Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@maminka159 jak to tak čtu, tak máš všechno.. Já mám druhátko na půlku srpna, ovšem tam výbava se mi moc neliší - krom jiné velikosti zimní kombinézy..
Um pro sichr taky pořídím (jeden nikdy neví, i když jsme v místě, kde je vše dostupné nonstop)..
@maminka159 Ja mela jednu tu jak dala Billi jako prvni s temi knofliky a pak tuto…:) http://www.danaeshop.cz/…rackami.html u te se jen vystrci prsa a uz se koji… ![]()
@maminka159 píše:
Hm, já na úplný mimi taky myslela, že to je jedno, taky mám ty tenký na kůžičku. Ale už jsem je měla nejednou vražený v prstu, protože se kluk občas pere. Myslím, že bych je na něj využila i teď. Ty dvě stovky do toho vrazím a koupím nějaký lepší, solingeny třeba.
Ja teda tema pro deti, zakulacenyma striham malymu od narozeni, kdyby nebyly zakulaceny, tak uz jsem tak popichana
nerad si nechava strihat nehty a jsou pekne ostry i tak…jsem s nima spokojena… ![]()
@maminka159 píše:
Ahoj,oživuji diskusi, aktuálně řeším také dovýbavičku pro druhé dítě. Nerada bych na něco zapomněla, vzhledem k tomu, že jsme měli všeho dost (pouze v nejmenší velikosti by to chtělo ještě tak tři overálky), tak řeším hlavně ty spotřební věci, co prostě došly.
Zatím mám na seznamu k dokoupení plínky velikost 1, dětské mýdlo, slunečnicový olej z lékárny na mazání, bepanthen, líh, nové dudlíky a savičky k láhvím (láhve jsou zachovalé, vysterilizuji a podědí), nový kartáč na lahve, nová rektální rourka, UM pro případ nouze (prostě, aby byla jedna pixla doma co kdyby - tady se chci zeptat, pro syna jsem měla v plánu kupovat Nutra defence, bohužel akutní potřeba vyvstala, když jsme nebyli doma a já najednou potřebovala přikrmovat, takže mi bylo koupeno, co se v místě dalo sehnat - Nutrilon, zůstali jsme už u něj, když jsme si ho vyzkoušeli a nebyl problém, ráda bych ale měla nachystané kvalitní UM, na které nemívají děti špatné reakce a ideálně neobsahuje palmový olej, už je to chvíli, co jsem tohle musela řešit a trh je dynamický, takže uvítám aktuální doporučení na konkrétní značku/výrobek). No a pak budu dokupovat věci do porodnice, napadají mě jen síťované kalhotky a porodnické vložky. A nakonec nějaké oblečení na kojení v porodnici. Dost se mi neosvědčilo to, co jsem tam měla minule, košile sice rozpínací, ale nestačilo to a musela jsem jí přetahovat přes hlavu, což je blbé a to nechci, uvažuju o klasickém pyžamu, jen nevím, jestli to není po porodu blbost mít kalhoty od pyžama?
No a nakonec, cokoli, co vám přijde, že jsem na to zapomněla, budu ráda, když mě doplníteJinak mám doma kluka a čekám holčičku, jsou nějaká specifika ve výbavičce kromě barvy oblečení? Bude říjnová, takže na šatičky si počká a že bude mít modré věci po synovi mi nijak nevadí. Spíš třeba jsem slyšela, že na holčičky nepoužívat pudry na zásyp (to ale neplatí pro sudokrém, když není sypký, nebo ano?) a nevím, co ještě nevím, budu ráda za info
Tak ja mela nejradsi kosile pro kojici. pyzama nenosim navic po porodu by me to nenapadlo. jinak dudlikya flasky neporizuju vubec. ![]()
Já mám termin za měsíc a řekla bych vše co pišete přichystané. Jen to UM ne. Už teď mám mokré koláče na podprsence, tak snad kojení půjde jako u dcery. Už mám připravenou odsávačku, což mě poprvé vůbec nenapadlo ze budu potřebovat. Jinak jsem z velkého města, tak se um kdyztak hned koupi.
Co mám navíc a vy nepíšete je modrá indulona. Dcera byla přenášena a měla strašně suchou a popraskanou kůži, žádné oleje a mléka nepomohli, az dr. doporučila tu indulonu a do 3dnu byla krásná. A už tteď jsem koupila novou odsávačku na vysavač na nosík. Ta po dceři byla celá zažloutlá, tak jsem ji vyhodila.
Jinak budeme mít teď kluka, naštěstí ségra i švagrová maji kluky, takže jsem oblečení dostala, jinak kluk v růžovém nic moc představa. Tak jsem koupila jen něco nového na cestu z porodnice a novou modrou deku do kočárku.
Jo ja teda slunecnicovy nechci. Ppjedem od zacatku ve vonavem hippu:)
Jo a taky mám jednorázové žinky na mytí. V DM mají asi 30ks za 25kc. Lepší než látkové.
Ahojky, čekám druhé mimi - kluka a seznam k nakoupení mám tento: vlhčené ubrousky, krém na opruzeniny, dětský olejíček, krém proti chladu a větru, mycí gel na koupání (zezačátku není potřeba stačí voda, ale když už budu nakupovat tak to koupím), dětský šampon (též není zpočátku vůbec potřeba, mám koupený jen malý vzorek), líh, modrá indulona, kartáček na vlasy (mám ale růžový tak koupím nový), nůžky na nehty se zakulacenou špičkou, imazol (já si tím mazala bradavky a miminku suchou pusinku), jodisol (minule jsem používala už nevím proč, ono se to neztratí), nosní odsávačku (tu levnou a pak přemýšlím i o té na vysavač a nevím zda koupit hned nebo až poté dle nemocnosti miminka), potom něco na teplotu (minule jsem nic neměla a malá měla po očkování teplotu, tak abych byla tentokrát připravená) a nějakou mořskou vodu do nosu (vždycky je potřeba když je všechno zavřený), pak dva balíky plínek (jeden do porodnice a jeden potom na dom pak se dokoupí nebo donesou návštěvy), balík jednorázových podložek, přebalovací podložka (na dceru jsem neměla), dál froté osuška a tetra pleny (ještě uvidím zda koupím), pak pro sebe porodnické vložky, vložky do podprsenky, ty síťovaný kalhotky, nějaký gel na intimní hygienu, minule se mi hodili takové ty kloboučky na kojení (mám z minula nové nepoužité tak musím zkontrolovat stav), nějaký dudlík a savičku, skleněnou lahev, a pak budu ještě dokupovat povlečení s mantinelem + prostěradlo, zavinovačku, deku - vše mám růžové totiž, a pak pláštěnku na kočár (předchozí je roztrhaná, no takže koukám, že mám docela obsáhlý seznam
a to jsem si myslela kolik věcí a všeho nemám
No a oblečení mám zatím přebrané a vytříděné to neutrální a nějaké budu dokupovat. Jinak obě děti budou zhruba ve stejném ročním období, ale hodně oblečků mám zase v růžové - dostala jsem totiž minule skoro všechno.
Me by zajimalo, kam jste ty druhe deti odkladaly?
Nemuzu to vymyslet, urcite budu muset neco koupit, ale nevim co
Dcerka mela jen postylku v loznici, kde spala v noci a pres den. Kdyz byla bdici nebo jsem potrebovala neco udelat, mela jsem ji na hraci dece na zem. Ale to ted nepujde, jen pod dozorem, jinak by junior mohl prijit k ujme. To samy s krmenim-dcerku jsem krmila v autosedacce, na zemi. Az v roce dostala vysokou drevenou zidlicku ke stolu. V ni jeste dcerka sedi a jeste chvili sedet bude, tak pak neco pro juniora. Premyslim, jestli mam do obyvaku koupit takovy ten kos-kolebku a k tomu zidlicko-lehatko-to by se dalo dat i ke stolu, nebo do kuchyne behem vareni. Jak to mate vy??
@Ter85 kolik je prvorozené? jinak mimino nechat na zemi bych se nebála, u nás na zemi normálně leželo, když nebylo v postýlce. malej byl opatrnej. asi jednou o něj zakopl, ale bylo to v pohodě, mrňousovi to přišlo naopak k smíchu, jak přes něj přeletěl
a krmila bych klidně v tý autosedačce..já židličku používala jen výjimečně, kdo by tam 3 krát denně tahal 13 kilový batole
nevím, kolik je malé, ale od 2 let je takový podsedák na židli, díky kterému dítě sedí dostatečně vysoko, stojí to asi litr. my to teda nemáme, kluci se brzo naučili sedět normálně na židli.
Prvorozene je 2,5 roku, ale ma parametry batole-nema ani 10 kg a meri jen 85 cm, tak vysokou zidlicku bude jeste nejaky cas potrebovat. Navic je dost ziva, na miminko se netesi, tak nechci riskovat. Kde jsi mela miminko ze zacatku-do tech cca 6 mesicu?
@Ter85 Tak my máme jednu postýlku v ložnici a druhou v obýváku, plus košík, ve kterém malou doma uspávám také v obýváku(vše děděné, košík je hooodně starý, pořád ale krásný a drží - dřív bylo vše děláno mnohem kvalitněji). Na zem na deku dávám malou jen pod dozorem nebo když starší(3r.) je někde mimo, aby jí něco neudělala, je nevyzpytatelná a hodně živá.
http://www.detskydum.cz/…edak-832201/ tak než bude mimi potřebovat žiličku, uplyne další půlrok, já bych se toho podsedáku nebála ani tak..píšou tam cca od 2 let, myslím že průměrné dítě má tak 90 cm ve 2 letech, to bude mít malá určitě taky za pár měsíců.,nebo jí koupit malý stoleček, a malou židličku, a může jíst tam, nebo když myslíš, tak druhou vysokou židličku..ale upřímně, neznám nikoho, kdo by měl skoro 3 leté dítě v židličce ![]()
já dávala mimino občas na zem od narození, na přebalovací podložku teda. nebo na dečku. buď zem, nebo postýlka, jiné odkládací místo jsem neměla, paradoxně starší na zemi řval, ten byl často v lehátku, nebo v autosedačce, přes den mi doma jinde neusnul, na mladšího jsem lehátko neměla, a v autosedačce nebyl doma nikdy, on byl spokojenej kdekoliv, všude jen ležel, koukal, a uculoval se
mám rozdíl 22m teda, ale starší byl celkem hodnej, takovej ťunťa, toho by nenapadlo mimču ubližovat. to ho napadá až poslední půlrok, že je ohromná sranda ho nepozorovaně chytit, a shodit na zem
(ale mladšímu je už 2,5, tak si to nenechá líbit) jinak teď tu kluci lítají pořád, v lednu čekáme další, a taky žádný opatření neplánuju, mimčo bude někde v ústraní na zemi, na podložce, nebojím se toho.
@Ter85 tak minimálně půl roku po porodu nebude sedačka potřeba, pokud budeš kojit nebo bude na UM… mezitím starší doroste…
Koupila bych nějaký malý dětský nábytek - stejně by byl potřeba (i plastový), aby, měla svojí židličku a stoleček - už jí budou 3 roky, to zvládne.
A teda mám dva kluky o 3 roky a skoro nikdy se nesejdem tak, aby oba kluci jedli najednou…takže jedna židlička by stačila…a když by byla plná, tak menšího dokážu nakrmit na klíně. ![]()
Mám v obýváku druhou postýlku - byl tam a později(když se začal otáčet a plazit) na zemi na koberci…