Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Malá má 28 měsíců a rozhodli jsme se jí konečně udělat pokoj. Inspirací je plný internet, ale zajímalo by mě, jaké vybavení u vás doma fungovalo a jaké bylo zbytečné. Například vyvýšená postel a pod ní skrávačka? Houpací křesílko? Otománek? Klouzačka z postýlky? Ve tmě svítící samolepky na zdi? Jde mi o pokojíky pro tříleté děti.
Zatím z naší zkušenosti, vůbec ji neoslovil sedací vak (myslela jsem, si že se po něm bude válet, ale zůstává bez povšimnutí, úplně zybtečná investice) naopak jasný vítěz jsou obyčejné umělohmotné krabice, kam se všechny hračky rychle shrnou a dokonce je tam večer skládá sama ![]()
Díky za inspiraci.
Mám 4 letou.. spí na vyvýšené posteli, pod ní má regál s hračkama a knížkama, vedle trofast(ikea) s boxama na „bordel“ = hračky všeho druhu, pak má svůj stoleček s židličkou, ten má ale v obýváku.. Hraje si v obýváku, pokoj jí nezajímá:)
Mě se hodně osvědčila postel s přistýlkou - sem tam se prostě hodí, aby maminka mohla spinkat u dítka.
My zarizujeme rovnou, jako školačky/ studentsky, to nemá cenu kupovat vyloženě dětský nábytek.
Takže mají velké posuvne skříně Pax ikea, tam vleze vše.
Velkou postel 140/200, psací stůl, sedací vak a hračky ty mají v té skříní.
Mame tři děti, tři pokojiky, všichni to budou mít stejně nabytek, čeká nás dozaridit poslední. Akorat dekorace už si vybírají podle svého vkusu.
Velké postele v kazdem vyřeší přespání hostů
Mame doma vyvysenou postel, co bych nekoupila je se skluzavkou, aby pres den rajtovali po posteli ke klouzacce.
Vdecny kus nabytku je otocne kresilko z ikey, mame ho uz 5 let a deti ho miluji.
Houpaciho bych nekupovala nic, pod to se skripnou prsty u nohy, u ruky, mi stacil houpaci kun, byla jsem stastna, kdyz se rozbil ![]()
Krabice na hracky jsou sice fajn, ale nadela se s nima vic bordelu, na drobne hracky je lepsi mit policky, deti vytahnou z policky konkretni hracku, u krabice vetsinou vyhazi pul obsahu.
My mame v krabicich vlackodrahu, duplo, drevene kostky, ale vsechna mozna auticvka, panacky, zviratka mame v polickach. Casem policky poslouzi jako knihovna.
Na vytvarne potreby mame policku s krabickami z lidla.
@Kelsey píše:
My zarizujeme rovnou, jako školačky/ studentsky, to nemá cenu kupovat vyloženě dětský nábytek.
Takže mají velké posuvne skříně Pax ikea, tam vleze vše.
Velkou postel 140/200, psací stůl, sedací vak a hračky ty mají v té skříní.
Mame tři děti, tři pokojiky, všichni to budou mít stejně nabytek, čeká nás dozaridit poslední. Akorat dekorace už si vybírají podle svého vkusu.
Velké postele v kazdem vyřeší přespání hostů
Nejlepší způsob zařízení.
Máme/plánujeme to stejně.