Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky prosím, jak likvidujete vysmažený olej? Se přiznám, že nějak nevím co s ním
. Jediné, co mě napadlo, je olej přelít do nějaké flašky, zašroubovat a vyhodit do popelnice. Ale zas mi to přijde takové blbé, když sklo i plast můžu vytřídit.
Doma jsme vždycky smažili na sádle a to mamka pak dávala do zbytků pro slepice, takže to bylo jednoduché.
Díky za rady
.
Tak asi jsem čuně, ale já to vždycky vyleju do nejakýho sáčku a mrsknu do do odpadků ![]()
dělám to tak jak píšeš. Někde jsem četla, že by se to nemělo lít do odpadu. A jiná možnost mě teda nenapadla. Vždycky to přeliju do plastové flašky od nového oleje a vyhodím do komunálu ![]()
Ve meste jsem to lila do zachodu… ![]()
A az ted vidim, jaka to byla pitomost, protoze na baraku mame cisticku a vzdycky nam ji to celou zas.ere… Takze jak rikas, sbiram do sklenice od okurek a vyhazuji…
Moje mamka lije na kompost… ![]()
Pockam az vychladne, preleju do pouzityho sacku a vyhodim do kose… ![]()
Vychladlý olej jsme vždy vylévaly na uhlí se kterým jsme pak tobpily, ale když o tom teď tak přemýšlím, tak to asi zrovna moc ekologické taky není.
TAky přelívám do sklenice a dávám do popelnice. Nic chytřejšího mě nenapadlo.
Jizvíková to je fajn, že na to máte (nebo někde mají) spešl nádobu.
Doma máme myčku a byli jsme při zprovoznění upozorněni, že rozhodně do kanalizace nevylévat žádné tuky. Ale i bez toho bych je ani ve městě do kanalizace nevylévala, to vím, že se to nemá.
Sběrný dvůr u nás asi nebude to pravé, smažím jednou za půl roku, tak než bych nasbírala kanystr vysmaženého, to bych si pár let počkala
.
Tak to asi vždycky přeleju do něčeho použitého a hodím do popelnice.
marmelada78 píše:
Tak asi jsem čuně, ale já to vždycky vyleju do nejakýho sáčku a mrsknu do do odpadků
Tak čuně jsem asi já ,já ho leju do záchodu
![]()
Tak já taky do komunálního odpadu. Akorát to teda do ničeho nepřelívám, vychladlé to naleju rovnou do koše, ono se to vsákne do toho smetí. Ale to je trocha, friťák nemáme a smažíme jen občas.
ve friteze nedelame, takze toho vysmazeneho oleje mame poskrovnu, z panve ho vetsinou staci jen nechat vcucnout do papirovych uterek a hodim do kose.. pri vetsim mnozstvi do lahve nebo sklenice a taky odpadkovy kos..