Co dělat doma s marodem?

3054
6.11.12 13:45

Co dělat doma s marodem?

Hezké odpoledne všem,
malýmu je rok a půl, podle doktorky má chřipku, teče mu z nosu, chrchlá, bez teplot. Takže odsávám, podávám léky a vycházky máme do pátku zakázané. Jsme doma bez venčení jen od pondělka a já začínám šílet. Malej se děsně nudí. Jsme poměrně aktivní, spoust přátel, takže když je vše ok, jezdíme po kamarádkách, do herniček, krmit zvířata, na motorku, na nákup, chodí návštěvy…i doma se ale dokázal zabavit. Teď je trochu krize, mám pocit, že jsem zkusila už všecko a už nic ho nebaví, takže bych byla ráda za tipy, co byste vy dělaly doma. Napíšu, co už máme za sebou a nebaví ho: jezdíme s autama, posíláme si je, stavíme jim dráhu, skokánek, jezdíme s mašinkama, stavíme koleje, sledujeme elektrickou mašinku Tomáše, stavíme z kostek, hážeme si s míčkem, čteme a prohlížíme knížky, tancujeme, zpívám mu, hraju divadlo s maňásky, pouštíme zvukový hračky, jezdí si na motorce, koukáme z okna a sledujeme dění, hopsáme na míči, houpe se na houpačce, hrajeme na schovku, posíláme si kuličky, kreslíme si pastelkama, válíme se v posteli, proběhla polštářová bitva, lechtání, mučení mé osoby, říkanky s cvičením, hráli jsme si s gumovými zvířátky(krmí se, pijou, dávají si pusinky..), procvičujeme jak kdo co dělá, používáme i mluvící kartičky z Alberta, už i telka byla puštěná, na PC zkouknul co se dalo. Koupila jsem i modelínu, ale nechápe, že to není ňamina, koupila jsem prstové barvy a balicí papír, ale vadí mu špinavé ruce… :zed: Vysávali jsme spolu, myčku vyndali, zametli, prach utřeli, prádlo vyndali z pračky, hodinku se prospal, nějakej čas strávil obědem(baští sám, tak to trvá). Nechala jsem ho i vysypat misku a znova to posbírat do misky…nějakej čas zabere i odsávání, ale prostě on už se nudí, u ničeho nevydrží, přitom si myslím, že ho opravdu motivuju, aby ho to bavilo…
Sám si vydrží hrát jen chvilku, než si zboří koleje, auto zajede pod skříň, kulička se ztratí, popeláři odjedou…pak si pro mě dojde a je protivnej po dalších pár minutách. Já chápu, že mu není dobře, takže jsem trpělivá, milující a chápající, ale je mi ho líto, nesnášim nudu, tak ho chápu.
Babička bohužel může přijít jen ve středu(nemůžu se dočkat :lol: ) a v pátek, druhá má odpolední směny, manžel chodí až večer na koupání, od 8 do 18hodin jsme sami doma a trpíme…kamarádky s dětma přijít nemůžou, aby se nenakazily, kamarádky bez dětí by přišly až jako manžel, to mi nepomůže…
Takže nějaké nápady, co bych mohla ještě vymyslet? :think: Ani do knihovny, že bych si došla pro nějakou knížku s inspirací se nedostanu, tak to zkouším takhle…Věřím, že mi poradíte, těším se a doufám! :mavam: Předem moc děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
6.11.12 13:55

Malýmu taky vadí špinavé ruce, takže na prstové barvy normálně používáme štětec a pak je to zábava na hodně dlouho. Zkuste lepení papíru - dej mu trhat alobal, nakresli si rybu a popatlej jí lepidle a ať na to ten alobal lepí. Nebo z vaty se dá takhle dělat ovečka, sněhulák.

• Citovat
  • Upravit
1854
6.11.12 13:55

Ahoj, hele ja bych se na to spis podivala z druhe stranky. Prijde mi, ze tvuj syn je proste strasne premotivovany. Tva snaha vyprovokovat ho k jakekoliv aktivite, aby se nenudil, je pro nej uz naprostou samozrejmosti, a vubec se nedivim, ze se o to vic nudi. Zkousela jsi ho spis nechat byt? Prestat ho porad k necemu motivovat, davat mu podnety? At si zkusi nejakou zabavu udelat sam? Mozna jsem krkavci matka, ale ja jsem se malemu zdaleka cely den nevenovala v tomhle veku. Snazila jsem se ho vest k tomu, aby se naucil hrat si sam. Dostal barvicky a papir a „Kresli si“. Dostal nejakou detskou hru a „Hraj si“. Nesedela jsem u nej, nekreslila si s nim, nechala jsem ho byt, jen jsem ho po ocku sledovala. Byl hrozne pysny, kdyz neco zvladnul sam, ikdyz mel barvicky treba ve vlasech :)
Samozrejme jsem si s nim taky obcas hrala, ale nebylo to tak, ze bych u nej drepela cely den a snazila se ho nejak motivovat. Zkus mu treba nastrihat brcka na peticentimetrove trubicky, vezmi zavarovaci sklenici, do vicka napichej diry a dej mu to. At to tam zkusi temi malymi otvory vsechno nahazet. Ale at to zvladne cely sam, ty mu to jen ukaz a pozoruj… at se zkusi zabavit sam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
6.11.12 14:01

