Školka a červnové dítě - jak to chodí?

172
1.6.12 09:00

Školka a červnové dítě-jak to chodí?

Ahoj maminky
Moc by mě zajímalo jak to funguje když se moje dcerka narodila koncem června.Zatim nemam jistou ani práci a ani školku,ale jen pro zvědavost.Neni mi jasný co já budu dělat tu dobu od dceřiných prvních narozenin do září kdy se nastupuje do školky?To jen když bych neměla práci.Tak to půjdu na pracák?Pokud bych si práci našla tak stejně bych nastoupila až v září no a co tu dobu od června do září?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7013
1.6.12 09:12

od prvních narozenin než půjde do školky,tak s ní asi budeš doma ne? :think:
Já mám květnový dítě - do práce jsem se musela vrátit v dubnu a do školky mi ho vzali až od září (stejně má školka o prázdniny zavřeno) takže od dubna do září jsme to hlídání pytlíkovali přes babičku a dědu a já si brala hlavně odpolední, takže jsme se s manželem o hlídání střídali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
1.6.12 09:18

mám dceru konec května, jsem sice těhotná ale původně jsem měla nastoupit zpět do práce, kde upřednostňovali nástup hned a ne až v září, školku jsem neměla. Během měsíce se vše změnilo. Já otěhotněla, školka dopadla ale to je jedno.

Původní plán byl, když neseženu školku nebo nějaké hlídání za sllušnou cenu tak se domlluvím na neplaceném volnu. Firma sice nebyla nadšená ale asi by svolila. Ale mohlo by se taky stát, že kvůli tomu přijdu o práci. Pak jsem u nás našla hlídací koutek profi, který funguje od 8 do 17 mají i zahradu taková soukromá školka a finančně to vyšlo že by mi z platu něco málo zbylo takže to byla taky varianta.

Pokud nebudeš mít práci tak pak pracák, ale myslím že stejně nebudeš mít nárok na nějaké peníze :nevim:

A to se modli aby školka byla. Loni u nás se jarní děti nedostali, letos vzali ty jarní z loŇska a už se nedostali děti narozené v září a dál :roll: a to je opravdu spousta mamin, co tu práci má a chtějí se tam vrátit, ale neví kam s dítětem. Fakt na hlavu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
1.6.12 09:29

já to řeším nahlášením na zdravotní pojišťovně - péče o dítě do 7-mi let
sice nedostanu žádné peníze od státu, ale pojišťovna za mě hradí zdravotní, práci si chci začít hledat v září (malá je v červnu), na pracák nechci, aby mě nehonili po všech čertech přes prázdniny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.6.12 09:39

Ahoj, mám kluka v půlce června. Bohužel do školky mi ho odmítli vzít, tak jsem přišla o práci. Šel pak v září do jiné, ale musela jsem uvést, že práci intenzivně hledám a hned, jak mi ho vezmou, tak nastupuju. Během července a srpna jsem musela na ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
1.6.12 18:31
@katek78 píše:
já to řeším nahlášením na zdravotní pojišťovně - péče o dítě do 7-mi let
sice nedostanu žádné peníze od státu, ale pojišťovna za mě hradí zdravotní, práci si chci začít hledat v září (malá je v červnu), na pracák nechci, aby mě nehonili po všech čertech přes prázdniny

Jé díky za tip.Asi to taky tak budu řešit.Mě šlo jen o to na jakej úřad mam zajít.Je mi jasný že s tim asi nic moc nenadělám.Prostě to ty tři měsíce vydržíme bez peněz a pak snad dopadne práce i školka.Budu doufat :dance:
A co sociální to taky hradí,nebo to musim sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.6.12 09:54

Já si myslím, že sociální není povinný platit, ale pak se to nezapočítává do doby odpracovaný na důchod, což je možná vzhledem k těm důchodům skoro až jedno. Ale nejlepší je zavolat si na OSSZ. U nás je to se školkama taky mazec, prvního syna mi vzali až napotřetí (byla jsem těhotná a pak doma) a letos mladšího syna nar. v červnu vzali, ale byl 41. ze 45, takže fakt síla. Další děti mají smůlu a co ty maminky, které jdou do práce budou dělat, to fakt nikdo neřeší. A to je naše školka na tom dobře, v jiné brali děti naposledy narozené v únoru 2009, další mají smůlu! A soukromá školka je tak drahá, že se snad ani nevyplatí jít pracovat, skoro nic by mi z platu nezbylo, ale to už naštěstí řešit nemusím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
7.6.12 08:10

pokud máš dítě do 4 let věku započítává se ti to důchodu…i když nejsi už na rodičáku…nedávno jsem si to ověřovala na OSSZ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
7.6.12 12:35
@zofik79 píše:
pokud máš dítě do 4 let věku započítává se ti to důchodu…i když nejsi už na rodičáku…nedávno jsem si to ověřovala na OSSZ…

No tak to je super.Moc dík za info.Fakt jsem z těch školek uplně naštvaná.Bydlim v Praze a v okolí mam dvě školky a budu moc ráda když se vůbec do jedný dostanem.Ono když se tam berou mimopražský děti tak ty pražský nemaj šanci se tam dostat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
7.6.12 15:19

já musím taky přečkat léto doma…naštěstí od září mi vzali kluka do školky…tak aspoň tak…je dobrý že zdravotní a důchodové zajistí stát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin