Může se nějak bránit učitelka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2566
29.5.12 18:48

@neumisa
Ohledně rizik při pepřáku je mi to jasné- proto se ptám, ale dá se použít něco jiného??
Mimo sebeobrany- to by mamka nikdy neudělala a rychlého úhybného manévru- tady se zas bojím, že mamka nemá šanci- je těsně před důchodem, hodně špatně vidí…
mě jiná možnost sebeobrany nenapadla.
Jinak- policie byla volaná okamžitě, stejně tak záchranka, ale už se to stalo a já potřebuju vymyslet jak ochráním mojí mamku, protože všechna vyšetřování se táhnou dlouho a zmetek stále chodí do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
29.5.12 18:48

S tím bráněním, je to trochu scestný, protože pokud na děcko šáhnete i v sebeobraně, dostanete se před komisi a nejspíš už nikdy učit nebudete. Jeden kolega mi vyprávěl, že kluk v devítce plácl učitelku po zadku, ona se otočila a instiktivně mu jednu vrazila a pak chodila půl roku po komisích. Měla kliku a nakonec mohla dál učit.

• Citovat
  • Upravit
23847
29.5.12 18:49

Moje známá je učitelka na ZŠ, klasika, tělák zemák a maj po škole kamerový systém. Prý měla ve třídě taky hajzlíka, tak ho, když jí jednou nasral, zavlíkla na chodbu do kouta mimo dosah kamer a vzala ho pěkně pod krkem :mrgreen: od tý doby prej pokoj. A ať jí něco někdo dokáže :jazyk: Jenže tvoje mamka asi bude starší křehká dáma, když se fyzicky bránit neumí, radši bych jí koupila elektrický paralyzér, pepřák by mohl ohrozit i jiné děti :nevim: Je to fakt o tom si získat autoritu a na tyhle parchanty bohužel platí jen ta fyzická síla, což by ten ředitel teda pochopit měl, že mamka nemá šanci :zed: To, proč takovejhle smrad už dávno není v pasťáku - do toho bohužel nevidím jak to chodí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
29.5.12 18:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.5.12 18:53
@beruska2× píše:
spacifikovanim predskolaka?? to trosku prehanis ne :roll: presne jak nekdo pise, je tam dalsich x deti, nehlede na to ze kdyz mu to vleti do oci, muze oslepnout - od ucitelky vyslovene vychovne…at je kluk jakejkoliv tak je to dite, v podstate za to ani nemuze, je to odraz toho v cem vyrusta a tohle mi proste neprijde jako dobry zpusob, jak mu ukazat ze jednat se ma uplne jinak…

Jak???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
29.5.12 18:55

paralyzér 8o údajně to může některým jedincům způsobit zástavu srdce

Kamerovej systém? U nás se udělat nesměl…že prej nějaký to zasahování do soukromí nebo co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.5.12 18:55
@Gina108 píše:
Jak???

tak to by mel resit psycholog, ne peprak… ja nevim ale kdyby se mu neco stalo at dusledku pepraku nebo palaryzeru atd - tak myslis ze pani bude OK?? myslim ze z toho by se jen tak nekdo nevzpamatoval..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.5.12 18:56
@beruska2× píše:
spacifikovanim predskolaka?? to trosku prehanis ne :roll: presne jak nekdo pise, je tam dalsich x deti, nehlede na to ze kdyz mu to vleti do oci, muze oslepnout - od ucitelky vyslovene vychovne…at je kluk jakejkoliv tak je to dite, v podstate za to ani nemuze, je to odraz toho v cem vyrusta a tohle mi proste neprijde jako dobry zpusob, jak mu ukazat ze jednat se ma uplne jinak…

Jasně, uprostřed dětí by to asi nedělala ne. Pokud se dítě dostane do afektu, tak budeš mít prostě co dělat i s malým :nevim:

A jestli to je nebo není výchovné a jestli za to dotyčný nemůže nebo může, to by asi každému v momentě kdy jde o zdraví či život bylo dost jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.5.12 18:56
@Izzz píše:
paralyzér 8o údajně to může některým jedincům způsobit zástavu srdceKamerovej systém? U nás se udělat nesměl…že prej nějaký to zasahování do soukromí nebo co

ale na chodbach by to slo, to je verejny misto ne? nesmi to byt v prevlekarnach a na Wc a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.5.12 18:58
@jenny.fields píše:
Jasně, uprostřed dětí by to asi nedělala ne. Pokud se dítě dostane do afektu, tak budeš mít prostě co dělat i s malým :nevim:A jestli to je nebo není výchovné a jestli za to dotyčný nemůže nebo může, to by asi každému v momentě kdy jde o zdraví či život bylo dost jedno.

jasny, ale kdyz ona poskodi zdravi 13. ditete tak myslis ze bude v pohode :nevim: to si proste nemyslim, nemyslim si ze tohle je spravny reseni problemu, spis bych tlacila na urady, resila to v te rodine ale ne za techto pomucek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
29.5.12 19:02

Pepřák ani paralyzér néé!! Nedávno jsem četla, že nějakou slečnu někde v noci napadl úchyl a ona na něj použila paralyzér a byla obviněna ona - pán má nějaké následky :cert: . Nedokážu si představit, co by se dělo, kdyby to bylo použito na dítě!! Vyhrožování řešit s policií, popř. kdyby měla strach - šla bych nejspíš za ředitelem, že ho odmítám učit, že mi vyhrožuje a bojím se ho. Snad by ho mohl přeřadit než se to vyšetří do nějaké třídy, kde je učitel třeba chlap? :think: Ty jo nevím, nikdy jsem nic takového snad ani neslyšela na ZŠ 8o . Ale fyzickému násilí doporučuji se vyhnout (byli by z toho akorát oplétačky) snažte se tomu nějak předejít - tzn. nejlépe se „zbavit“ žáka.. přeřadit ze třídy, vyloučit ho ze školy (jde to vůbec na zš :think: taky jsem ještě neslyšela..) ty jo to je děs..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.5.12 19:02
@beruska2× píše:
jasny, ale kdyz ona poskodi zdravi 13. ditete tak myslis ze bude v pohode :nevim: to si proste nemyslim, nemyslim si ze tohle je spravny reseni problemu, spis bych tlacila na urady, resila to v te rodine ale ne za techto pomucek…

Jenže úřady nepomohou a rodina taky. Ne, pokud nemá zájem a ten očividně nemá. Pokud dítě spadá do téhle školy, tak neexistuje způsob, jak se ho zbavit. Psychologovi může docházet jen se souhlasem rodičů a diagnosťák to samé.

A zatímco budou tlačit na cokoliv a bez efektu, tak učitelka může skončit s kudlou v žaludku. No hlavně když mu ale neublíží pepřákem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.5.12 19:06
@jenny.fields píše:
Jenže úřady nepomohou a rodina taky. Ne, pokud nemá zájem a ten očividně nemá. Pokud dítě spadá do téhle školy, tak neexistuje způsob, jak se ho zbavit. Psychologovi může docházet jen se souhlasem rodičů a diagnosťák to samé.A zatímco budou tlačit na cokoliv a bez efektu, tak učitelka může skončit s kudlou v žaludku. No hlavně když mu ale neublíží pepřákem…****

tak to snad nemyslis vazne 8o 8) vis co, ani se nedivim, jak jsou deti agresivni, kde to asi vidi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566

No já právě vůbec nevím co s tím.
Kamery ve škole nemají a prý neplánují- bohužel, té napadené učitelce by to zřejmě moc pomohlo.
Bránit se mamka neumí a ani výchovnou facku nedá- z obojí by měla spíš průšvih.
Přemýšlela jsem i nad tím paralyzérem, ale je to stejné jako s pepřákem- na dítě to použít nesmí.
Dítěti to může ublížit a ve finále to odnese mamka, přestože by se zřejmě bránila napadení.
Tak co s tím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270

do diagnosťáku může být dítě umístěno i na základě rozhodnutí soudu o odebrání z rodiny, nemusí být souhlas rodičů. Ale je to běh na dlouhou trať. Přeřazení do jiné třídy je v kompetenci ředitele, který se k tomu podle všeho staví vlažně, takže tam asi řešení taky nebude … navíc přeřazení problém neřeší, děcko se dál bude vyskytovat na stejné škole. No upřímně - je mi maminky zakladatelky líto, ale asi nemůže udělat nic, co by ten problém vyřešilo ke spokojenosti všech …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin