Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
prosím kdo mi poradí jsem už zoufalá po vyprání v pračce tak,když dám prádlo uschnout tak potom páchne jako zkažená voda.Zkoušela jsem pračku vyčistit na 90 stupňů dát do ní savo na praní,ocet vše možné vyčistila filtr,ale stále to prádlo páchne.Vyndám ho z pračky tak není nic cítit jen jak uschne tak začne smrdět takže jde zase ze sušáku do špíny a takhle to jede pořád do kola.Co mam dělat?Je to pračkou?Známá mi říkala,že to měli taky,že jim pak páchlo prádlo a zjistili,že měli v pračce plíseň.Nakonec koupili novou a v pohodě.Jak poznám zda tam je plíseň nebo ne a pokud tam bude čím jí dostanu pryč?Pračka je stará 2,5 roku.A zrovna další novou se mi moc nechce kupovat děkuji za radu
Hezký den,
nám se tohle stavá, když peru tmavé prádlo ( nechápu jak je to možné) a je v domácnosti vlhko a nemůžu dát prádlo ven. Proto vždycky vyvětrám místnost kde budu sušit a někdy se zadaří a prádlo nesmrdí a někdy taky ne. Myslím, že pračkou to není, protože v létě se to nestává, pouze v zimě, kdy sice topíme a sušení by mělo být bez problému, ale je tady trochu vlhčeji.
Ahoj, je tady na to několik diskuzí, do jedné jsem taky tenkrát psala. Měla jsem to samé a nakonec jsem zjistila, že při praní mám studené dvířka, nefungovalo mi topné tělísko. Po výměně vše vpořádku ![]()
Myslím, že když jsem to tehdy do tý diskuze psala, někdo to taky tak pak měl, že odešlo to tělísko.
Taky jsem to měla, koupila jsem v Lidlu, nějakej čistič pračky, stálo to okolo 40 korun , prohnala jsem to na vyvářku a dobrý… ![]()
mě se to v posledních dnech taky zdá že mi smrdí vyprané prádlo ale jen tmavé , bílé voní nechápu jak je to možný a to mám pračku novou od léta ![]()
Tak to jsem nezkoumala,zda mam teplé dvířka já jsem to dávala 2× na 90 stupňů,aby se to pročistilo.Právě,že u nás vlhkost není nikdy se to nestalo a to v bytě suším prádlo x let pořád stejně začlo to cca před 14 dny a vůbec nevím kde se stala chyba.Ale j zvláštní,že třeba z celé pračky páchne jen pár kusů a někdy skoro celá,že je to různé.Už jsem zoufalá a nevím co stím.Nejvíc to páchne na oblečení syna ![]()
sexyfraga píše:
Tak to jsem nezkoumala,zda mam teplé dvířka já jsem to dávala 2× na 90 stupňů,aby se to pročistilo.Právě,že u nás vlhkost není nikdy se to nestalo a to v bytě suším prádlo x let pořád stejně začlo to cca před 14 dny a vůbec nevím kde se stala chyba.Ale j zvláštní,že třeba z celé pračky páchne jen pár kusů a někdy skoro celá,že je to různé.Už jsem zoufalá a nevím co stím.Nejvíc to páchne na oblečení syna
Tak to zapni na 90°a uvidíš
Dvířka by měli být teplá, aspoň vlažná. Jestli budou ledová, tak je to to tělísko
Nás stálo asi 250,– ![]()
Ahoj, mokré prádlo po vyprání nesmrdí a po „usušení“ smrdí? Já bych řekla, že problém bude ve způsobu sušení než v pračce, pokud schne pomalu,je pověšení dost u sebe nebo míň vyždímané, tak může zatuchnout.
Taky se mi stalo. Zjistila jsem, že nesmím používat aviváž, resp. tak často. Než se mi narodila malá, používala jsem aviváž takřka na všechno, a ono se to tam usadilo. Po několikerém praní bez aviváže a čištění pračky kdečím se mi na vypraném prádle a na pračce začaly objevovat kousky žmolků slepených aviváží a bůhví kde v pračce přilepených. Po cca 10ti praních to přestalo, teď peru hlavně dětem, takže jen prášek a je po smradu. A taky mi párkrát smrdělo prádlo, když jsem prala jeden kousek oblečení, který mi osmrděl celý zbytek prádla. Vyhodila jsem to a je pokoj.
Tak já to poslední dobou cítím taky, ale pro změnu jen bílé prádlo! (převážně manželovy trenky, že by tím?
)
Tmavé prádlo skoro pokaždé smrdí, ale Bůh ví, proč, jestli je to nízkou teplotou, nebo nevim. Ale pokud používám na tmavé prádlo gel (Woll…) tak nesmrdí a voní. Když mi prvně tmavé prádlo nesmrdělo, měla jsem radost, jako bych objevila Ameriku:-)) No a po každém praní nechávám pračku otevřenou, vymontuju filt a nechám větrat.
Ahoj, doporučuji vyzkoušet toto: http://www.dedra.cz/cz/produkty/?…. Zaručeně funguje a navíc je ekologický.
Někdy už trochu smrdí,když ho vyndám z pračky vyndavám ho hned po vyprání a až uschne tak to smrdí hodně.To co při vyndání nepáchne tak pak po uschnutí zapáchá méně,ale né všechno prádlo.Aviváž jsem nepoužívala a začla jse jí dávat od té doby co mi smrdí prádlo zda to nemůže být tím,že jí nepoužívám tak jsem jí zase začla dávat a rozdíl žádný.Manžel namočil ručníky do vany,který taky páchly šíleně nalil na ně vše možné pak se to dalo jen vyždímat uschnout a nepáchnou a to se suší stejně jako ostatní prádlo.Tak proč to z pračky páchne a vypráno mimo pračku nee?
No bUď je to dlouhým sušením, pokud po vytažení s pračky nesmrdí a jinak jsem četla v jedné diskuzi, že paní měla nějaký hnus v odtokové hadici, když jí vyčistila prádlo zas vonělo.Mám pračku taky asi dva a půl roku a ještě mi nesmrdělo.Akorát, když jsem prala asi 2× za sebou na 40 stupnů.Jinak peru pořád na 60 oblečení a po kazdém vyprání vytřu gumu u dvířek dosucha a nechám větrat do druhého dne.
Paťka08 píše:
No bUď je to dlouhým sušením, pokud po vytažení s pračky nesmrdí a jinak jsem četla v jedné diskuzi, že paní měla nějaký hnus v odtokové hadici, když jí vyčistila prádlo zas vonělo.Mám pračku taky asi dva a půl roku a ještě mi nesmrdělo.Akorát, když jsem prala asi 2× za sebou na 40 stupnů.Jinak peru pořád na 60 oblečení a po kazdém vyprání vytřu gumu u dvířek dosucha a nechám větrat do druhého dne.
i tmave peres na 60? ![]()