Co dát pod lino?

16694
13.11.11 21:18

Co dát pod lino?

Budeme pokládat nové lino do kuchyně. Bydlíme v panelákovém bytě a pod námi je těžce netolerantní soused. S tím, jak je syn teď živější, přichází řada problémů. Věčně si stěžuje, že syn dupe, běhá, skáče atd atd. (je to cca 45ti letý chlap, co celý život žije sám a děti nemá, tož mu těžko vysvětlím, že dítě prostě nemůžu přikovat k židly)

No a teď k problému. Ráda bych pod lino něco, co aspoň trochu utlumí hluk. Koukali jsme na Hobru, ale dočetli jsme se, že není pod lino vůbec vhodná. Co tedy pod něj dát, aby to aspoň trošku tlumilo hluk a zároveň to nezvedlo podlahu o 4cm (mít schod z předsíně a pak zase do obýváku nechci, ne tedy tak veliký a na úpravu celéhu bytu jen tak nedojde). Teď máme koberec položený na starém lině a pod ním snad nic není. Možná nějaký ten filc, co se tenkrát dával. To všechno by jsme chtěli vyhodit. Ale dát lino rovnou na panel, tak nám zmrznou nohy a souseda rovnou odvezou (i když, to by taky nebylo špatný… :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
13.11.11 21:22

Ahojky, nedávno to řešila moje švagrová a dávali tuhle krytinu http://www.likor.cz/…1161/detail/ jsou s tím velice spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
13.11.11 21:24

Kaki, nejsem si zcela jistá, ale pod lino se nic nedává, jinak se zničí, rozhodně nic měkkého, co by tlumilo zvuk. Max přebrousit, aby nikde nic nebylo ostré a lino neprořízlo. Nová lina se vyrábí v různé síle, takže teplejší jsou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.11.11 21:25

Pod lino se dneska často dává mirelon, ale ten silnější (4mm). Pokud je to v bytovce, dává se i filc ze syntetických vláken (v přízemí rodinného domku se v něm ale držívá vlhkost…)

A sousedovi vyřiď, že mu jiný 45letý vzkazuje, že děti jsou velký dar a když jeho to minulo, tak má život velice chudobný. (Já sice taky, ale nahrazuju si to jinak…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
13.11.11 21:26

Taky budeme příští týden natahovat lino a dáme pod něj Mirelon. Někdo tam dává i kartony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
13.11.11 21:29
Jura007 píše:
Pod lino se dneska často dává mirelon, ale ten silnější (4mm). Pokud je to v bytovce, dává se i filc ze syntetických vláken (v přízemí rodinného domku se v něm ale držívá vlhkost…)A sousedovi vyřiď, že mu jiný 45letý vzkazuje, že děti jsou velký dar a když jeho to minulo, tak má život velice chudobný. (Já sice taky, ale nahrazuju si to jinak…)

Mirelon prý ne, pokládali jsme také a chtěli jsme, prodejce řekl, že v tom případě bude vytlačené kde co. Nic měkkého, pokud nechceme mít lino za dva roky v čudu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.11.11 21:30

A mám dokonce pocit, že se už v rolích prodává lino podlepené tím filcem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.11.11 21:33

kozisek: No ono se na lino dávají pod nábytek takové korkové podkladky… síla 2 až 8 mm. Ale podle čeho se ta síla volí, nevím. Snad podle váhy nábytku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.11.11 21:34

Juro, a neprotlačí se pod tím mirelonem lino? Máme strach, aby jsme ho pak třeba nohou od židle nepoškodili. Lino už máme koupené, takže zbývá jen ten podklad.

Mě první taky napadl ten filc, ale v kobercích, kde jsme dnes byli, jsem ho ani neviděla, měla jsem za to, že už je to dávno překonané :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
13.11.11 21:37

Juro, já nemyslím třeba konkrétně nábytek, ale u nás to je postýlka, s tou se jezdí, židle a tak. My na to také koukali, zase jsme přízemní byt, takže kvůli teplu :nevim: nakonec se to položilo rovnou na parkety. Případně se prý dělá jen stěrka, ale opravdu nevím, jestli nebyl nějaký pokrok. Ono to lino bylo dražší než koberec, tak jsme dali na rady „odborníků“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
13.11.11 21:40

My máme lino s tím filcem dole. Je dost tlusté - aspon jak koberec. Stálo sice víc,ale je jenom v kuchyni a předsíni,tak se to dalo.

Sousedy máme hoooooodně tolerantní. :hug: Já bych pod náma bydlet nechtěla. Myslím,že jak vidí,že balíme auto - což znamená,že odjíždíme,tak padají do gauče, otvírají víno a slaví klidný víkend! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.11.11 21:44

Kacenko, my už lino koupené máme a filc tam nemáme :-(
Ještě nás napadlo dát tam tu hobru 4mm (nebo jaká je to tloušťka) a na to sololit, který by tu váhu rozložil. Ale těžko říct, jak by se to chovalo v reálu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
13.11.11 21:45

A nechceš se jít zeptat přímo do toho obchodu? nebo někam, kde to prodávají? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.11.11 21:49

Pokud má někdo tu možnost, poptal bych se lidí, co dělají jako svou profesi pokládku koberců. Zkušenosti z profese bývají k nezaplacení… :think:
V dřívějších letech a tady v Brnisku bych vám poradil, abyste si zašli do výprodeje na výstaviště. Svého času vyprodávali použité materiály, demontované z veletržních expozic - třeba filc šířky 2,5 m za 10 korun běžný metr… Ale to už je hooodně dávno, dlouho jsem se o to nezajímal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.11.11 21:54

Juro, přítel pokládal :lol: ale vždycky rovnou na zastěrkovanou podlahu. Zkusím ho vyslat do obchodu, aby se poptal, ale jestli řeknou, že rovnou na tvrdo na podlahu, tak ráda nebudu. No, jedině pak tedy zkusit sehnat ten filc, ten by snad pod lino vadit neměl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný