Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer, co se dává panu učiteli na konci školního roku? 1. stupeň ZŠ. Děkuji moc.
@Leha82 Kdyz jsme meli pana ucitele, pripravila jsem balicek. Vedeli jsme ze skolnich novin, ze ma rad cervene vino. A protoze byl mlady, tak dostal pytel buraku, vino a chipsy. A mel radost, jak male dite. Dalsi rok scifi knihu (probirali cteni se synem, coje bavi), oriskove kremy od sufana, energeticke tycinky pro sportovce (je to palacinka telocvikar).
Ucitelkam take delam balicek. Uz je znam, takze kniha s venovanim od ditete, zalaminovana zalozka od ditete, vino (pokd bych nevedela, ze ho maji rady, vzala bych nejaky sirup z manufaktury), domaci marmelada a susenky. Letos bude minikonvicka se salkem, dobry caj, knizka a cokolada. Jsou fajn. Uz se pry ke konci roku tesi, co bude v balicku.
@Winter garden nepřipadá mi moc vhodné, aby dítě prvního stupně dávalo učiteli alkohol
@vokishka píše: Více
Já dávám sekt i učitelkám ve školce ![]()
Ale je pravda, že jim to předávám já.
@kavenka píše: Více
to je něco jiného. Ale aby to neslo do školy děcko je prostě divné.
@vokishka píše: Více
Kazdy podle sveho uvazeni, jiste. Jsme mala skola, zname se, mohli jsme si to dovolit.
@vokishka píše: Víceže, mě to také nepřipadá vhodné, když 17letému neprodají alkohol, tak dávat do rukou malým dětem flašku
Nás tohle čeká za rok. Syn bude mít od září učitele. A další září dle mých propočtů dostane taky učitele na celý druhý stupeň. Ten má teď osmáky, dodělá u nich devítku a na šestou přebere synovu třídu. On vždy bere trochu rebelskou třídu. To odpovídá. Ten první vím, že kupuje po kilech přírodní kešu. Jí jen zdravě. Takže pro něj jsou dárky jasné přírodní ořechy, ať si je pak zpracuje. A pak případně ten druhý je na maso. Takže jemu budeme nechat u známých dělat domácí salám nebo pár klobás.
Už jsem to psala. U nás se víno dává. Ale jsme vinný kraj. Tady je pro ně víno voda, denní chléb. Ono je to spíš vtipné, protože tady každý má buď svůj sad a sklep nebo má vazby na někoho, kdo má. Říkám tomu, že si předávají degustační vzorky. My teda víno nenosime. Protože fakt mi to přijde, že bych nesla víno někomu, kdo vinu rozumí a já ho nijak neocením, nepiju, považuji to za obarvenou vodu. To je, jak tahat dřevo do lesa u nás a ne obráceně.
Propiska, lžička nebo hrnek s jeho křestním jménem mi přijde jako pěkný dar.
U nás dělají takové kornouty v jednom obchodě, slané, sladké, sušené ovoce, různé mixy.
Davala jsem toto. Vyhoda je, ze pokud to ucitel nejí, muze to darovat dál nebo to hodit do misky na nejake oslave, grilovacce. Vždycky se to někde upotřebí ![]()
@Leha82 dcera ví, že má rád Horalky, tak jsme nakoupili Horalky a je to vyřešené.
Obě dcery přesně ví, které kantory chtějí má konci roku obdarovat a protože to dělají ze své vůle a zajímají se a pozorují a poslouchají, co má který rád, tak je to většinou velmi snadné.
Alkohol vidím jako nevhodný. Stejně tak šperky.
@Janka Skalská píše: Více
Dort?? ![]()
No, to nevím.
Většinou chlapi moc na sladké nejsou. ![]()
Můžou mu třeba koupit nějakou zajímavou neutrální knihu. Nebo dát nějaký dárek podle jeho preferencí, o kterých už za tu dobu dávno ví… ![]()
Noo, ale když nad tím tak přemýšlím, tak proč ne??
Třeba zrovna tohle ho potěší a je to i originální a ještě si přitom může pochutnat. ![]()
@Černá Madonna Manžel třeba na sladké je a dost. Každý rok dostává spoustu čokolády a je poteseny az na půdu. Nekdo da oříšky třeba. Ja se obetuju a s tou čokoškou mu pomůžu ![]()