Výbavička pro druhé mimi

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
269
2.2.11 05:23

Výbavička pro druhé mimi

ahoj, všude se tu řeší výbavička pro miminko, ale pro první? Co kupujete na druhé, já jsem začala procházet to co mám po dceři a teď i po synovci a snad si budu muset zakázat cokoliv kupovat :) Na těch malých věcech není použití vůbec vidět, něco ani použité nebylo. Ono je tolik věciček ke koupení, ale mám pocit, že kromě pár nových látkových plín a svrchních kalhotek (látkujeme) a jedné osvědčené kosmetiky nepotřebuju vůbec nic… Už jsem koupila bílou mini sadu (dupajdy a body) vel. 50, ale byla v akci a náhodou jsem na ni narazila…

Kolik jste toho nakupovaly na další děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8078
2.2.11 05:44

Tak za sebe můžu souhlasit s Tebou ;-) Mám tolik věcí po prvním dítku,že teď pro druhé,jsem kromě plenek a kosmetiky nekupovala vůbec nic…
Navíc i když je to páreček se mi nebije růžová s modrou,protože jsme při Prvním nevěděli co to bude,takže jsme kupovali všechno neutrální :-)
A moooc frajerskych věcí jsme dostali po porodu od známých a rodiny,takže i skvělé chlapecké věci se najdou :-*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
2.2.11 06:35

Ahojky - tak my se ségrou máme „putovní oblečení“ - nejdřív mi půjčila výbavičku po dceři + něco jsem dokoupila (pro Matyho), pak jsem jí to zase vrátila, když se jí před dvěma lety narodil syn. No a loni v červenci to zase doputovalo ke mně. Samozřejmě jsem pár věcí koupit musela/chtěla (třeba šatičky a pár růžových věcí :lol: ) - ale nebyla to žádná horentní suma :palec:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
2.2.11 06:48

Nebudeme kupovat nic.Maximálně nějaké sezonní věci, které nám chybí nebo pokud se zadaří holčička, pár holčičích věcí. Ty si vyberu a dám stranou u kamarádky v obchodu a manžel pro ně dojede po narození. Nenecháme si říct, co to bude :lol: Máme toho spoustu zděděného i nového po malém, věcičky jsou to jako nové, tak nemá cenu toho kupovat hafo :wink:

• Citovat
  • Upravit
4118
2.2.11 06:58

Pro druhé jsem před narozením nekupovala nic. První dítě mám zimní, druhý letní, takže jsem spíš postupně dokupovala, co mě zaujalo, hlavně aby holčička nechodila pořád a jen v modré po bráchovi. A tchýně si nemohla pomoct a koupila pár oblečků v růžové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.2.11 07:45

Na druhe dite v podstate nic - z obleceni jen par kousku ze slev, pac jsem mela po starsi a neteri.

Koupila jsem jen kos na pleny, ktery jsem po prvni dceri prodala a monitor dechu Nanny. Autosedacku jsme meli po neteri, kocar po prvni dceri.

Jestli jsem utratila 3 tisice, tak to bylo moc, takze celkem v dobe setreni chapu, proc skrtli porodne na druhe ditko, i kdyz by se samozrejme hodilo a vzdy se neco najde, za co ho utratit… :lol:

• Citovat
  • Upravit
269
2.2.11 07:55

jo jo taky jsme u prvního nevěděli co to bude, tak máme spíš neutral a teď to nechcem vědět taky, ale pár vysloveně holčicích věcí je po dceři a vysloveně klučičích po synovci - taky máme dohodu se švagrovou - děti dělat nastřídačku po roce :) zatím to vychází :) prodávala jsem jen věci u kterých jsem zjistila že se mi nehodí, zbytek máme pořád, jen kočár bude vyměněn..(použitý za použitý), člověk až při provozu zjistí co vlastně potřebuje. Asi si nákupy budu muset užít se sestřenkou, co čeká první :)
A taky určitě nějaké dárky přijdou..
Jen se urdržet a neutrácet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
2.2.11 08:12

Tak první dítko mělo „nadstandatrní“ výbavu kvůli mé šilené posedlosti vymetat dětské obchody a koupi vše „potřebné“ :mrgreen: Např. máme tři fusaky :lol: :lol: A oblečení tak pro paterčata :oops: Takže při druhém jsem koupila jen elektrickou odsávačku(nekojím,krmím s láhve,takže nutnost) a lehátko a novou sedačku-vajíčko(po prvním dítěti jsme prodali),oblečení žádné,jen jedny malé botičky s kožíškem Cheroke(nešlo odolat) :mrgreen: No samozřejmě pak jen plinky,ubrousky a kosmetiku.Ale je to pro mě trauma nic neukupovat :roll: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
2.2.11 08:33

Tak prakticky na druhé dítko teď nepotřebuju vůbec nic, všechno mám po prvním klukovi, ale stejně mě to pořád láká a něco bych pokoupila. Spíš jen pro lepší pocit než kvůli potřebě :mrgreen:
Takže budu dokupovat: -nové chůvičky (ty první využívám pro prvního, protože spí sám v pokojíčku na druhé straně bytu), novou podložku na přebalovák, osušku, nějaké pěkné plenky na utírání a pod hlavu, časem asi ohrádku (už nebude bezpečné ho nechávat na dece na zemi) a taky šátek na nošení (chtěla bych to zkusit).
A pokud někdo vymyslí další nadstandartní blbinky, které je nutné mít, tak budu jen ráda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
2.2.11 08:42
bara2 píše:
Tak prakticky na druhé dítko teď nepotřebuju vůbec nic, všechno mám po prvním klukovi, ale stejně mě to pořád láká a něco bych pokoupila. Spíš jen pro lepší pocit než kvůli potřebě :mrgreen:
Takže budu dokupovat: -nové chůvičky (ty první využívám pro prvního, protože spí sám v pokojíčku na druhé straně bytu), novou podložku na přebalovák, osušku, nějaké pěkné plenky na utírání a pod hlavu, časem asi ohrádku (už nebude bezpečné ho nechávat na dece na zemi) a taky šátek na nošení (chtěla bych to zkusit).
A pokud někdo vymyslí další nadstandartní blbinky, které je nutné mít, tak budu jen ráda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
šátek doporučuju! nebo erg. nosítko, ale bacha, když tě to chytne, tak jeden nestačí… ale myslím, že na provoz s dvěma dětmi je to fajn moct dítě nosit (a vzhledem k tomu, že první asi nebude pořádně chodit když se narodí druhé a dvojkočár nechci, tak pro mě bude asi i jedinné řešení :) golfky a šátek…
já jsem si ty nákupy výbavičky u prvního moc neužila, vlastně to byly dvě objednávky z netu (základní věci) a kočár a pak se to ostatní nějak sešlo samo… chodila jsem do práce tak nebyl ani čas … ostatní se dokupovalo až pak (odsávačka, látkové pleny, …)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21474
2.2.11 08:43

tak my jsme pro druhé kupovali novou podložku na přebalovák, protože stará nevydržela. pak vajíčko a pod něj podvozek (sporťák). pro klárku jsme neměli a strašně jsme se nadřeli. pak jsme kupovali druhé lehátko, ať nemusíme převážet k rodičům a já jsem neodolala s pár kousky oblečení. se švagrovou teda máme první holčičky, takže jsme v pozdější fázi jely v růžové. teď máme kluky, takže se dokupuje. ale jinak u nás taky funguje putovní oblečení. jen teď máme od sebe děti dva měsíce, takže počítám, že za chvilku se kluci ve velikostech doženou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.2.11 08:57

Ahoj. Já jsem měla oblečení na starší dceru z velké části vypůjčenou, takže teď už je nemám, ale zase jsem dostala další, takže oblečení jsem kupovala jedině takové, že se mi fakt líbilo. Pokud zjistím, že něco chybí (starší je jarní, mladší zimní a v porovnání se starší dcerou delší a hubenější), řeknu mojí mamce, ona pořád chce něco kupovat, tak je vždycky ráda, že si sama řeknu.

Teď jsme kupovali autosedačku-vajíčko (na starší jsme měli půjčenou a teď by mi už nepřišla moc bezpečná - po 5 letech se má prý vyměnit) a kočárek, protože ten po starší dceři je hodně těžký, nedá se moc ovládat jednou rukou (jednu „zabere“ starší dcera  :lol: ) a máme ho u našich, tam je teréňák potřeba. Pak jsme kupovali ještě cestovní postýlku, máme ji u našich, když tam přijedeme, nebo si ji berem, když potřebujem přespat někde jinde.

Ale kupovala jsem to teď i s tím, že brácha čeká taky miminko a projevil zájem, že berou všechno  :mrgreen: , tak mi těch peněz líto nebylo. Za tu autosedačku vůbec ne, na kočárek jsme dostali od mé babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
2.2.11 08:59

Tak já jsem teď na to druhé téměř nic nekoupila.Snad jen 2× body,rukavičky s čepicí,novou podložku do vaničky a kosmetiku.Mám toho po první dceři dost.Ale musela jsem se držet-všude je taková spousta krásných věcí.Ale věřím,že až se narodí urrčitě občas něco nového dokoupím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
2.2.11 09:09

Tak ja jsem taky nic skoro vubec nekupovala,jen nejnutnejsi obleceni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
2.2.11 09:14

Ještě jsem vlastně zapomněla, že jsem si koupila isofixovou základnu do auta pod vajíčko. to mám sice po klukovi, ale základnu jsem před tím neměla a těšim se, že nebudu muset kolem toho motat ty pásy.
Mě naštěstí to oblečení moc neláká, protože toho mám fakt mraky, některé jsme ani nestihli unosit, ale spíš jde o takové ty vychytávky, co ulehčí a pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí