Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
holky, tak mě napadlo. Budete dávat do kočárku ještě nějakou výplň? Já v kočárku mám nějakou podložku, tak myslím, že může mimi ležet už jen na tom??? Popřípadě ještě na plence??? ![]()
Prodávají se i soupravy do kočárku. Peřinka, polštářek a povlečení. Je to potřeba? Když miminko mít polštářek nemá??? A na léto stačí místo peřinky deka??? ![]()
Díky za rady ![]()
Já měla dítě jarní, do kočáru dostal jako prostěradlo velkou tetraplínu, pod hlavu ještě extra plenku složenou napůl, aby když si blinkne, tak v tom nemusel ležet a hned jsem mohla vyměnit, od emitexu jsem měla dečku s polštářkem, polštářek putoval hluboko do šuplíku, ta peřinka byla bavlna/fleece, tu jsem dala do povlaku. Ale stejně jsem pak nejvíc přikrývala fleecovou dečkou. Fleecové dečky jsem měla dvě a byla to trvalá výbava v kočárku, lepší přidávat a odebírat dečky než svlíkat a oblíkat mimino dle teploty
Já neměla ani to prostěradlo, na podložku co byla v kočárku jsem dávala velkou tetra plínu, pak plenku pod hlavičku (v blinkacím období)a nějakou tu dečku fleece nebo bavlněnou na léto. V zimě samo fusak, ale nějaké soupravičky nebo polštářek fakt ne. Určitě to není nutné.
Ježiš, si mi připoměla jak byla tchýně celá hin z toho, že nebudu mít v kočáru krásnej, nejlépe vyšívanej, polštářek a peřinku na parádu
.. jára se narodil na začátku ledna, takže vložná taška, fusak, tychlozavinka, dítě, a přes to nánožník.
Ty super parádní polštářky se staví dítku za hlavičku aby to jako vypadalo
.
Pokud je mimi ležák, v lét bych dala plenku pod něj, nebo něco avého, jinak nic. V chladnějšm počasí slabou deku pod a přikrýt, na přikrytí taky slabou dečku (česanou larisu)
Ne. Jen tetra osušku, pod hlavičku složenou plenku, v létě plenku či plymo od emitexu na přikrytí (polštářek je ve skříni), v chladu fusak.
My tedy máme ještě cca 2cm molitan v povlaku (s tím už jsme kočárek koupili, je starší) a dali jsme složenou fleece deku aby mělo mimčo teplo odspodu…
Já měla do kočárku natahovací prostěradla, ty byli šikovný, jinak fleecové dečky a pod hlavičku plínku, toť vše. No a v zimě klasika fusak, taky mi mamka cpala peřinky, tak jsem ji řekla ať si je tam s tím fusakem zkusí ještě dát, nakonec uznala že se tam už ani nevejdou:-).
Také myslím, že není potřeba…
Jsme v srpnu…dala jsem dospod jen plínu a další pod hlavu…byl rád zabalený v rychlozavinovačce, tak jsem ho většinou vozila v kočárku v tom a případně přikryla dekou ( slabou fleeecovou ).
V zimě fusak a pod něj jsem dala ještě jednu tenkou fleecovou deku.
Polštářek nemáme vůbec.
Máme polohovací korbu a jelikož trochu ublinkával, tak jsem to trochu zvedla.
Taky ted dumam, co do kocarku, prvni ditko bylo zimni, takze fusak a badta, druhe ma byt cervnove, tak premyslim co do spod a navrch ( tam si rikam, ze snad bude stacit deka)?
Ahoj, co větší plenku jako „prostěradlo“, menší složenou pod hlavičku a deku… A když to budeš chtít mít načančané, tak nějaké plymo (kdyby nebyly vedra)…
Fajn jsou dečky z IKEA http://www.ikea.com/…ts/00194847/ nebo http://www.ikea.com/…ts/30164764/
Tu decku vitaminer mam nekolikrat je super, takze je porad po ruce doma, v kocarku i aute, jeste teda musim prikoupit pro budouci mimi
A asi vyrazim koupit nejakou hezkou tetraosusku jako prosteradlo. Premyslela jsem prave o te souprave deka a polstarek, ale nevim, jestli by to nebyli zbytecne vyhozene penize
Sice dcera je taky zimní, prosincová, ale tu soupravu jsme vynosili v kočárku dost… Já myslím, že vyhozené peníze to nejsou, vem si, že ne každý den musí být vedro (tzn. deka se sejde) a polštářek můžeš mít za hlavičkou miminka naaranžovaný pořád… vypadá to pěkněji než takový prázdný kočárek a uprostřd toho ten maličký novošek.
Já jsem v létě v kočárku neměla nic, jen plenku pod hlavičkou, případně nějakou lehkou deku. Soupravičky se mi nelíbí, polštářek za hlavou mi přijde zbytečné, natož plymo…
@Marťulililinka Já nakoupila v těhu spoustu blbostí, jako peřinky a plyma do kočárku.. Daníček se mi narodil v lednu do mrazů a za ty tři měsíce jsem zatím použila pouze Aesthetic fusak, který je tak teplý, že i v těch mrazech to malý mimi v něm se přehřívalo, když jsem ho zabalila do zimní kombinézky. A potom klasickou flaušovou deku, kterou jsem nedávno vyměnila za deku z biobavlny a ta nám už stačí. Přes matraci mám nepročůrací prostěradlo a spíš z estetického hlediska jsem přes něj přetáhla limetkově zelenou plínu - ladí mi k dece ![]()
Nicméně, kočár jsem si ohmatala, má naštěstí silnou matraci, takže je na poležení měkký, ale co si koupila tchýně kočár na chalupu, tak to je na můj vkus tvrdý prkno, takže, když už tam mrňouse položím, tak ho vystýlám dekama, aby fakt ležel na měkkým - mimi mají z bříška přirozeně kulatá záda. Nejdřív se jim formuje bederní prohlubeň páteře tím, jak pasou koníky a pak se jim formuje hrudní vyklenutí tím, jak se učí sedat - a to je někdy kolem půl roku..
Takže žádný rovnání zad, jak mi pořád cpe moje babička, ale měkko, jak mi i odsouhlasila pediatrička..
Tak ony mi ty soupravy hlavně přišly dost nepraktické - polštářek pod hlavu dát nemůžu, a když ho postavím za hlavu, tak padá
No a peřinka je fakt jen dekorace, protože tím, jak je přesně tvarovaná na kočár, tak do ni mimi nezabalím a fouká pod ni ![]()
Fakt, nejlepší jsou barevný deky..
![]()
@AnastazieB píše:
Já jsem v létě v kočárku neměla nic, jen plenku pod hlavičkou, případně nějakou lehkou deku. Soupravičky se mi nelíbí, polštářek za hlavou mi přijde zbytečné, natož plymo…