Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
jo aha…
Chtěla jsem se zeptat manžela,který se v tom vyzná,ale nechce se problému věnovat, protože sleduje nějakou super blbou akční věc v telce… ![]()
KacenkaK píše:
jo aha…Chtěla jsem se zeptat manžela,který se v tom vyzná,ale nechce se problému věnovat, protože sleduje nějakou super blbou akční věc v telce…
Nebudou to 2 bobule?
Přítel teď taky moc nespolupracuje
a já to budu řešit za něj ![]()
ne bobule to nejsou. Taková ta slátanina s robotama, jak utočí na zemi a jeden super borec a jeho super tým se super počítači nás v poslední sekundě zachrání…
![]()
AHoj,
a co OSB desky? Máme je nově v MC lakované bez ničeho na nich, ale pod lino by šly podle mě dát obyč … osobní zkušenost pod lino nemám ![]()
http://www.palubky.name/…bni-material
http://www.au-mex.cz/…terialy.html
I.
Já mám doma mirelon a na něm lino už přímo s filcem z výroby. Nikde se nic tedy nevytlačuje ani nábytek ne. Mě ho naopak pod to doporučili kvůli hluku, zateplení a vlhkosti. Mám ho 2 roky a vypadá pořád stejně dobře.
my teď dávali pod vinylovou podlahu OSB desky a pod OSB desky kročejovku, něco jako hobra, ale silnější (směs nějakýho papíru a vaty). bydlíme ve starym baráku. pod kročejovkou jsou prkna nabušený na trámech, mezi trámama nasypaný štěrk. už začínám být skoro odborník na podlahy
![]()
KalinkaIvča píše:
AHoj,a co OSB desky? Máme je nově v MC lakované bez ničeho na nich, ale pod lino by šly podle mě dát obyč … osobní zkušenost pod lino nemám
I.
O tom jsme taky uvažovali, ale to by jsme museli přinejmenším vystěrkovat celou místnost, což nehrozí (máme dvě děti a nemáme se kam přestěhovat, než stěrka zatvrdne), takže pak ještě vyrovnávací materiál, ale to by jsme se dostali min. o 2 cm výš, než ostatní místnosti ![]()
Zatím jsme našli podložku Tiros … takové to „lepší něco, než nic“, ale moc referencí jsem o tom nenašla.
obrazek píše:
btw. mirelon je prý hned pryč…
Jak pryč?
No mirelon se hned slehne a sešlape… Ale postará se aspoň o to, aby se případné boule a prohlubně neprojevily tak moc na linu…
Máme teplejší (silnější) lino a dávali jsme pod něj ještě takový modrý jakoby filc nebo co to je.Něco na způsob toho mirelonu.Je to odhlučněné,měkké a teplé.
Otlaky udělá naprosto každé lino at pod ním něco je nebo ne.
Tak my měli též Mirelon, dokonce dvě vrsty tuším a naprosto bez problémů.2 roky jsme na tom měli nábytek, šlapali po tom atd. a při stěhování jsme si vzali i to lino a je bez chybičky.Je pravda, že jsme měli opravdu kvalitní tlusté lino…
Mám prosbu.asi 2 roky máme lino, dávali jsme jako podklad osb desky, protože nám řekli ze podklad má být tvrdý. ale teď nám na linu jde vidět kdejaký spoj, sroubek, prostě všechno. nevíte co dát na ty desky aby se to tak nevytlacelo? díky za rady?