Barva oken a fasády

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9904
13.11.11 20:00

my máme okna Vekra ořech, zvenku i zevnitř - nelíbí se mi bílé plasťáky. Dveře vchodové i na zahradu samozřejmě stejný dekor ořechu.
DEJ SI POZOR ABY MĚLI V TVÉM VYBRANÉM ODSTÍNU I PARAPETY. Nebo budete parapety shánět po všech čertech.
Podlahy máme Teak, takže ladí k oknům.
A fasáda se jmenuje Armaňak, nebo tak nějak, podle toho chlastu. nemám ráda žlutou a oranžovou. A tohle je taková fakt příjemná barva. A krásně ladí k černé střeše.

K světlým oknům - né bílým, bych volila možná nějakou světle olivovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
13.11.11 20:08

A prosím tě, kde se dá najít ta barva Armanak ? Z vyhledávače mi vyjel jen chlast :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
13.11.11 21:25

CU6H (barák) a CU6 (okolo oken a dveří a pod střechou)
ale nejsou to přímo ty barvy co máme my, ale přijdou mi hodně podobné

http://www.fasada-levne.cz/…mitky-weber/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
13.11.11 22:16

Ahoj,

stavím atypický domek, barva oken je odstínu zlatý dub (včetně vchodových dveří) a barva střechy tmavě šedá (nebo teda až skoro černá :mrgreen: ), takže za nedlouho budu mít stejné dilema, jakou vylébrat barvu fasády… mě by se líbily buď tony světlejší barev, ale ne přímo bílá (navíc já bych chtěla na část dát dekorativně dřevo v barvě oken :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
13.11.11 22:38

Mě se na baráku nelíběj bílý plastový okna,ty mi spíš víc jdou k paneláku.Já bych dala dřevěný okna,zvenku i zevnitř a fasáda e mi teda líbí žlutá nebo starorůžová,no :mrgreen: :think:
Na chalupu jezdíme kolem baráku,kterej má jedovatě modrozelenou,takovou tyrkysovou barvu a je to teda děs a hrůza :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
14.11.11 20:02

Každému se to nemusí líbit, ale nám to tak vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
14.11.11 21:00
radka101 píše:

TO JE ONO !! Dnešní situace je taková, že už jsme museli zadat definitivně barvu oken a i díky Vašim radám jsem vybrala přesně tyto, co jsou na fotce ( Sorento balsamico )Pak jsme diskutovali o fasádě, a shodli jsme se na této bordo barvě, ale mysleli si, že k těmto oknům bude tmavá a musíme vybírat světlou, a najednou tady ted najdu přesně tu fotku ! Kupodivu ty okna k tomu tmavá nejsou a vypadá to moc pěkně. Díííky. ( už jsem to chtěla vypnout, ale ještě mi to nedalo a jukla se jestli někdo nenapsal do " mojí " fasády nový příspěvek a ejhle. Sotva na to totiž vidím, mám ode dneška zánět spojivek, tak na to mžourám přes černé brýle a skoro nic nevidím, nevím co dělat, ráno musím do práce, ufff )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
14.11.11 22:44
radka101 píše:

Tak tohle je můj šálek kávy :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
15.11.11 07:40

Díky. Při realizaci jsme měli stejný problém. Já bílá okna z venku nechtěla, měli jsme je před tím v bytě a byla to hrůza po 5ti letech nešly umýt. Je to klasika zlatý dub, zevnitř bílá, to mi vyhovuje, nemusela jsem pak řešit jaký dveře dovnitř, aby se k tomu hodili. Původně jsme chtěli něco do oranžova, ale když přijel obchoďák co fasády prodává, tak nás od toho zradil a to ne z důvodu barvy oken, ale střechy. Ono se to nezdá, ale když nám ukázal několik fotek, museli jsme mu dát za pravdu. Máme na střeše betonovou tašku v barvě višňové a dá se říct, že tato barva fasády byla skoro jediná co se k tomu hodila. Bílou jsem z praktických důvodů nechtěla. Pozor není to bordo, spíš tmavší starorůžová, na slunci je trochu světlejší. Ten obklad nám taky poradil on, skvěle se k tomu hodí, protože v sobě má čmouhy v barvě fasády. Obklad jsme řešili kvůli optickému rozbití celé plochy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
15.11.11 07:50

Ten proužek je právě moc hezký a nápaditý. A prosím tě, jak píšeš, že přijel a poradil, to by bylo dobrý. Stavitel nám řekl, že až bude aktuální fasáda, máme mu říct typ odstínu a on jí objedná. Tak já to nějak domluvím, že by tu naši vybranou barvu raději skouknul odborník. Nevíš náhodou ten typ a od koho - na té fotce vypadá jak bordo, ale to má asi své speciální názvy. Ten náš dům bude do tvaru " L ", tak snad tam ten proužek půjde také, ale je na odborníkovi, kam. A to je nějaký pásek z kamenů ? Není to na tom moc dobře vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
15.11.11 08:13

Fasáda nám zbyla tak juknu na kýbl co tam je napsaný. A zjistím i jak se jmenuje ten obklad, ale až odpolko, teď jsem v práci. Myslím že fasáda je silikonová od WEBER - TERANOVA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
15.11.11 20:24

Takže na kýblu je toto, bohužel nemám páru které číslo je odstín, to si budeš muset zjistit sama. Číslo PO 7010189033 Šarže 710119860
OP52OZ CU5A 30

Obklad je ISOFLEX

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
15.11.11 21:05

Jsi moc hodná - děkuji, hned jsem to podle toho už našla. A ty proužky také, vypadá to fakt úžasně. Nám právě barva střechy nebude vidět, budeme mít tu pultovou, barvu nevím. Díky moc. Teda, strašně se těším, sice to jsou starosti, ale myslím, že to za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
16.11.11 19:46
Ryntyntyna píše:
Ahoj,stavím atypický domek, barva oken je odstínu zlatý dub (včetně vchodových dveří) a barva střechy tmavě šedá (nebo teda až skoro černá :mrgreen: ), takže za nedlouho budu mít stejné dilema, jakou vylébrat barvu fasády… mě by se líbily buď tony světlejší barev, ale ne přímo bílá (navíc já bych chtěla na část dát dekorativně dřevo v barvě oken :-D

ahoj, mám dotaz. mám na baráku taky okna zlatý dub, teď chceme natřít zvenku baráku dřevo ve stejném odstínu, ale nemůžeme najít stejnou barvu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný