Co do nemocnice?

16694
7.1.10 20:03

Co do nemocnice?

Zdravím všechny, máme času dost, ale abych to nehonila na poslední chvíli. Kdo jste byli s dítětem v nemocnici, co jste sebou měli, co by se hodilo a na co bych neměla zapomenout? Jdeme s Lukym za měsíc (v jeho 8mi měsících) na tři dny do fakultky kvůli magnetické rezonanci. Krom běžného oblečení, hygienických potřeb, nějaké té hračky a příkrmů, je ještě něco, co bych mohla postrádat? Nevíte, zda ve FN Hradci Králové mají na dětské klinice monitor dechu? Bohužel jsem nečekala, že nás budou hospitalizovat, takže jsem se na to ani nezeptala, zda mají, nebo si mám vzít z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15319
7.1.10 20:13

Mantinel do postýlky (my měli kovovou, děsně to zarachotí při nárazu hlavičkou), lampičku, pokud není na pokoji (my měli zářivku, sice mini, ale stejně osvítila celý pokoj a dost nepříjemně), deku na odstínění postýlky od dalšího dítěte (kvůli spaní, soukromí apod.), vlastní příbor, lžičky, ze kterých ti jí, já měla i kuchyňské utěrky a jak se hodily :lol: , utírat bylo pořád co, mýdlo (ještě jsem v nemocnici nepotkala krom infekčního odd.), ručníky pro oba + ručník k umyvadlu (záleží, jak pokoj vypadá, kde je koupelna či umyvadlo), dost toaleťáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
7.1.10 20:14

Ahoj, určitě si sebou vezmi nějaké obyč plínky čtvercovky, jestli máš (dávala jsme malé pod hlavičku) a taky se mi osvědčila role papírových kuchyňských utěrek - na ubliknutí, rozlitý čaj, místo kapesníků…
Pro sebe si vezmi přezůvky, pokud chceš vlastní hrnek na čaj (na oddělení byla k dispozici várnice).
My nebyly v Hradci, ale na obyčejném dětském oddělení monitory nebyl, jen na novorozeneckém. Podle mě tam taky nebude…
Držím palce, byste to zvládli co nejlíp a vyšetření dopadlo dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
7.1.10 20:20

Ahoj asi bude dobrý se informovat,já byla s malou na pediatrii v Motole,tam monitor měli,ale když jsme leželi na chirurgii také Motol,tak tam už ho neměli,jinak si zjisti jak je to s mlékem pro prcka,pokud nekojíš,v Motole mi ho dávali,ale četla jsem,že v některých nemocnicích musíš mít mléko svoje,já měla s sebou plíny,teploměr,a další toaletní potřeby pro prcka,nějaké hračky,to byla Elda dvouměsíční mimčo,takže stejně většinou chrupala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
7.1.10 20:23

Jo,já měla i flaštičky,protože jsem už nekojila,pro Elišku polštářek a deku a pár látkových plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
7.1.10 20:36

Byla jsem s Emcou kdyz mela necelych sest mesicu,postylka kovova takze mantinel,monitor tam nebyl ale nebrala jsem z domu(mmch tve ditko uz je celkem velke tak ho sebou netahej),vlhke ubrousky,papirove ubrousky,rucniky,flasky(sice mliko mela v lahvich ale v takovych tech starych a tam byla velka dirka ze by se mala udusila),termosku na teplou vodu,ohrivacka na lahve tam byla.Nevim co tvuj maly ji ale zjisti si jake tam davaji detem jidlo,mliko,kase atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
7.1.10 21:06

My jsme byli v nemocnici několikrát..Já kojím,ale umělou výživu dávali dětem nemocniční,ale takovou,na kterou je zvyklé..Prostě u nás nění dovoleno si přinést rozdělanou ani nerozdělanou krabici s UM.

Monitor dechu dávají dětem do 1 roku,mají to předepsané.Oblečení nemocniční,ale je možno používat i vlastní.Je lepší mít něco vlastního,kdyby např.neměli vhodnou velikost.Látkových plen bylo u nás v nemocnici velké množství,podle potřeby.I hraček pro dítě.Jídlo dítěti dali taky,přesto jsem si s sebou nějaké příkrmy vzala,kdyby to Adámkovi nechutnalo.Ale nepotřebovala jsem to.Opravdu vařili pro kojence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
7.1.10 21:07

Ahoj, my jsme celkem zběhlý v nemocničním prostředí. Díky bohu je to už za náma. Monitor dechu bych netahala, stejně jak dojede z magnetu, tak bude napojený na jejich monitoru cca ty 2 hodinky. Celkem se nám hodili jednorázové podložky, protože ne vždy byly k dispozici. Pro malýho třeba nějaký dvd nebo videokazetu jestli je na to zvyklý a pro sebe nějaký ten hrnek, kafé popřípadě knížku. Záleží na nemocnici, jak je vybavená.A ještě každé oddělení to má jiné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.1.10 21:47

no, zatím je pořád částečně kojený, z flašky zatím pije jen čaje. Příkrmy asi z pohodlnosti vezmu skleničkové. Monitor právě nevím, jestli mají a tím, že bude v narkoze (ač jen chvilku), tak i přesto, že je větší, budu asi klidnější, když ho budu mít sebou. Navíc jsem si na to blikající světýlko zvykla :mrgreen: . Hlavně teď musím trošku zapracovat na tom, aby nebudil po hodině, jinak mě maminky na pokoji sežerou.
Díky za postřehy, většina věcí by mě ani nenapadla. Pokud ještě něco vylovíte z paměti, tak sem s tím. Bohužel Lukáše televize moc nezajímá, leda, že bych mu nahrála reklamy, ty ho berou :pankac: , ale už teď se děsím, jak to spolu zvládneme.
Zase na druhou stranu, lepší to přetrpět a vědět, že jsme v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.1.10 20:03

Ještě mě napadla baterka, pokud se ti malej v noci budí, tak rozsvěcovat i jen lampičku znamená hodně světla, alespoň moje děti by to probralo, taky mám baterku i noční světýlko u obou v pokojíčku a měla jsem i v nemocnici. A hlavně baterka neruší ty ostatní, i když na jednom oddělení jsme měli hodně světla z chodby i v noci, nebyla tam mezichodba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty