže se to dělá až když je to už opravdu třeba… to všechno je ale podpůrné, to nejhlavnější je čas. Počtem folikulů se nedá moc řídit, někomu se rozjede těžký po deseti, jiné holky to zvládají i se čtyřiceti tak, že o tom ani pořádně nevědí. Někomu se to rozjede hned po odběru, někomu až po transferu. Mně při 31 vajíčkách stačilo vysadit utrogestan a za pár dní jsem byla jak rybička. Větší bolesti evidentně nemá (to by nefňukala a byla vděčná, že tam může být), chápu že doma je doma, ale v dnešní době netbooků a chytrých mobilů to není nic, co by se nedalo vydržet. Píše ta, která si tam pár týdnů pobyla a doufá, že si tam jednou bude moci jít lehnout na 9 měsíců ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí