Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
ahoj, ja teda nevim, ale je dost zvlastni, ze jste zadnou smlouvu nepodepsali, ze je to pouze na zaklade sms
jestli to vubec ma nejakou vahu a platnost
když jsi nic nepodepsala tak je to zvláštní, nemají nic s čím na tebe můžou a k soudu by tě mohli dát na základě čeho? nebo na vymahačku? to nejak nechápu…
Mají a můžou.
Taky jsem ji měla a bohužel nemohla zaplatit a normálně byla jejich žádost na soudu a u exekutora. Takže mužou.
Odesíláš sms, že souhlasíš s podmínkama a to jim stačí vidno i soudu
Anonymní píše:
Mají a můžou.Taky jsem ji měla a bohužel nemohla zaplatit a normálně byla jejich žádost na soudu a u exekutora. Takže mužou.
Odesíláš sms, že souhlasíš s podmínkama a to jim stačí vidno i soudu
tak to je mazec, to mi hlava nebere
![]()
to mi přijde jako blbost
já nemam zkušenost s půjčkou, ale souhlasila jsem po telefonu s jednou službou u mého mobilního operátora a když jsem to chtěla za půl roku zrušit tak mi řekli že nemůžu, že je to na dobu dvou let, že je to na smlouvu. Tak sem jim řekla že sem jim nic nepodepsala. Za chvíli mi volali zpátky, že sem jim tedy nic nepodepsala, ale že je to ústní dohoda. Řekla jsem jim tedy že se spojím se svím právníkem a věc budeme řešit. Druhý den volali a ochotně mi službu zrušili…najednou v tom problém nebyl. Smlouva na základě SMS? Blbost ![]()
Denino píše:
to mi přijde jako blbostjá nemam zkušenost s půjčkou, ale souhlasila jsem po telefonu s jednou službou u mého mobilního operátora a když jsem to chtěla za půl roku zrušit tak mi řekli že nemůžu, že je to na dobu dvou let, že je to na smlouvu. Tak sem jim řekla že sem jim nic nepodepsala. Za chvíli mi volali zpátky, že sem jim tedy nic nepodepsala, ale že je to ústní dohoda. Řekla jsem jim tedy že se spojím se svím právníkem a věc budeme řešit. Druhý den volali a ochotně mi službu zrušili…najednou v tom problém nebyl. Smlouva na základě SMS? Blbost
Není to blbost. Ti říkám, že jsem jejich smlouvu měla u soudu a pak exekutora, který peníze vymáhal.
Ty to při vyzvednutí podepisuješ ještě na papír na poště.
zakladatelka:no ja nic na poste nepodepisovala,penize prisly na ucet!anonymni muzes mi prosim rict,jak to probihalo,oni ti nenabidly splatkovej kalendar?k soudu si jako musela jit?a jestli se muzu zeptat,do jake castky nakonec dluh narostl?ke mne maji prijit v pondeli,docela mam z toho strach jestli jsem nenaklusou nejaci nabuseni vymazanci,a nebudou treba rvat nebo neco,ja jsem samozrejme ochotna castku treba zaplatit na dvakrat,ale to nechteli slyset
byly u tebe take?
Smlouva na základě SMS je podle mě taky blbost. To by tě mohl kdokoliv přepadnout a svázat - a pak si pomocí tvého mobilu půjčit milión. Musí tam být „písemný projev vůle osoby“ čili tvůj podpis. Pokud tě za něco takového nějaký soudce odsoudí, tak je myslím zralý na kárnou žalobu. Jak ti někdo dokáže, že jsi v okamžiku odeslání té SMS držela mobil v ruce opravdu ty?
Jura007 píše:
Smlouva na základě SMS je podle mě taky blbost. To by tě mohl kdokoliv přepadnout a svázat - a pak si pomocí tvého mobilu půjčit milión. Musí tam být „písemný projev vůle osoby“ čili tvůj podpis. Pokud tě za něco takového nějaký soudce odsoudí, tak je myslím zralý na kárnou žalobu. Jak ti někdo dokáže, že jsi v okamžiku odeslání té SMS držela mobil v ruce opravdu ty?
Ano Juro,taky si to myslim,ale ja si pujcku opravdu vzala,a nechce se mi lhat,jak rikam jsem ochotna ji zaplatit,ale nelibi se mi jejich chovani,jen tak kdyz neco resim,tak oni krapnou s telefonem,samozrejme pokud neco budou v pondeli mit tak jim presne tohle co si psal vmetu do tvare…ja ji samo chci zaplatit ale jen jsem potrebovala pockat,nebo alespon dat na splatkovej kalendar,a to oni nechcou…tak ja nevim co delat
ZAKLADATELKA
Ne ne, měla jsem.
Když vyzvedáváš na poště šek nebo ti poštačka přinese púeníze, podepisuješ bud jí nebo na poště papír.
Není to jen zadám si někam udaje a oni mi pošlou peníze.
První platba od nich jde vždy složenkou, jak kvuli tomu podpisu, tak kvuli overeni dle OP.
Druha pak už bezhotovostně.
A uvědomuješ si, že si všechny tvé hovory s nima můžou nahrávat? Při kontaktu s nima velice pečlivě zvažuj, co říkáš… Pokud bys jim toto řekla do telefonu a hned na to řekla, že sis tu půjčku skutečně vzala a že ji zaplatit chceš, tak tě nejspíš můžou tahat po soudech jako podvodnici. Ještě jednou - velice dobře zvažuj, co jim řekneš.
Jura007: Já se nechci hádat, ale ohledně nahrávání tel. hovorů a použití u soudu, tak nahrávaná strana…tedy zakladatelka…by u soudu musela dát souhlas, že se to tam může pustit a uznat jako důkaz, jinak to jako důkaz přípustné není ![]()
Jura007 píše: … Jak ti někdo dokáže, že jsi v okamžiku odeslání té SMS držela mobil v ruce opravdu ty?
Třeba tak, že peníze co jí přišli od nich na běžný účet nevrátila (kdyby to bylo omylem tak musí) a utratila?
Takze predem chci jen rict(pro velmi chytre rejpalky)ze jsem sama s dvema detmi,z toho mladsi syn je vazne nemocny,dluhy jinak nemam vse radne platim,a bejvaly na nas sere,tudiz nemam od neho ani kacku..dostala jsem se do faze,kde jsem potrebovala nutne rychle zaplatit 3000kc,prosila jsem celou rodinu,vsechny zname i nezname,bohuzel mi nikdo nic nepujcil(to jen ja jsem takova krava a vsem hned pomaham)no budiz..tak jsem si pujcila tedy od teto spolecnosti..bohuzel v dobe splatnosti jsem lezela s malym v nemocnici,kde jsem nechala skoro dva tisice za nocleh a leky domu..volla jsem hned na pujcku Ferrtum ze jsem byla v nemocnici,ze se moc omlouvam,a ze bych potrebovala domluvu na nejaem urcitem splatkovem kalendari..v telefonu byly prosti jak to jen slo,pani byla odmerena,a rekla ze mam hned poslat 2000kc a bude to ok,j na to ze proste ted nemam ale pristi messic jsem ochotna castku zaslta,pani zavesila telefon
ted ni prisel dopis at do tri dnu zaaplatim 4360kč
jinak je vec predana k vymahani,a v pondeeli me navstivi nejaky jejich zamestnanec(to bude taky dilo,bydlim s rodici,takze jsem zvedava co bude)no jeste pevne n doufam ze se snim bude dat nejak domluvit,n urcitych splatchach,holk podotykam ze jsem NIC nepodepsala,vse se resilo prez sms..muzete mi prosim poradit co tedy delt(krome zaplat to hned,pujc si)mam to nechat byt,nebo neustale jim volat a prosit o splatky?