Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky. Mému tříletému synovi se udělaly tyto pupínky - má to téměř po celém těle. Nejspíš ho to nesvědí, vůbec se neškrabe. Má to klidný, ale vůbec se to neztrácí, ba naopak pomaličku pupnky přibývají. Už se mu to postupně dělá cca 1měsíc. Byli jsme u dětské a ta říkala, že má nejspíš kopřivku z nějakýho jídla. Dala nám Bactroban mastičku, která nám vůbec nepomáhala, tak jsme po tejdnu šli na koční a tam nám doktorka řekla, že vůbec netuší, co to je, že to ani na kopřivku nevypadá. Dala nám zinkovou mast a prej nám dávat zatím nic jinýho nebude, že se to snad zlepší. Ale zinkovou mast máme už skoro vypatlanou a žádný zázrak
Vůbec si neuvědomuju, z čeho by to mohl chudinka mít, ani z prášku na praní to určitě nemá a nenapadá mě žádné jídlo, které by to vyvolalo.. Nemáte s tím, prosím, někdo zkušenosti?? Co by to mohlo být?? Co mu mám teď na to patlat?? Třeba Bepanthen? Prosím poraďte. Díky Monika
Kdyby to byla kopřivka, nebo alergie, tak by to hrozně svědělo.
Mě to přijde jako moluska.Ale to by na kožním odd. lékařka měla poznat. I obvoďák. Měl to syn i neteř. A nebo malé bradavičky? Ale to by měla lékařka poznat hned na první pohled.
Kamarádka zrovna nedávno taky objevila podobné pupínky, a dětská doktorka jí řekla, že je to nemoc „ruce, nohy“ (fakt se to tak jmenuje)… Slyšela jsem to poprvé v životě, a od té doby (je to asi 14 dní) jsem se setkala s dalšími dvěma dětmi, které to měly… Prý se k tomu mohou přidružit i aftíky v pusince. Ale těžko říct, co to máte Vy, dětská lékařka i kožař by přece nemoc „ruce, nohy“ museli znát… ![]()
Ruka noha pusa jsou puchyrky, trochu podobne jak kdyz se spalis treba o zehlicku apod. Dcera to ted mela a já to mam aktualne. A trva to jen tyden
Nemoc ruce nohy trvá ale jen týden (zrovna ji máme), mě to spíš připomíná molusky (též máme nedávnou zkušenost). Kožařka to hned pozná, takže bych zašla na kožní
Tohle není kopřivka, my ji totiž měli minulý týden…to jsou červený fleky vedle sebe, který se do sebe i slejvaj. A ta naše byla nejspíš z hub a taky ho nesvěděla, takže kopřivka svědět nemusí, jak jsem četla u prvního komentáře.
Připadne mi to jako bradavice, kor, když se další objevují, a je to takové suché a vystouplé. Nebo to je suché díky mastičce???
Jojo, suché je to díky té mastičce, je bílá a rychle zasychá
Ještě přidávám podrobnější fotky, ale podle mě to na bradavice nevypadá.. Za týden by jsme měli jít na kontrolu ke kožní, třeba už nám řekne něco podrobnějšího.
Jo a pod bradičkou má pupínek, který má už asi od srpna, ale ty ostatní se začali dělat cca od října. Postupovalo to ruce - obličej - zadek, nohy. Na bříšku a na zádíčkách toho moc ani nemá
Maminky prosím o radu. Objevily se mi tyto pupínky a mám je jen na nohách jenom jakoby na chodidlech a rukách. jinak po těle ne.(je to trošku rozmazané tak snad to nějak vyluštíte
)
@Lily007 No těžko říct. Nepracovala jsi na zahradě někdy to udělá tráva a plevely.Na nohách by to mohla být plíseň třeba se zapaření a nebo nová obuv, ale máš to i na rukách
Víš dneska je tolik chemikálii v jídle, že člověk se osype ze všeho
Kluk se mi na vánoce osypal od oči a jelo to směrem dolů jako kdyby ho poštípala blecha, ale ta to nebyla.Nic nejedl ani ovoce takže jsme bezradní. Alergoložka to viděla na fotkách a sama nevěděla a to je kapacita.Kluk byl celý oteklý a nejvíce obličej. Tak snad to u tebe nebude nic važného.