Co dělat? Nechci přestat kojit :(

350
29.11.10 21:48

Co dělat? Nechci přestat kojit :(

Ahoj holky, maminy, tetičky :mavam: … prosím vás všechny o radu! Prodělala jsem zánět ledvin, přišly vysoké horečky (až 39.5)a přestalo se mi ze dne na den téměř tvořit mlíčko :cry: ! Vždy jsem měla mlíčka nadbytek, proto jsem poctivě odsávala a schovávala jej na mrazák na horší časy, které jsem doufala, že nepříjdou. Ale s mou nemocí přišly! Mrazák je už prázdný a mlíčko se mi stále né a né tvořit tak, abych malého (4měsíčního) dokázala nakrmit bez příkrmů UM. Četla jsem spoustu návodů, jak se rozkojit, ale žádná mi nepomohla. Piji hektolitry čajů na podporu kojení, meltu, obyč. vodu, jím…ale nic nepomáhá! Má se samozřejmě také co nejčastěji přikládat a odsávat, ale malý stále sát nechce a odsávat prázdná prsa :think: ? To mi vydrželo 1 den :oops: . Opravdu nevím, jak mám co hodinu odsávat, když odsávám kolikrát i hodinu v kuse a odsaji třeba jen 20ml z obou prsou dohromady! V podstatě se dá říci, že bych měla hned po skončení tohoto odsávání začít odsávat znovu, abych dodržela ten hodinový rytmus, až do chvíle kdy se mi po 3h přisaje malý a saje naprázdno s obou prsou. Se divím, že ho to ještě baví :zed: ! Pak ho samozřejmě dokrmuji rozmrazeným MM, aby nehladověl. Toto krmení trvá tedy také zhruba hodinu! Holky, může mi některá říct jak vlastně tedy odsávat? Jak často? Jak dlouho jedno odsávání? Já už fakt nevím kudy kam :nevim: ! A navíc jsem s malým zůstala úplně sama, takže potřebuji i něco udělat, zajít nakoupit apod. a nemůžu přece sedět celý den s odsávačkou u prsa! Emulips :-? a podobné zázračné kapky nejsou moc můj styl, jelikož na chemické zázraky absolutně nevěřím :roll: ! Holky, co mám dělat? Nechci přejít na UM, myslíte, že mám ještě šanci kojit plně? Navíc se chystáme na svátky do UK za přítelem a to mi na trápení s kojením ještě víc přidává!!!! Moc děkuji za každičkou, byť maličko, povzbuzující radu či zkušenost. A omlouvám se za šíleně dlouhý, a možná taky dost zmatený, dotaz!!! Jsem z toho všeho dost špatná a utrápená :cry: !!! Přeji všem krásný večer :kytka: !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
29.11.10 22:03

jak dlouho už se snažíš rozkojit? Ideální by bylo, kdyby jsi co 3 hodiny přikládala (jen kdyby malý spolupracoval) a to i v noci (no, nevím, jestli ti malý nespí, pokud ano, neuč si ho na noční kojo a radši odsávej. Největší význam pro tvorbu mlíčka má prý kojení (odsávání) kolem půlnoci až druhé ráno. Než půjdeš kojit, kopni do sebe hrnek horkého nápoje (mě pomáhalo caro s mlékem) aby se mlíčko lépe spouštělo. Určitě ti tu holky poradí i homeopatika, já s nimi mám výbornou zkušenost (na kojení ne, ale malému na zoubky), takže zrovna ta bych nezavrhovala. No a držet se co nejvíc v klidu. Já vím, že je to strašně těžké, že moc chceš kojit, ale ta „křeč“ se roozkojit ti paradoxně brání. Moc ti přeji, aby se ti laktace zase rozjela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.11.10 22:11

Co homeopatika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.11.10 22:16

Myslím, že se rozkojíš, až to vzdáš. Já to měla trochu jinak - nechtěl kluk, já se dostala do stresu, odsávala jak divá, ale mléko se nespouštělo. Je to opradu v hlavě, mléko tam je po 4 měsících kojení jen tak nezmizí. Dokud se neuklidníš, nic nepomůže. Radu na uklidnění nemám, sama vím, že to nejde „na to nemyslet a vyprdnout se na to“.
Pokud odsaješ opravdu jen 20 ml za hodinu - je to opravdu tím spouštěním. Mě to taky ve stresu odsávačkou nešlo nastartovat. Zkus nakojit dítě a odsávat poté. Moc toho asi neodsaješ, ale dáš mozku signál - proběhlo kojení, prsu nic nei, ale poptávka stále je.
Vyprdni se na množství odsátého mléka, odsávej každé 2-3 hodiny, podle toho, jak ti to vyjde. Ale vždy max 20-30 min a dost. Pro tvorbu mléka je důležitá pravidelná stimulace bradavek a tu tím zajistíš.
Jinak super je poradna na www.kojeni.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
29.11.10 22:19

…Kakiko :palec: , děkuji za podporu!!! Rozkojit se snažím už tak 14 dní!!! Malého přikládám co 3h a vždy ho nutím vysát vše co jde, i přesto, že se mi u toho vzpouzí. Jenže po těch 3h už má hladeček tak saje co to dá, i přesto, že nejspíš nevysaje ani 50ml s obou prsou, chudáček :oops: ! Obě prsa mi saje tedy tak 40min a pak ho dokrmuji z flašky MM z mrazáku. V noci mi spinká a probouzet ho opravdu nechci. Od narození spinká opravdu od 20h do 7h rána. V noci jsem odsávala vždy naposledy tak v těch 24h než jsem šla spát a nikdy jsem problémy s tvorbou mléka neměla, i když jsem pak klidně 6-7h nechala prsa jen tak. Ty tří hodinové intervaly dodržuji poctivě už opravdu těch 14 dní a mlíčko se nechce tvořit. Něco malinko tam vždy je, ale tím malého nenakrmím, víš? Moje veliké štěstí bylo to MM v mrazáku! 14dní Samik pije vlastně jen to, ale je po zásobách! Homeopatika? No do toho bych možná ještě šla, ale na zázračné kapky opravdu peníze nemám!!! Caro piji, ale zkusím to tedy i před tím odsáváním nebo kojením. Myslíš, že mám odsávat tedy hlavně v těch 24h a kolem 2h ráno, jo? To bych ještě zvládla, ale každou hodinu nebo dvě se v noci budit a odsávat nic, to by mě asi položilo! Mám toho přes den strašně moc, protože nemáme taťku, který by to alespoň na chvíli vzal za mě a proto vyspat se opravdu musím ať chci nebo ne! To snad každý chápe, zvlášť maminy, které jsou na tom podobně! A ty o nějakých takových homeopatikách víš? Kde je seženu? Nemám s nimi vůbec žádnou zkušenost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9709
29.11.10 22:21

Souhlasím, kojeni.net jsou super stránky a mně taky s kojením moc pomohly. Koukni tam, všechno, co bych ti poradila, je stejně vyčtené odtamtud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
29.11.10 22:26
Alpaka píše:
Myslím, že se rozkojíš, až to vzdáš. Já to měla trochu jinak…

…hmm…asi máš pravdu, Alpako! Ten stres tady opravdu je a čím dál tím větší :zed: ! Dnes už jsem koupila krabici Sunaru a abych řekla pravdu, tu krabici nenávidím :pocitac: !!!!!!!!!! Je mi z ní do pláče!!!! Navíc do toho ještě takové všelijaké osobní problémy s bývalým atd. No pokusím se tedy o to odsávání ještě i po každém tom kojení, ale opravdu malého nechávám cucat snad do poslední kapičky, kterou je schopen vysát a to co 3h, protože má hladeček. A to odsávání - 20-30min jedno prso? Nebo obě? Jsem ale pitomá :oops: , co? Omlouvám se za mé stupidní otázky!!! Připadám si fakt jak školačka :roll: :oops: !!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
29.11.10 22:29
Micus píše:
Souhlasím, kojeni.net jsou super stránky a mně taky s kojením moc pomohly. Koukni tam, všechno, co bych ti poradila, je stejně vyčtené odtamtud.
..Micus, zkusím na ně tedy kouknout a uvidím, jestli tam něco vyčtu 8-o ! Jsem ráda, že takové stránky existují a že na nich někdo opravdu najde pomoc! Snad to bude i můj případ!!! Moc děkuji!!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
29.11.10 22:30

Ahoj,
stránky taky doporučuji - jsou perfektní - mě pomohly u první dcery - fakt zachránily kojo
Těch 20ml co odsaješ je ještě dobrý!! To neznamená, že malý vypije taky tak málo..Já odsávala a třeba taky skoro nic..
Odsávala jsem pravidelně-ty doporučené časy a bez ohledu na to, kolik..A pak přikládala a pak samo dokrmila
To odsávání bylo kapku na hlavu..za nějakou dobu jsem si řekla - posledních čtrnáct dní a končím a ono se to nakonec vážně nějak vyvrbilo - asi jsem se zklidnila pak to šlo..
Celý ten výlev má znamenat, že chápu a moc držím pěsti!! :-D :-D
Edit
Ještě dočítám a je fakt, že jsem odsávala až PO kojení, ne před.

Příspěvek upraven 29.11.10 v 22:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
29.11.10 22:31
jenny.fields píše:
Co homeopatika?
…Jenny.fields, znáš nějaké, které by mi mohly pomoci? Já se v nich opravdu moc nevyznám, nemám s nimi žádnou zkušenost :oops: , víš? Ale kdybys o nějakých věděla, pisni mi, prosím, a já bych to třeba zkusila!!!! Díky :pankac: !!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
29.11.10 22:32

Al kdyz jsem si precetla tvoje snazeni, tak mam pocit, ze proste mliko neni, to, ze ji 40 min je na kulovy,kdyz se ti nepovedlo behem 14 dni a odstrikavani po 3hod nahodit , tak bych to videla na UM.
A klid, nic se nedeje, UM je normalni a neni to zadna tragedie. Treba kdyz budes odstrikavat dal a pritom prcek obcas dostane UM tak se ti mliko jeste udela. i kdyz je to uz fakt doba. Ja prestala dvojky kojit prave, kdyz jim byly 4 mesice, proste vyschl pramen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
29.11.10 22:36

Ricinus Communis 5CH, dávkování - no někde píšou 2× denně 5granulí, jinde několikrát denně třeba jen dvě kuličky..
A jasná věc - UM není žádná špatnost - jen kojo stojí za to zabojovat - ale né se stresovat, samozřejmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
29.11.10 22:40
zu píše:
Ahoj,
stránky taky doporučuji - jsou perfektní - mě pomohly u první dcery - fakt zachránily kojo
Těch 20ml co odsaješ je ještě dobrý!! To neznamená, že malý vypije taky tak málo..Já odsávala a třeba taky skoro nic..
Odsávala jsem pravidelně-ty doporučené časy a bez ohledu na to, kolik..A pak přikládala a pak samo dokrmila
To odsávání bylo kapku na hlavu..za nějakou dobu jsem si řekla - posledních čtrnáct dní a končím a ono se to nakonec vážně nějak vyvrbilo - asi jsem se zklidnila pak to šlo..
Celý ten výlev má znamenat, že chápu a moc držím pěsti!! :-D :-D
Edit
Ještě dočítám a je fakt, že jsem odsávala až PO kojení, ne před.Příspěvek upraven 29.11.10 v 22:32
…ahoj, Zu, kéž by se mi to také povedlo!!! Jsem odhodlaná pro záchranu kojení udělat cokoliv jen půjde, ať to stojí co to stojí :wink: !!!! Zkusím odsávat ještě i po tom kojení a uvidím :think: !!! Aaach jooo… je mi z toho smutno :cry: !!!! Nejvíc mě štve, že mlíčko v mrazáku už mám fakt asi jen tak na zítra a pak budu muset nejspíš otevřít chtě nechtě i tu hnusnou krabici z názvem Sunar :pocitac: !!!!!!!!!!! Co když se pak rozkojím a malý už bude zvyklý pít UM? Bude se chtít pak ještě vůbec přisát a pít moje mlíčko :think: :-? ????
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
29.11.10 22:40

jestli ti to nevadí tak zkus zavolat tady na toto číslo 595 633 540 (24 hod. tel. služba). Je to laktační poradna non stop ve Vítkovické nemocnici v Ostravě.........snad ti poradí ........ :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
29.11.10 22:43
zu píše:
Ricinus Communis 5CH, dávkování - no někde píšou 2× denně 5granulí, jinde několikrát denně třeba jen dvě kuličky..
A jasná věc - UM není žádná špatnost - jen kojo stojí za to zabojovat - ale né se stresovat, samozřejmě

Zu, a kde to seženu, prosím tě????…vím, že UM není konec světa, ale… no myslím, že je zbytečné psát… Prostě kojení je kojení a já ho chci zachránit!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová