Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni, nastíním problém a třeba poradíte. ![]()
Moje mamka je učitelka a má ve třídě jednoho hajzlíka- 13.letý kluk- teď u něj čerstvě asi měsíc řeší napadení jiné učitelky- několik ran pěstí do břicha a zatím měsíční neschopenka té učitelky.
Kluka šetří policie, bylo několik jednání s rodiči, řeší to sociálka, psycholog.....
Myslím, že škola udělala vše co mohla, ale vše je bez výsledku a kluk řádí dále- krádeže mezi spolužáky, šikana, výtržnosti.....
A teď co potřebuju- moje mamka je jeho třídní, takže všechny problémy musí řešit ona a kluk se již několikrát vyjádřil ve smyslu že se nemá starat, nebo jí taky rozbije hubu.
Má se moje máma šanci ,kdyby něco, nějak bránit?? Chtěla jsem jí koupit pepřák, ale mohla by ho proti němu ve škole použít??
nejlíp ať se zeptá těch policajtů a ředitele, aby pak v případě sebeobrany nebyla nakonec obviněna, že chlapečkovi způsobila nějakou újmu…ale mít ten pepřík v kabelce jí minimálně dodá trochu jistoty
Pokud sem tak letmo pochytila, tak se v takovych to pripadech zve do skoly ceska skolni inspekce na navrh reditele skoly, ktera by mela posoudit, jak jeho chovani ohrozuje ostatni deti. Ale uz tam byl i psycholog.....tak nevim, nevim. Proste pokud nespolupracuje rodina a skola, je to na prd. Diagnostak ho podle me nemine, nechapu jeho rodice, ale v tom to mozna vezi. Kazdopadne peprak bych mamce urcite poridila. Ovsem nejdriv bych ho jako ucitelka durazne a opakovane, hlavne pred reditelem upozornila, ze jeho chovani ve skole je nevhodne. Proste s jakymkoliv incidentem bych byla se zucasnenymi v reditelne a resila bych to pred svedkama tam a za pritomnosti hlav pomazanych. Bude krita v pripade ze by ji napadl a ona pouzila na svou obranu peprak…
@Etcetera78
S ředitelem to řešili při poradě a jeho stanovisko je, že snad mají nějakou autoritu, ne?!
Na pokec s policajtama prý nebyl čas, jen jí v rychlosti vyslechli a nechali si poslat klukovu dokumentaci.
ja teda moc nechapu - to tam jako stoji a necha se mlatit od 13. kluka jo? mi nerikej ze ji fyzicky prevysuje natolik, aby se nebranila, neubranila, a 2 mu nestrihla ![]()
jako uvazovat ze na dite pouziju peprak
mi teda prijde hodne drsny..
@jezek1
jestli tořešila nějak inspekce nevím, ale ředitel mamku zřejmě nepodrží a přece ho nemůže při každé příležitosti tahat do ředitelny. Ona ho normálně učí, má ho ve třídě dalších dětí.
Mimoch.to napadení její kolegyně se odehrálo během přestávky mezi dalšími 30.dětmi.
Diagnosťák prý rodině navrhovala škola i psycholog, ale nesouhlasí a tím pádem s tím mikdo nehne.
@beruska2×
Napadená učitelka prý 50kg a 160cm. Kluk 70kg a o půl hlavy větší.
Prý ho za něco napomínala, on na ní držkoval, tak chtěla žákovskou, místo toho k ní přišel, hodil na ní nějak batoh, přitlačil jí ke zdi a bušil jí pěstí do břicha.
@beruska2× píše:
ja teda moc nechapu - to tam jako stoji a necha se mlatit od 13. kluka jo? mi nerikej ze ji fyzicky prevysuje natolik, aby se nebranila, neubranila, a 2 mu nestrihla
jako uvazovat ze na dite pouziju peprakmi teda prijde hodne drsny..
Tak např můj synovec v obdobném věku mě převyšuje min o 10 cm. Nejsem nic bojácného ani drobného, ale nevím nevím, jestli bych ho přeprala. Asi tak.
Tak to je hustý. Jsem učitelka a vůbec nevim, jak bych to řešila
Vim o kolegyni, která ubalila jednomu klukovi pořádnou facku před kamarádama a seřvala ho na tři doby…asi to pro něj byl tak ponižující zážitek, že od tý doby sekal latinu. Ale on jí nenapadl.
My teda máme ředitele, kterej když zařve, tak se škola otřásá a děti čůraj strachy. Jinak je to hodnej člověk, ale respekt si vybudoval
Takže já osobně mám oporu v něm.
Je mi líto mamky.
Pepřák v uzavřeném prostoru je dost o … ústa, navíc použití v kolektivu jiných dětí je sakra průser, může to odnést spousta nevinných dětí, některé může být alergické … no fuj, to je na kriminál. Spíš bych volila cestu řádné facky, v takovém případě může zabrat. A hlavně rychlý úhybný manévr, aby si nestihl bouchnout víc jak jednou. Pokud si bouchne jako první, je to napadení, okamžitě volat policii, nechat se ošetřit a hnát to přes sociálku a soud a hlavně dotáhnout to až do konce. Znám to z vlastní zkušenosti, učila jsem na cikánské škole. Uznávám, že u věkově starší kolegyně to může být problém, ale jinak to nejde, neexistuje legální způsob, jak napravit takového exota mírovou cestou. A kluka tahat do ředitelny za každý přestupek proti školnímu řádu, ať se ředitel třeba postaví na uši.
@beruska2× píše:
ja teda moc nechapu - to tam jako stoji a necha se mlatit od 13. kluka jo? mi nerikej ze ji fyzicky prevysuje natolik, aby se nebranila, neubranila, a 2 mu nestrihla
jako uvazovat ze na dite pouziju peprakmi teda prijde hodne drsny..
A ty víš, jak velkej je ten kluk, jak velká je učitelka? JAk proběhlo napadení?Když na tebe někdo zaútočí nečekaně, což se asi před 30 dětma opravdu nedalo čekat, tak než stačíš nějak zareagovat, tak jich držíš nepočítaně. Sama ženská má problém se spacifikováním předškoláka natož nějaké třináctiletého hajzla, který může klidně být o hlavu vyšší než ona a o 20 kg těžší.
Pepřák bych jí rozhodně pořídila a při útoku by ho měla použít. Otázka spíš je, zda to stihne. Nikde s ním nezůstávat sama, nezůstávat sama ve škole po vyučování.
Co to je proboha za smrada a ti jeho rodiče
![]()
@jajul píše:
Tak např můj synovec v obdobném věku mě převyšuje min o 10 cm. Nejsem nic bojácného ani drobného, ale nevím nevím, jestli bych ho přeprala. Asi tak.
tak nejde o to se s nim prat, proste ho odstrcit atd ale jestli ma autoritu na 0
tak to asi nevyresi ani nasilim…
Bohužel dneska jsou učitelé lovná zvěř, co má spoustu povinností a práva žádná. Učila jsem ve státním rok a už bych to nedala, měla jsem taky občas strach sama o sebe. Jedna studentka ze sedmé třídy běžně vyhrožovala, že mě přijdou její příbuzní zbít domů, jeden tatínek honil kolegu po chodbě, že mu rozbije hubu, kolega se zabarikádoval v kabinetě a stalo se něco dětem nebo rodičům? NE! Tohle asi máma nevyřeší, to by musel řešit někdo, kdo dává dohromady zákony a předpisy. Být tou napadenou, tak podám trestní oznámení, ale tvojí mamce se zatím nic nestalo (samozřejmě, přeju, ať se jí taky nic nestane.
No jedině sociálka.
I když já poslala sociálku do rodiny, kde maj vši úplně všichni, všichni to vědí, je tam smrad, bordel. Sociálka odepsala, že byt jeví známky, že se o něj pravidelně nepečuje, ale že je jinak vše v pořádku.
@jenny.fields píše:
A ty víš, jak velkej je ten kluk, jak velká je učitelka? JAk proběhlo napadení?Když na tebe někdo zaútočí nečekaně, což se asi před 30 dětma opravdu nedalo čekat, tak než stačíš nějak zareagovat, tak jich držíš nepočítaně. Sama ženská má problém se spacifikováním předškoláka natož nějaké třináctiletého hajzla, který může klidně být o hlavu vyšší než ona a o 20 kg těžší.Pepřák bych jí rozhodně pořídila a při útoku by ho měla použít. Otázka spíš je, zda to stihne. Nikde s ním nezůstávat sama, nezůstávat sama ve škole po vyučování.
Co to je proboha za smrada a ti jeho rodiče![]()
![]()
spacifikovanim predskolaka?? to trosku prehanis ne
presne jak nekdo pise, je tam dalsich x deti, nehlede na to ze kdyz mu to vleti do oci, muze oslepnout - od ucitelky vyslovene vychovne…
at je kluk jakejkoliv tak je to dite, v podstate za to ani nemuze, je to odraz toho v cem vyrusta a tohle mi proste neprijde jako dobry zpusob, jak mu ukazat ze jednat se ma uplne jinak…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.