Co by to mohlo být? Srdce?

Anonymní
13.1.25 23:52

Co by to mohlo být? Srdce?

Ahoj. Boli me na levé strane nad prsem a nekdy na prsu, jakoby u srdce. Pouze leva strana, prava vubec. Boli me i zada, ale zase jen leva cast a spise nahore (1/2 polovina zad - ta horni).
Přijde mi ze nekdy mi spatne buší srdce, nekdy citim asi Extrasystou? Pri ni nebo po ni se mi vzdycky strasne spatne nadchne.
Casto mam pocit na kašel, jak kdyz se clovek dusí.
Ale nějak extra spatne se mi nedýchá, jen občas nebo se nemohu dodechnout.
Ta bolest je celkem dost nepříjemná. Myslíte ze by to mohlo byt něco se srdcem? 😭
Saturaci bych rekla ze mam celkem ok, a tep jak kdy.
Nekdy vyssi, nekdy mi zas klesne nízko ( ale to je tak jendou denne).
Zase si rikam kdybych mela spatne srdce, tak by byla nízká saturace a hodne nizky nebo hodne vysoký tep po cely den, asi ze jo?
Obcas me tam i píchne, u srdce.

Mam chvilkovy bolesti hlavy. Ze me treba 10 minut boli hlava, pak hodinu nic pak treba 20 minut, pak zas hodinu nic, pak treba jen 5 minut a 2 hodiny nic. Neni to uplne cely den v kuse. Nekdy mam asi i tlak v hlavě, moc nevim jak to popsat.

Jeste me napadlo, jestli treba Neco s plicema? Ale v noci se treba dušením nebudim. Jediný co, tak me treba pres den občas tělo furt nutí zívat ikdyz nepotrebuju abych se jen poradne “oddechla”.

Byla jsem asi 4 měsíce zpět na ekg. Byla jsem nemocna a mela jsem strasne vysoký tep, tak mi delali ekg. Jen takovy to rychlý jak trvá asi jen 2-3 minuty. To pry ok.
Ale nevim, jestli i ted to bude ok? I za ty 4 mesice a příčina bude jinde té bolesti a těchto problémů nebo to to srdce opravdu bude 🙁

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5243
14.1.25 00:34

Zablokovana zebra? Misto litani po doktorech bych v prvni rade zasla za dobrym fyzioterapeutem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.25 01:32
@Afrikana píše: Více

A u zablokovaných žeber zebra neboli?😀 Vyloženě zebra me nebolí.

• Citovat
  • Upravit
542
14.1.25 01:40

Jeste jsem nezazila, ze by me bolely zebra, kdyz jsem je mela zablokovane (jsem rehabilitacni, takze to fakt poznam), takze se taky priklanim k bloklym zebrum. Urcite vyhledej KVALITNIHO fyzioterapeuta, ten ti pomuze a doporuci i nejake cviky na uvolneni zeber doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.25 01:47
@Paní Píďová píše: Více

Aha, tak to jsem vůbec netušila.
Takze i ty Extrasystoly můžou být od toho?
Ted jsem treba mela jednu a byly to 3 velké údery za sebou, uplne to srdce vyskočilo.

• Citovat
  • Upravit
9148
14.1.25 05:59
@Anonymní píše: Více

Psychika. Jses vydesena k smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
14.1.25 06:22

Tohle může být cokoli – od problémů se zády, blokací hrudní páteře, přes úzkosti až po něco vážnějšího se srdcem nebo plicemi. Určitě bych zašla k lékaři, třeba na EKG holter nebo podrobnější vyšetření, aby tě uklidnili nebo něco vyloučili. Podobné příznaky jsem měla ze stresu a od páteře, ale nepodceňuj to a nech se raději pořádně zkontrolovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.25 09:09

Jak píšou ostatní výše, taky bych se priklanela k blokade zeber, bolest vystreluje obvykle úplně jinam.
K extrasxstolam - stres a uzkost, kterou evidentně trpis (to, jak se sleduješ je dost jasne) četnost extrasxstol zvyšují. Jinak je má každý z nás, srdce není stroj.
Já jich mela vlivem uzkosti až 18% ze všech tepu, normálně jsem s tím fungovala a postupně se to srovnalo samo. Bohužel jsem na to roky brala betablokatory, po jejichž vysazení se mi objevila lupenka (může se stat), což je zase jiný příběh.
Někdo citi každou extrasystolu, přitom jich ma 10 denně a hroutí se z toho. Někdo má tisíce denně a nevi o tom.
Být tebou, začnu fyzioterapii, kde ti odblokuji zebra. Pokud i tak budes extrasystoly pociťovat, na kardiologii ti udělají sono srdce a dají holtera (24hod monitoring srdeční aktivity). Z toho budou schopni vyhodnotit, kolik extrasxstol máš, jestli jsou jednoho původu a navrhnout další postup.
A ještě bych si skočila k psychologovi, máš evidentně problémy s uzkosti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex