Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj, chci podat navrh na zvýšení vyzivneho, ale tapu v tom jak rozdělit běžné a dlužné výživné, otci ditete meli strhavat exekucne alimenty, ma platit 2 tis. a dluh za ty leta, nekdy mu nemohli strhnout celou castku a např. poslali jen 600, k cemu to mam tedy priradit, k beznemu nebo dlužnému? 1400 je dlužné a 600 běžné? nechci tam psat kraviny, tak pokud nekdo tomu rozumi prosim radu…dekuju moc
On si s tím soud poradí. Podej návrh na zvýšení výživného, od kdy ho chceš zvýšit (lze až 3 roky zpětně), uveď důvody, uveď, jak dosud platí a co dluží, kolik a za kdy, a soud si v tom udělá pořádek.
Dobry den chtel bych se zeptat jdu po 10 letech na vyslech kvuli vyzivnem posilal jsem co jsem mohl a ted 2 mesice posilam 4000 kc vyzivne ktere mam v rozsudku myslite ze u soudu muze padnout rozsuek za ktery muzu jit si sednout?? kdyz ted platim jak mam podle rozsudku byl bych rad za podminku kterou jsem mel i pred 10 lety samozrejme ze i dluh budu splacet jen bxch chtel vedet jestli soud bude koukat i na to drive jsem pracoval prilezitostne protoze bylo malo prace ted jsem OSVC a ted od rozsudku 2 mesice posilam to co mam co myslite mam strach muzete mi poradit?? dekuji
Dekuji vam za odpoved myslite ze by mi nikdo mohl udelat nejaky scenar?? prece hned me nezavrou
![]()
Nezavrou, nicmene duveryhodne vysvetleni, proc neslo posilat vic, jak se ted snazis a proc neslo treba driv zadat o snizeni(z duvodu mala zakazek zdrav. stavu nebo ja nevim co) by se hodilo.
Taky asi je neco jako ucinna lítost, ze by se snad po doplaceni mohlo i rizeni zastavit ( neco jako doplatit to pred samotnym rizenim),ale s tim se obrat na nejakeho pravnika.
@miras20697 píše: Více
Ted dva měsíce posíláš co máš.. asi tak od té doby co víš že to jde k soudu, coo? Bylo ti fuk jak a z čeho žije tvé dítě celých deset let…
Nezavřou, ex mi dluží několik set tisíc a nejdříve dostal prospěšné práce, potom prospěšné práce a podmínka, pak delší podmínka
..aby prý měl možnost platit a splácet a stejně nic..nesplácí a běžné výživné mi momentálně vyplácí stát a po něm to pak bude vymáhat, tam věřim, že to kriminalem skončit může
@miras20697 píše: Více
Nezavřou. To by byla plná vězení jen neplatičů alimentů. Spolupracuj, posílej dál co máš a aktivně se zajímej o to jak situaci řešit a jak žije tvé dítě a co potřebuje.
@Bubunka ahoj, pokud potrebujes pravni radu, klidne mi napis ![]()
Dobrý den chci se zeptat zda když se nedostavim k soudu, z důvodu onemocnění dcery a již jsem se omluvila.Tak mě zajímá zda mohou rozhodnout bez mé přítomnosti, a nebo tedy je větší šance že bude jednání přesunuto na jiné datum. Dekuji ![]()
@Peti19 píše: Více
a nejaka jednani u soudu uz probehla, probehl vyslech tebe i otce? Pokud ne, tak to nejspis odroci nebo vyslechnou jen otce a tebe priste.
@Eliška zítra máme stani.Je to druhá žádost po 4 letech o navýšení