Koukám co jste toho už vyzkoušeli..tak náš má rád, když mu foukám z bublifuku bublinky a chytá je a praská, at ho manžel koupí. Třeba spolu vařte, pečte, vykrajujte cukroví (vím, že je brzy, jen tak pro ted když marodí) bude bordel, ale alespon nějaká činnost a pak spolu to uklidit, hrajde na schovku, jestli už to trochu chápe nebo schovávej věco ty, tu pod peřinu, pod stůl, do šuplíku, uzpůsob to tomu jak moc už chápe, další co mě napadá přerovnávejte věci, třeba já včera přebírala skřín a šuplíky, různě dělala kupičky co vyhodit, co nechat, co dát jinam, malej ro roztahal po celým domě, tak jsem pak zas sbírali, jsou to blbosti, ale třeba ho to zabaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
6.11.12 14:08

Tyjo, takových činností kolikrát nestihneme ani za týden natož za dva dny. Zpomal a nech ho v klidu hrát samotného. Umí to vůbec? A jestli nemáte teploty, tak bych ho šoupla do kočárku a na hodinu vyvezla zabaleného ven na procházku. Moji, když jsou fakt nemocní, tak spíš polehávají, posedávají a koukají na pohádky. Rozhodně nelítáme od jedné akce k druhé ve snaze je bavit. Čím víc se zabaví sami tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
6.11.12 14:16

Teda upřímně, já úplně nechápu, proč nesmíte ven.. Píšeš, že teplotu nemá, tak nevím, proč s rýmou a kašlem nejít na chvíli ven, přerušíte tu domácí ponorku, než se oblíknete a s 20 minutovou procházkou vým to zabere třeba hodinu. Když je takhle nastydlej, tak na kočár zababušit a jít se vyvětrat. Naše Dr. říká, když není teplota, choďte ven. Taky to pro mě byly muka, když byl starší v tomhle věku skoro celou zimu nemocnej a už jsem nevěděla, co s ním, jenže on byl děsně horečkovej. Takže asi tak. A k těm činnostem, taky už nevím, co ještě přidat.. Jedině, u nás zabírá posadit na linku a něco společně upéct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837

Pokud nemá teploty, tak bych ven šla, i kdyby jen na půl hoďky. Já malou nechávám, ať se sama zabaví, už je na to zvyklá. Taky je teď nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518

Téda tolik činností.. koukám že to holky už píšou. Osobně teda když mně je zle, sice se taky nedokážu zabavit, knížka mě nudí, emimino mně nudí, ale kdokoli, kdo by mi nabídl společnost, abych se nenudila, by mně vytočil taky. :oops: Kromě toho, ne že bych se o děti nestarala, ale tenhle výčet nedávám teda ani se zdravejma dětma :roll: Kde na to bereš čas a energii? A prosímtě neukazuj se před mým mužem - že jinde to jde taky :roll: a jen u nás si děti musí hrát samy, zatímco maminka tvrdě vyžaduje „aspoň pět minut pro sebe“. :mrgreen: Ne, nic ve zlém, klobouk dolů, ale… to prostě nemusí bý tebou, že kluka nezabavíš, to fakt může být tou nemocí, jeho neklidem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
6.11.12 14:25

Jj, děláte toho hrozně moc. měl by být v klidu a vymarodit se. pusť mu pohádky :pankac:

hele a já jsem doma už 7 týden s nemocnýma dětma, (3,5 a 1,5), a to je teprve očistec. začalo to rýmou ze školky a teď se v tom plácáme se všema komplikacema, co viróza umí (zánět spojivek, angína, laryngitida, zánět dutin, prasklý bubínek…), hezky jsem si to předávali i já s manželem. fakt ti to nepřeju.
dopřej mu oddechu, dej mu kostky a autíčka, nebo postav z leporel „dráhu“ a nech ho být. vezmi si časopis a nauč ho, že máš taky právo na svůj čas.
vím, že je to v nemoci těžký, ale když ho to naučíš teď, pak budeš jen ráda.

no anebo ti nezbývá než to stále opakovat dokolečka, protože já s nima ani tolikhle aktivit teda nestíhám.

jo máte Duplo? výborná záležitost, Vojta ho měl od 18m, Barunka tím pádem logicky odvždycky, a už před 2m si sním začala krásně hrát a vydrží jí to dlouho, máme spoustu druhů, zvířátek, postavičk, džíp, autobus, dvě velké podložky… máme ho plnou velkou krabici. to je dokáže zabavit na celé odpoledne, já si k nim vždy na chvíli sednu, namotivuju je, něco postavím, a pak už si hrají samy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.11.12 14:40

@janisska, já si myslím, že je spíš otrávený tím, jak mu pořád vymýšlíš aktivity. Nic ve zlém, ale kdyby do tebe takhle někdo hustil, asi by tě to taky už štvalo. Jak už tu holky psaly, nechala bych ho chvíli hrát si samotného. Já si nedovedu tohle představit. Ne, že se dítěti nevěnuju, ale vedla jsem ho k tomu, aby se uměl zabavit sám, jinak bych nic jinýho neudělala a z čtyřiadvacetihodinové činnosti s dítětem by mi už dávno hráblo :nevim:. Takže si půl hodiny čteme, pak mu řeknu, ať si staví silnice například. Pak si chvíli jezdíme s autama, pak mu na půl hodiny pustím TV…
A taky tu už někdo psal - jestli nemá teplotu, připoutej ho do kočáru a na chvíli vyjděte ven. Když nebude běhat, nepřitíží se mu a aspoň zase ukousnete kousek dne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
6.11.12 15:17

Děkuju holky :hug: ale ty aktivity si vymýšlí on sám…vždycky mě vezme za ruku a táhne mě k tomu, s čím si chce hrát…když je zdravej, tak je to pohodář a v podstatě se doma nudim a říkám, že jsem fakt na dovolené… :pankac: Vyhraje si sám a jen hlásí výsledky. Snažila jsem se ho usadit na gauč, zabalit a pustit Krtka, ale že by byl v klidu, nehrozí. Za pár minut odbíhá. Takže nějakej klid na marodění neexistuje. A když mu něco nabídnu, ať si hraje sám, tak se rozbrečí(jako právě teď) a spustí se mu další rýma a kašel…což se mi moc nelíbí. Ale budu to zkoušet dál, jen mám pocit, že je prostě rozmrzelej, že je doma a všecko už viděl, tak prudí.
Jinak on měl 3dny vysoké teploty, pak to pominulo, tak sjel kousek na motorce venku a absolvoval 2procházky v kočárku a rozjela se mu ta chřipka, tak asi proto doktorka zakázala vycházku… :nevim:
@obrazek jako 7týdnů by mě asi zabilo…máš můj obdiv…Duplo přinese Ježíšek, tak jsem zvědavá…
Nicméně děkuju za tipy na činnosti, zkusíme. Vařit ho se mnou baví, to taky děláme, jinak bysme byli bez oběda :roll:
On je prostě zvyklej výletit, tak je asi zoufalej, ráno nás budí slovy Já ci ven. Nosí nám boty, stojí u dveří a pláče, kouká z okna a řiká pá…no je mi ho líto, ale ven se jít bojim, abych zase něco nezhoršila…mám pocit, že za ten jeho zdravotní stav můžu já… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
6.11.12 15:43

@janisska my jsme taky zvyklí být na výletech, 2× denně venku… zpočátku jsem si samozřejěm mysela, rýma - 7 dní a dobrý, ale pak to chytla Bára, akšel rýma, horečky, angína a už to jelo, Vojta zánět spojivek, přestal slyšet…
jezdili jsme aspoň k našim, když neměli teplotu a enkašlali, tak chodili ven, ale separovali jsme se od kamarádů, protože víceméně furt mají rýmu.

je to mazec, děti už jsou šíleně nabuzený a chybí jim být venku, neposlouchají, a mě už z toho hrabe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.11.12 15:48

@janisska, tak je jasný, že po teplotách by se neměl prohánět na motorce, ale vzít do kočáru ho můžeš. Když bude pořádně oblečený a znehybněný, tak mu procházka neuškodí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
6.11.12 16:03

Venku akorát bacha na kašel, kašlat by teda v tý zimě neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
6.11.12 17:10
@obrazek píše:
Venku akorát bacha na kašel, kašlat by teda v tý zimě neměl.

No tak to nikam nejdeme, protože chrchlá čím dál tím častěji… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+