Zaprané prádlo

1304
11.11.11 14:45

zaprané prádlo

Holky už zase, naházela jsem prckovo prádlo do pračky a zapla. Nepřemýšlela jsem nad barvama, jenže se tam zatoulaly 2 modrý bodyčka a modrý tepláky :zed: Dokážete si představit jak vypadali po vyndání světlá body, prostěradlo a přebalovací podložka… Půjde to obarvit na nějakou světlou? Nějaký body jsou s obrázkama, tak kdybych to obarvovala nezničili by se?
No pro příště už nebudu přemýšlet nad ničím jiným ale nad prádlem :zed:
Děkuju za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50161
11.11.11 14:51

Mně se jednou stalo, že se mi mezi barevné ručníky zamotala synova béžová značková mikina a po vyprání byla růžová :cert: :cert: Tak jsem myslela, že se zblázním. Když jsem jí vyprala podruhé na 60 se světlým prádlem, tak ta růžová sama od sebe pustila, nevím, čím to je, ale jsem spokojená :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
11.11.11 14:55

Kup si někde v drogerce nebo supermarketu odbarvovač pro omylem obarvené prádlo a postupuj dle návodu. mělo by to pomoc.

Příspěvek upraven 11.11.11 v 14:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
11.11.11 14:55

A prala si ji až když uschla nebo ještě mokrou? Asi blbá otázka, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
11.11.11 14:56

Lentilko děkuji, zítra jdem se švagrovou na nákupy, tak se mrknu v DM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
11.11.11 14:57
weendulka píše:
Lentilko děkuji, zítra jdem se švagrovou na nákupy, tak se mrknu v DM

myslím, že jsem to tam naposledy kupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
11.11.11 14:58

Hm :think:, peru synovo oblečení většinou všechny barvy dohromady. Nikdy se mi nic nezapralo. Peru ve Woolite.
Kolikrát se mi i zatoulá u našeho prádla, které peru dle barev, bílá ponožka k černému a neobarví se.
Myslím, že většinou kvalitní oblečení nebarví. I když taky se mi stalo že super značková věc pouštěla jak blázen :cert:.

To světlé prádlo zkus vyprat na více stupňů v nějakém sypkém prášku s bělidlem. A nebo přes noc nech namočit ve slabém koncetrátu např. s Domestosem. Je šetrnější než Savo. Ale tam nevím, jak to zvládnou obrázky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
11.11.11 15:04

Lentilko díky, zítra se tam mrknu
Bayusko peru v Persilu sensitive, malej má ekzém. Taky se mi ještě nestalo, že by něco pustilo párkrát se mi už stalo že se body pomíchali ale teď mám vše modré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50161
11.11.11 15:12
weendulka píše:
A prala si ji až když uschla nebo ještě mokrou? Asi blbá otázka, že?

Jestli ta otázka byla pro mě :-) tak jsem tu mikinu vyprala znova až za několik dní, pt syn jí měl na sobě i růžovou :mrgreen: Prádlo peru v Persil gelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
11.11.11 16:06

Dobrý je do prádla dávat ty utěrky od Iberie, od tý doby, co je používám se mi nic neobarvilo a to tam hážu i Eli bodyčka, který jsou bílý s obrázkama, ale musí se prát na 40. Takže možná zkusit vyprat znova s tou utěrkou, třeba by to pustilo.
Mně se takhle jednou obarvila mikina, světle zelená na flekatě růžovo a pustilo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
3.1.12 15:22

půjde to??

Kurnik!! Zapnu pračku na 60 a mezi ručníky se mi připletli i modré tepláčky. No a vše je šedo modré (i to, co mělo být zelené) Prostě to vypadá zapraně a ušmudlaně! Co s tím?? Má cenu to dát znovu na 60ku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
3.1.12 15:39

Já jsem na 60tku obarvila prádlo od červeného závěsu na růžovo a pak jsem to prala bez toho závěsu na 95 a vypralo se vše :nevim: . Záleží, co tam mezi těmi věcmi máš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
3.1.12 15:40

Zkus to,ale velká sláva to nebude,taky se mi to povedlo a vypralo se to až časem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7511
3.1.12 16:29

Taky se mi prádlo obarvilo, koupila jsem odbarvovač a totálně jsem si zničila džíny a košili, tak teď když se mi podaří něco zaprat, tak to nechám chvíli máčet ve Vanischy na koberce a většinou to po vyprání pustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
3.1.12 16:44

Ahoj, holky mi poradily ať si koupím odbarvovač pro omylem obarvené prádlo. Fakt to pomohlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný