Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky už zase, naházela jsem prckovo prádlo do pračky a zapla. Nepřemýšlela jsem nad barvama, jenže se tam zatoulaly 2 modrý bodyčka a modrý tepláky
Dokážete si představit jak vypadali po vyndání světlá body, prostěradlo a přebalovací podložka… Půjde to obarvit na nějakou světlou? Nějaký body jsou s obrázkama, tak kdybych to obarvovala nezničili by se?
No pro příště už nebudu přemýšlet nad ničím jiným ale nad prádlem ![]()
Děkuju za rady ![]()
Mně se jednou stalo, že se mi mezi barevné ručníky zamotala synova béžová značková mikina a po vyprání byla růžová
Tak jsem myslela, že se zblázním. Když jsem jí vyprala podruhé na 60 se světlým prádlem, tak ta růžová sama od sebe pustila, nevím, čím to je, ale jsem spokojená ![]()
Kup si někde v drogerce nebo supermarketu odbarvovač pro omylem obarvené prádlo a postupuj dle návodu. mělo by to pomoc.
Příspěvek upraven 11.11.11 v 14:56
A prala si ji až když uschla nebo ještě mokrou? Asi blbá otázka, že?
Lentilko děkuji, zítra jdem se švagrovou na nákupy, tak se mrknu v DM
weendulka píše:
Lentilko děkuji, zítra jdem se švagrovou na nákupy, tak se mrknu v DM
myslím, že jsem to tam naposledy kupovala.
Hm
, peru synovo oblečení většinou všechny barvy dohromady. Nikdy se mi nic nezapralo. Peru ve Woolite.
Kolikrát se mi i zatoulá u našeho prádla, které peru dle barev, bílá ponožka k černému a neobarví se.
Myslím, že většinou kvalitní oblečení nebarví. I když taky se mi stalo že super značková věc pouštěla jak blázen
.
To světlé prádlo zkus vyprat na více stupňů v nějakém sypkém prášku s bělidlem. A nebo přes noc nech namočit ve slabém koncetrátu např. s Domestosem. Je šetrnější než Savo. Ale tam nevím, jak to zvládnou obrázky ![]()
Lentilko díky, zítra se tam mrknu
Bayusko peru v Persilu sensitive, malej má ekzém. Taky se mi ještě nestalo, že by něco pustilo párkrát se mi už stalo že se body pomíchali ale teď mám vše modré…
weendulka píše:
A prala si ji až když uschla nebo ještě mokrou? Asi blbá otázka, že?
Jestli ta otázka byla pro mě
tak jsem tu mikinu vyprala znova až za několik dní, pt syn jí měl na sobě i růžovou
Prádlo peru v Persil gelu.
Dobrý je do prádla dávat ty utěrky od Iberie, od tý doby, co je používám se mi nic neobarvilo a to tam hážu i Eli bodyčka, který jsou bílý s obrázkama, ale musí se prát na 40. Takže možná zkusit vyprat znova s tou utěrkou, třeba by to pustilo.
Mně se takhle jednou obarvila mikina, světle zelená na flekatě růžovo a pustilo to.
Kurnik!! Zapnu pračku na 60 a mezi ručníky se mi připletli i modré tepláčky. No a vše je šedo modré (i to, co mělo být zelené) Prostě to vypadá zapraně a ušmudlaně! Co s tím?? Má cenu to dát znovu na 60ku??
Já jsem na 60tku obarvila prádlo od červeného závěsu na růžovo a pak jsem to prala bez toho závěsu na 95 a vypralo se vše
. Záleží, co tam mezi těmi věcmi máš ![]()
Zkus to,ale velká sláva to nebude,taky se mi to povedlo a vypralo se to až časem ![]()
Taky se mi prádlo obarvilo, koupila jsem odbarvovač a totálně jsem si zničila džíny a košili, tak teď když se mi podaří něco zaprat, tak to nechám chvíli máčet ve Vanischy na koberce a většinou to po vyprání pustí.
Ahoj, holky mi poradily ať si koupím odbarvovač pro omylem obarvené prádlo. Fakt to pomohlo ![]()