Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Menší zlo mi přijde možnost první, ale osobně bych se v bytě s nikým tlačit nechtěla
A proč řešíš prodej domu a stěhování, to v domě nemůžeš zůstat?
Šla bych tam, kde bych se já cítila lépe. Pro malé dítě je hlavní, když má spokojené a nevynervované rodiče.
Aniž bych četla reakce, ke švagrové jistě ne. Nebudeš se chtít snad stěhovat každou chvíli? Byly by dohady kvůli dítěti, možná by chtěla za tu pomoc s ním o něm rozhodovat a zasahovala by ti do všeho. Navíc ty bys na její pomoc spoléhala a nebyla bys plně samostatná.
Nastěhuj se tam, kde jednou budeš mít být a kde budeš trvale bydlet. I za tu cenu, že matka není hlídací. Dítě bude chodit do školky, a jedno dítě přece zvládneš vypravit a přivést. Možná by stálo za úvahu pronajmout si malý byt poblíž bydliště matky a babičky. Nebyla bys na nich závislá a přesto bys nebyla úplně sama. Byly by v dosahu. Třeba máte poblíž rodiny známé, kteří drží být studujícími dítěti a na pár let by ho za rozumnou cenu pronajmuli? Je to asi tvoje rodiště a máš tam známé. Za pokus by to snad pro začátek stálo.
@Anonymní píše: Více
A nemůžeš zůstat v domě než se prodá ať to dítě nemá tolik změn. A hlavně pro dítě bude vedle tebe nejdůležitější otec, takže já bych pokud je to možné nešla moc od něho daleko at se stará vice
@Anonymní píše: Více
Ani jedno není moc výhra, jsou to malé byty na tolik lidí…co prodat dům s dovětkem, že se do měsíce vystěhujete a zařídit si rovnou vlastní bydlení…