Určení výše alimentů

88
23.10.24 16:49

Určení výše alimentů

Mám takový technický dotaz s manželkou jsme se dohodli na společné péči. Co když v tom ospod bude vidět problém protože pracují daleko od domova a děti nevidím zrovna často. Taky co když máme podobné platy, ale její výdaje na bydlení jsou dražší, protože si našla dražší pronájem, projeví se to případně na výši alimentů, kdyby dostala děti do své péče a jak moc? Nějaké zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8302
23.10.24 16:53

Dražší výdaj? Co to je?
Společná péče po rozvodu?
Když dostane děti do péče? Tak dohodli jste se nebo nedohodli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
23.10.24 16:58

No našla si drahý pronájem, takže platí daleko více než já v domě. Společná je oba společně a nerozdílně, existuje to…už asi od prvního občanského zákoníku. Teď to nazývají nějaký cochemsky model či co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148493
23.10.24 17:01
@Adyz píše: Více

A jak to chceš provozovat tu společnou péči když pracuješ daleko od domova a děti vidíš málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
23.10.24 17:01

Pokud ste se dohodli ospod nebude videt problém v nicem, pokud to neni uplny nesmysl smerem k detem.
Spolecnou peci muzete samozřejmě mit i kdyz fakticky ty jsi casteji mimo domov.
Myslim, ze by si to chtelo ujasnit, to je spolecna péče, jak to celé funguje, co od toho očekáváte a jaky to bude mit dopad na deti.
Jestli chces jit smerem spolecne péče jen proto, ze si myslíš, ze ušetřis na alimentech…tak o tom to opravdu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
23.10.24 17:04

@Adyz cochemsky model je trochu jina vec…znamena to v podstatě, ze soud tlačí na rodice, aby se dohodli sami, aby soud nevynasel rozsudek proti vuli jednoho z rodičů. Ale to, na cem se domluvite, je vase vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
23.10.24 17:08

Ne není to o výši alimentů, vzhledem k tomu že jsem častěji pryč, tak je to o tom že ji stejně budu posílat peníze, ale nebudeme omezovat děti u koho zrovna chtějí být. Stejně tu práci daleko ukončím, abych mohl být nablízku, ale aby si to soud nepobral tak, že jsem odešel z daleko lépe vydělávající práce a šel do horší za méně peněz, a nevymeril případně alimenty z té předchozí, to bych pak finančně dával těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
23.10.24 17:17

Tak to se opet domluv s matkou. Jestli pocita s tou zmenou, kdy zmenis praci za bližší, budes vic s detmi, ale za mene peněz, a muze to ovlivnit pripadne alimenty.
Nechci tim rict, ze to ma rozhodnout ona, ale pokud opravdu chcete spolecnou peci, je s tim spojeno hodně komunikace prave treba i o tehle věcech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
23.10.24 17:19

No právě a já netuším jak se k tomu postaví Ospod a soud… ještě to neproběhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
23.10.24 17:25

No, pokud na soud půjdete s tím, že jste dohodnuti na společné péči, tak nikdo nic řešit nebude, jen to tam oba musíte potvrdit. Nebýt manželé, tak nemusíte vůbec nikam, jedna z nevýhod manželství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
23.10.24 17:28

Ok a co když najednou couvne…jak se chová ted sobecky, tak jsem ji za 24 let nepoznal a nepředvídatelně…je to jak zlý sen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
23.10.24 17:57

@Adyz No, tak nebude společná péče, s tou musí souhlasit oba a řešilo by se přímo u soudu co jiného, nejspíš tedy nějaká střídavá a tam už se alimenty určují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
23.10.24 18:05

Tak k soudu byste meli jit se sepsanou dohodou. Jestli couvne od sepsané, soud vas muze poslat se znovu domluvit a jednani odročí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
24.10.24 02:26

Pokud máte podobné platy, soud obvykle zohledňuje výdaje na děti, ne přímo výši nájmu. Když je péče rozdělena, alimenty se často určí podle toho, kdo má děti častěji u sebe a jaké jsou reálné náklady na jejich péči. OSPOD i soud se budou snažit najít co nejférovější řešení, ale je dobré mít připravené argumenty, jak péči zvládnete s ohledem na vaši práci.

• Citovat
  • Upravit
88
24.10.24 12:19
@ruzzicka píše: Více

No v návrhu, který podepsala a který mi dnes došel ze soudu, je že navrhujeme oba dva společnou péči, bez alimentů, samozřejmě, že jsme se dohodli mezi sebou že děti budou více u ní a tak jí budu platit na stravu a oblečení a zbytek pak půjde napůl. A děti si budu taky brát, jsou teď jediné důležité, co mi jakžtakž zbylo (pokud neberu v potaz majetek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna