Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,naše stavba budoucího domu se stále nemohla kvůli hypo nějak rozběhnout, a najednou je fofr,( kvůli zimě ) a ted jde o to, že stavitel na nás dneska " vybafl ", že do zítra musí objednat okna. Je to na nás hrozně rychle, jelikož barva oken musí ladit s fasádou a my se nemůžeme rozhodnout, protože jde ve finále o celkový vzhled domu a je to důležité. Stavitel navrhuje bílá okna, že se to hodí ke všemu, ale já jsem právě moc ty bílé nechtěla kvůli tomu, že je na tom všechno vidět, tak uvažujeme o světlém odstínu dřeva, ale fasádu nevíme vůbec. Uvažovali jsme o odstínu bílá káva, světlý okr, ale to zase má každý druhý a je to fádní. Líbí se mi pastelové barvy,( vínová, světlé bordo ) to se zase nemůžeme shodnout na barevné kombinaci s oknama. Měly by jste nějaké návrhy na barevnou kombinaci ? A také stavitel říkal, že pokud budou ty okna světlé dřevo, to znamená pak i uvnitř sladit plovoucí podlahu a vnitřní dveře, aby se to " netřískalo " Na fasády Weber jsem koukala, ale žádný ten typ našeho domu tam není, a nedovedu si to podle obrázku na úplně jiném domě představit. Ten náš je do elka, jednoduchý, bez arkýřků, pultová střecha.
Okna nemusíš mít vevnitř stejná jako zvenku, my máme zvenku „dřevo“, zevnitř bílá.
Jinak těžko radit, každému se líbí něco jiného, ale nejlíp se koukni na obrázky na netu, na různé kombinace fasády a oken. My se báli kombinace hnědá okna a bílé šambrány a na netu jsem našla fotku, kde to je a nevypadá to špatně.
přesně tak, my máme taky okna venku barvu dřevo a vevnitř normálně bílá, což si myslím, že je i nejlepší.
tak to je hodně individuální… těžko radit.
Zde můj názor - já nemám ráda takové ty barevné fasády, přijde mi to nevkusné a laciné. Když jedu z Prahy ven přes ty satelity, přijde mi to jako rozsypané bonpary po louce…
V minulém domě jsme měli tmavě hnědá okna, fasáda byla z takových tmavo-šedo-hnědých panelů.
Nyní máme rámy oken tmavě šedé a fasádu obloženou dřevem (světlé dřevo, až takový stříbrno studený odstín).
Kdybych měla mít klasickou fasádu, šla bych do bílé, okna bych udělala zas šedá - tato barva jde překvapivě ke všemu. Anebo klasicky hnědý, tím se nic nezkazí.
Barvy časem omrzí, proto bych určitě volila něco nadčasového.
My máme uvnitř bílé a z venku máme tmavě hnědé - středně hnědé jsme nechtěli, protože to má každý druhý barák…
Jinak ná dům má tmavé okna zatím je bílý ale plánujem něco jako starorůžová, nevím jak tu barvu popsat, spíš odstíny světle vínova nebo tak nějak s bílou..
Takže naše kombinace tmavě hnědá, světlejší vínová se s bílými něčím
Ještě nemáme hotovo,tak se to těžko popisuje
Upřímně ke světlé fasádě bych bílé nedala, ani světle hnědé, přijde mi to jako vybluté
Kdybych dělala světlý dům, tak bych dala tmavší okna- hnědou
Ano, díky, tak ty okna zvenku světlé dřevo a zevnitř bílé bude asi nejlepší řešení. Jak píše správně Black, ta nějaká pastelová barva by mohla časem zevšednět. Z pastelových barev já chtěla původně tu vínovou a dcera zase touží po tmavě zelené, může to vypadat zajímavě, ale za rok-dva se nám to okouká a co pak. Jaká teda barva ( ne pastelová )ke světlému dřevu se podle vašeho názoru hodí nejlépe ? Bílá káva, tmavší okrová ? Bílého bych se bála kvůli špíně, kdokoliv na to hamtne špinavou rukou ze zahrady, na žluté je to vidět taky, to jsme u měli na chalupě - světle žlutou a u vchodových dveří to bylo šíleně opatlané, jak jsme se zouvali tak si každý opřel ruku a v létě to bylo poseté různým hmyzem, co je láká žlutá. Máme na to strašně málo času, řekl nám to dneska, že zítra to musí objednat.
Nesnáším barevné fasády (obzvlášť meruňkovou a vanilkovou), bílá plastová okna taky tak…
Mě se teda moc líbí, to co mají teď moji rodiče. Fasáda je šedá a okna hnědá - jakoby trochu do oranžova.
Tady by to mohlo být trochu vidět ![]()
Já bych řekla, že bílá okna se hodí k tmavým fasádám, třeba sytě okrově žlutá, nebo tmavá bordó,ale tyhle fasády, tam bych se zas bála akumulace tepla a praskání. Hezká jsou bílá okna i k „cihlovým“ domům.
K světlé fasádě bych fakt volila nějaké to dřevo zvenku.
Jo jo, meruňkové a vanilkové to taky nemusím, přijde mi, že to je každý druhý dům ![]()
Ale každý má jiný vkus..
Ahoj my máme novostavbu celý dům je v hodně moderním stylu máme bílé okna a dveře,trámy na taky na bílo černou střechu a červenou fasádu, bílá se hodí spíše k výraznější barvě fasády ke světlé fasádě bych dala asi tmavě hnědý, ale hodně záleží na stylu domu.
Jsme čerstvě přestěhovaní v předělaném baráku. Máme tmavě hnědou střechu, bílá okna a žlutozelenou fasádu. Vchodové dveře máme tmavě hnědé a každý nám říkal, že je máme dát bílé jako máme okna. A jak ty dveře pěkně vypadají.
Jako je hezké všechno sladit, ale je to i o penězích.
Já osobně mám ráda tmavá okna, k tomu se pak fasáda trefí 100%. Nesnáším červenou střechu a oranžovou fasádu. A ona oranžová a její odstína je vůbec ohraná. Světle hnědá okna mi příjdou nějaká.
Každej má jiný vkus, těžko se to radí. Ale ladit okna k plovoučce mi už příjde úlet. Spousta lidí teď dává nová okna a plovoučky kvůli tomu určo nemění.
Ježíš pardon, ale jiná barva oken a dveří je pro mě jak ponožka v sandálu ![]()
To máte pravdu, že ke světlé fasádě se víc hodí tmavší okna. Tmavé fasády se bojíme kvůli tomu okoukání a světlé zase kvůli špinění. Budou tam malé děti, tak o obtisky špinavých ručiček z pískoviště nouze nebude
Manžela ještě napadla dvoubarevná kombinace - přízemí tmavší fasáda a první patro o dva tony světlejší ? To mi už tuplem přijde složitý výběr. Zase aby to nevypadalo jako že to byla blbě koupená šarže barvy
Mně asi vypadl mozek.
Já bych si první vybrala okna a k těm doplnila barvu…
Záleží co se vám líbí.. Nám se například vůbec nelíbí bílá, a rozhodovali jsme se mezi světle hnědou, středně hnědou a tmavě hnědou.. Nakonec jsme dali tmavou. Zatím máme dům bílý, ale hned se lepší rozhoduje barva.. Vlastně pak máš tolik možností..
Nebo zítra oběhni město, co kde je
![]()
kvaček píše:
Já bych si první vybrala okna a k těm doplnila barvu…
Záleží co se vám líbí.. Nám se například vůbec nelíbí bílá, a rozhodovali jsme se mezi světle hnědou, středně hnědou a tmavě hnědou.. Nakonec jsme dali tmavou. Zatím máme dům bílý, ale hned se lepší rozhoduje barva.. Vlastně pak máš tolik možností..
Nebo zítra oběhni město, co kde je![]()
My jsme zatím na sídlišti, takže by vyhrála šedá
Co jsme takhle projížděli, velká většina je právě těch světlých a hnědá okna.