Co bude třeba po svatbě

Anonymní
9.5.12 19:19

Co bude třeba po svatbě

Ahoj holky, prosím o radu a omlouvám se o anonym, ale nerada bych, aby mě někdo odhalil :D , protože svatba bude tak trochu tajná ;)
Budu se vdávat ve 31. týdnu a trošku se bojím, abych pak nezapomněla zařídit něco důležitýho, abych neměla nějaký zbytečný problém…
Měla bych jít na mateřskou asi 2 týdny po svatbě, stihnou mi v práci zařídit všechno ohledně mateřský s novým jménem?
Hned si musím vyměnit občanku, a taky kartičku pojišťovny, ale kdyby něco, tak mi snad bude platit ještě stará, že?
Napadá vás ještě něco důležitýho? Moc děkuji a omlouvám se, jestli se ptám jako tatar :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4396
9.5.12 19:28

Taky jsem se bála, že na něco zapomenu. A v ničem problém nebyl občanku i kartičku ZP jsem měnila asi až měsíc po svatbě a nikde žádnej problém nebyl. Teda kromě pošty, ale to je jiná story.
btw - kartu do bankomatu, pojištění, smlouvy (já to zařizovala postupně, stejně jako u doktorů), řidičák (vdávala jsem se v září a ještě pořád ho mám na starý jméno a zatím taky žádnej problém).
Myslím, že nejdůležitější je OP a kartička ZP jinak je to celkem jedno jak rychle si co změníš

Příspěvek upraven 09.05.12 v 19:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.5.12 19:28

vyměnit občanku, kartu pojišťovny, řidičák, karty do bankomatu, v bance u účtu, všechny pojistky, pas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5748
9.5.12 19:39

přesně tak… já to zvládla zařídit všechno během 2 dní(osobně nebo emailem)
založíš si nový mail, přesměruješ na něj ten starý (pokud máš jméno) a POTOM - ti nezbude nic jiného než si krááásně užívat manžílka, pohodičky novomanželky a miminečko ! :kytka:

@ynax píše:
vyměnit občanku, kartu pojišťovny, řidičák, karty do bankomatu, v bance u účtu, všechny pojistky, pas
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
9.5.12 20:12

ještě přepsat i povinný ručení a nechat zaspat do velkýho techničáku změnu příjmení, pokud je auto psané na tebe. Já to nevěděla, zjistila jsem to až rok po svatbě, když jsem měnila povinný ručení a když jsem běžela do dopravní s techničákem, tak paní byla pěkně nepříjemná, že jdu až tak dlouho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65400
9.5.12 20:16

Na poj,dostaneš prozatímní papír a kartička ti dojde poštou…
ale vše až budeš mít v ruce oddací list…
Jinak řidičák mám taky ještě na staré jméno…od svatby v lednu
kartu do bankomatu taky.....tam jméno nevadí…jen jsem byla nahlásit zmnu jména
pak stavebko,chtěla jsme i na O2 ale nemám smlouvu a nějaké ID číslo,tak mi chodí faktura na staré jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
9.5.12 20:28

@Petra ono s tím O2 je to ve finále jedno. Já jsem si tam to jméno měnila asi už 3× a stejně bezúspěšně. Pořád to chodí na starý jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
9.5.12 20:48

@Petra Z mě pojišťovna nic nedala, prý mám poslat kopii oddacího listu a do 2 týdnů mi pošlou novou kartičku. už to jsou pomale tři a nic :cert: dneska jsem se nad tím rozčilovala a v pátek to jdu řešit…VZP,mimochodem. asi toho mají moc :roll:

v bankách trvají na tom, že chtějí až s novou občankou, že si musí napsat číslo :roll: a vydání nové občanky pod tři týdny asi taky nebude, možná v obřích městech, jinde si počkáš. řidičák blbý, ten prý když budeš mít na jiný(původní) jméno než je občanka, je to považováno za neplatnej řidičák se všema postihama! mi povídala úřednice, co se to u ní vyřizuje (takže na tom možná i něco bude), ale zažádat o novej se dá i s „ustřiženou“občankou. takže po svatbě vyzvednout oddací list, pak dveře, co vyřizují občanky a pak hurá do dveří s řidičákem :) po cestě optimálně na poště vyrobit ověřenou kopii, tu rovnou odeslat na pojišťovnu a zbytek se prostě dořeší časem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
9.5.12 20:49

jo a zaměstanavateli není špatný to oznámit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65400
9.5.12 20:51

@PjckjsANEBjája no jo máš pravdu…banka až s OP
Já byla na poj.osobně.....dostala jsem papír..... :nevim:
A ten řidičák musím teda zařídit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
9.5.12 20:54

@Petra Z osobně? to jde? :D to jsem ani netušila…našla jsem si na vebu v kontaktech a tam měli jen maila a telefon, no bylo deset večer, tak jsem mailnula a ráno mi přišlo, že jim mám zaslat oddací list - tak teda jsem usoudila, že originál jim fakt nedám :D a že to do dvou týdnů dojde…jen jsem teď nemocná, tak nemám čas to řešit hned. ale taky na co by mi průkazka byla, když paralen je bez předpisu a nic jinýho ve svým stavu nemůžu :D klepyklep

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65400
9.5.12 20:55

@PjckjsANEBjája jojo byla jsme u ségry vozit kočárek a tak jsme si vzala sebou oddací list a stavila se tam…a bylo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.12 09:14

Díky za odpovědi, snad to nebude tak náročný, jak jsem si představovala:), hlavně doufám, že zaměstnavateli to bude stačit ty 2 týdny před odchodem na mateřskou, ale dřív bych to říkala nerada 8)
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1157
10.5.12 15:21
@Janik101 píše:
ještě přepsat i povinný ručení a nechat zaspat do velkýho techničáku změnu příjmení, pokud je auto psané na tebe. Já to nevěděla, zjistila jsem to až rok po svatbě, když jsem měnila povinný ručení a když jsem běžela do dopravní s techničákem, tak paní byla pěkně nepříjemná, že jdu až tak dlouho..

Řeším to stejné, na techničák jsem zapomněla… :-) takže stačí vzít velký TP a jít na městskej úřad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5748
10.5.12 17:25

i malý TP :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie