Co byste dělaly na mém místě? Nepřijatá do školky

Anonymní
7.6.12 21:37

Co byste dělaly na mém místě?

Prosím o radu, jsem v situaci a nevím co mám dělat. Moji dceru nepřijali do školky je první pod čarou nar. v listopadu. Žijeme na vesnici a já mám mateřskou na 3 roky. Pokud se nevrátím do práce tak ji ztratím. Dnes jsem se dozvěděla že vzalii dítě maminky, která tu nežije jen si přehlásila adresu k rodičům a školku dostala. Maminky nevím co mám dělat nevím co dál kde budu hledat práci a kam dám dítě. Co byste dělaly vy??? Jsem z toho vyřízená nemám žádné jiné hlídání a práce u nás poskromnu. Děkuju za vaše názory

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
7.6.12 21:40

A co bys chtěla dělat? Jít nahlásit, že maminka tu nežije? To ti bude asi houby platný, budeš jako dokazovat, že nebydlí u svých rodičů? jak asi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hedaa
7.6.12 21:44

Pokud je dcera první pod čarou, tak si podej odvolání, to by mohlo vyjít. RD ti končí v listopadu? Do listopadu ještě času dost a je možné, že do té doby se ještě místo ve školce najde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.12 21:48

@terinka4444 ptala jsem se co bys dělala na mém místě ty …

• Citovat
  • Upravit
13503
7.6.12 21:51
@hedaa píše:
Pokud je dcera první pod čarou, tak si podej odvolání, to by mohlo vyjít. RD ti končí v listopadu? Do listopadu ještě času dost a je možné, že do té doby se ještě místo ve školce najde.

Presne tohle bych udelala ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
7.6.12 21:52

Tohle tu řešíme všechny. A všechny z toho v noci špatně spíme… tady v okolí je účelová změna trvalého bydliště kvůli školce naprosto běžná a abych pravdu řekla, já se těm maminkám vůbec nedivím, pokud nebydlíš ve spádové obci, umístíš do státní školky leda tak předškoláka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamina Janina
7.6.12 21:52

Napsala bych odvolání případně došla do školky se osobně poptat a vysvětlit svou situaci, jedno místo by se mohlo najít. Určitě bych to své „obhajoby“ netahala cizí maminku a způsob, jakým místo dostala, protože nikdy nevíš, kdo je čí známý a kamarád a pokud víš ty, že se tam dostala podvodem, vedení školky zřejmě taky, ale asi existuje důvod, proč to tolerují…takže bych do toho nevrtala, akorát je naštveš…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.12 21:57
@terinka4444 píše:
A co bys chtěla dělat? Jít nahlásit, že maminka tu nežije? To ti bude asi houby platný, budeš jako dokazovat, že nebydlí u svých rodičů? jak asi?

Rada nad zlato … :cert: ZAkladatelka to uvádí jen jako příklad, nechce nikoho „bonzovat“ …
Jinak zakladatelko, asi nic jiného než odvolání nezbyde … soucítím s tebou a mám obavy, že na tom jednou budu podobně …

• Citovat
  • Upravit
69235
7.6.12 22:02
ne, informace zněla, co bychom dělaly, ví o podvodu, dneska se dozvěděla, že dítě není přijaté ví dávno, ptala se, co bychom s tím dělaly. Tak jsem blbě odpověděla otázkou, tak bych nedělala to, že půjdu ukazovat na to, že tam ta maminka nebydlí. jediné možné je podat odvolání a v srpnu a září se ptát, jestli se neuvolnilo místo. I já přišla o práci a dceru dostala do školky až o rok později, přesto nijak nedokáže, že ta maminka tam bydlí účelově.
@Anonymní píše:
Rada nad zlato … :cert: ZAkladatelka to uvádí jen jako příklad, nechce nikoho „bonzovat“ …
Jinak zakladatelko, asi nic jiného než odvolání nezbyde … soucítím s tebou a mám obavy, že na tom jednou budu podobně …
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
7.6.12 22:17

Ale zakladatelka neví o podvodu, kritériem je TP (alespoň většinou), ne faktické bydlení ;)
Je-li první pod čarou, máš velkou šanci s odvoláním ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.6.12 22:23

Mag, to je ono, navážite se do mě, ale tahle diskuze vznikla na základě informace, že nějaké mamince, která se nahlásila k rodičům, dítě vzali a ona je první pod čarou, tudíž, kdyby se maminka nepřehlásila fiktivně k rodičům,dostalo by se její dítě. Kdyby úvod zněl, že jí nevzali dítě a neví co má dělat,, bez té informace o tom nepěkném jednání oné maminky, jsem ticho. Chápu vážnost situace víc, než dobře. Dítěti nebudou ještě ani tři roky, u nás by nikoho ani nenapadlo podat v tomto věku přihlášku, tak moc je to bezpředmětné a zoufalé, nedostanou se kolikrát ani čtyřleťáci, i nás to postihlo, ale ta poznámka o tom, jak se ta maminka fiktivně přehlásila, ta mi prostě nesedí, proto jsem to napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
7.6.12 22:24

Já bych to možná ještě doplnila a pokusila se tím vyjasnit si některé věci, které se v tom procesu přijetí či nepřijetí do školky objevují - pokud člověk uvažuje o tom, že by se ucházel o místo ve školce, je dobré si zjistit, jak se k tomu zřizovatel (jeho prostřednictvím ředitelka školky) staví, stejně tak zastupitelé obce, ve které má dotyčné dítě trvalé bydliště. Tady v okolí, předpokládám, že to tak bude všude, má přednost spádovost před věkem. Dvouleťák z obce zřizovatele dostane přednost před čtyřleťákem z vedlejší obce bez ohledu na další kritéria. Můžete si o tom myslet co chcete, ale tak to je a má to svůj logický důvod - školka je služba obce občanovi, obec stojí provoz školky peníze. Pokud má dítě trvalé bydliště v obci zřizovatele, má z něj obec od státu příjem, tudíž je to vzájemně výhodné. Pak jsou obce, které mají se zřizovatelem dohodu, že bude jejich obec spádová v druhém pořadí a za to zřizovateli platí paušálně významnou část peněz. Znám i obec, která se se zřizovatelem dohodla, že přijme všechny! její děti (zřizovatel na základě toho otevřel o třídu více), samozřejmě to není zadarmo. Pak jsou obce, které nemají s nikým dohodu a zřizovateli platí poplatky za jednotlivé děti bez ohledu na to, kam jsou umístěny, což je varianta pro obec nejlevnější, ale nevýhodou je, že jsou děti z dané obce spádové až v posledním pořadí. Takže je to prostě něco za něco. I maminky jsou voliči, i maminky mají možnost rozhodovat o tom, jak to ve vaší obci bude fungovat - jestli tam školka bude nebo nebude, jestli bude obec spádová více či méně. Ale zase nemusí zbýt peníze na něco jiného. Na druhou stranu trvalé bydliště si můžete svobodně zvolit kdekoliv bez udání důvodů, budete mít výhodu spádovosti, ale zase z vás bude mít příjem jiná obec a třeba tam taky budete muset zaplatit popelnice. Toť k zamyšlení k tomu, do jaké míry to je nebo není podvod, zakladatelce nezbývá než popřát hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.12 22:30

Nejhorší na tom je, že jsem s ředitelkou mluvila ta mi slíbila, že mi malou vezme. Já že budu od září platit. Tady každej každého zná, ví o mojí situaci jsem vdova. Mrzí mě to protože asi ředitelka ví, že se ta maminka nahlásila schválně k nam

• Citovat
  • Upravit
11955
7.6.12 22:46
@Anonymní píše:
Nejhorší na tom je, že jsem s ředitelkou mluvila ta mi slíbila, že mi malou vezme. Já že budu od září platit. Tady každej každého zná, ví o mojí situaci jsem vdova. Mrzí mě to protože asi ředitelka ví, že se ta maminka nahlásila schválně k nam

hrozně záleží na tom, jak se k tomu staví ten zřizovatel potažmo ředitelka, tady třeba jsou dvě děti, kterým rodiče taky změnily účelově bydliště a ředitelka mi potvrdila, že bude respektovat tu jejich faktickou spádovost, v té druhé školce zase tu formální, takže dotyčné děti budou mít výhodu spádovosti dokonce dvakrát. Pak jsou děti, které spádové vůbec nejsou. Ale to se člověk musí poptat mnohem dřív jak to u vás je, aby jsi zvážila, jaké reálné šance máte. Jako pro každého je to těžké, nikdo nechodí k zápisu jen tak ze srandy a věř mi, že co rodič nebo dítě, to příběh. To že ho ta maminka nekřičí do světa ještě neznamená, že to nemá tisíckrát těžší než ty. Já bych to místo přála všem dětem, bohužel toho černýho petra někdo mít bude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
7.6.12 23:05

Jedině odvolání.Jinak u nás má tedy věk přednost před spádovostí.Kritéria neurčuje ředitelka,ale UMO.Blbý je,že nejsou žádné body za „samoživitelství“.V tom odvolání bych viděla šanci,někdo se může odstěhovat,dítě se kterým počítali,že bude mít odklad ho nakonec mít nebude a půjde do školy.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin