co do porodnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2923
2.8.05 13:11

Je fakt, ze by bylo dobre se zeptat tam, kde budes rodit, co si mas vzit, at zbytecne netahate velkou tasku. Vzpominam si, mimo to, co uz tu bylo napsano, ze nam asistentka v kursu doporucovala na kazdy den 2 rucniky- jestli budes mit siti, vlazna sprska je k nezaplaceni a pak je dobre kvuli mozne infekci z ocistek pouzivaz zvlast rusnik na horni a dolni polovinu tela. Zni to mozna silene, ale neni to spatny napad. Taky se mi osvedcily doporucene bonbonky tiktaky na sal, cloveka to osvezi a ma pocit nejakeho jidla :)
Preju krasny porod a zdrave mimushko
 Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
2.8.05 14:01

Ahojda,
krome toho, co tu vsechno napsaly holky, tak ja bych neprezila bez balzamu na rty na popraskane rty. Pri porodu porad dychas s otevrenou pusou a je to neco funeni :roll: , takze ja uz balzam pouzivala na sale a pak porad dal.

Tak hodne stesti a zdrave miminko.
Eva a Olisek 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
2.8.05 14:35

Ahoj Bobes,
rodila jsem 2× ve Šternberku. Naposledy loni. Tehdy jsem si s sebou musela vzít jenom plínky pro mimčo - ke standardu, který se vozí do všech porodnic. Dostaly jsme totiž jenom na první den - myslím, že jich bylo jenom 8. Každopádně, když půjdeš na kontrou ozviček na sál, tak tam Ti rádi řeknou jestli se něco změnilo. Taky to tam bylo na nástěnce v čekárně před místností s monitorem napsaný… :D

Přeju hodně zdaru a gratuluji k výběru porodnice - vybrala sis dobře...... :D
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
2.8.05 15:58

ahoj pavlas :to mě těší že je tu někdo z olmika :wink:
na kontrole na sále jsme už byli,ale právě že tam nic moc napsaný nebylo.jen doklady a pití a nic moc jinyho dál…ptát sem se zatím nechtěla sestřička zrovna nějak neměla náludu řekla bych…no snad to bude teď lepší.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
2.8.05 16:13

Urcite nezapomen Bepanthen na bradavky, to byl fakt zaklad a nevim, jestli tam budete mit vlozky, pokud ne, prodavaji se ve zdravotnickych potrebach tzv. porodnicke vlozky, ktere jsou prodysne, my dostali asi jen 5 ks. Taky docela koukam, v Brne jsme nedostali skoro nic. A nezapomen toaletak, to ja malem zapomnela. A piti, pokud nemas rada ten hnusnej sladkej caj.
Krasny porod
Kacica + Betynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
2.8.05 16:29

Ahojky,
tu je moj zoznamek,mozno ti pomoze.

NA PRIJEM DO PORODNICI
(MAT TO NA VRCHU TASKY ALEBO V MENSOM ZAVAZADLE)

• DOKLADY -obcanka
  • preukaz zdravotnej poistovny
  • tehotensky preukaz
  • oddaci list(alebo rodny list-u slobodnych)
  • prohlaseni otce a matky o jmenu ditete(v porodnici)
  • prohlaseni k narozeni ditete(dostanete v tehot. poradne)
  • porodni plan

OSTATNE

• zupan
  • nocnu koselu,volne tricko
  • pantofle,pantofle do sprchy
  • teple ponozky
  • celenku,gumicku do vlasov k porodu
  • kozmeticka tasticka
    (hreben,zrkadlo,zub. kefka,pasta,mydlo,sampon,pomada,krem na tvar,telove mlieko,odlicovacie.tampony,steticky do usi,manikura,rasenka,rtenka)
  • lieky,vitaminy
  • bepanthen na bradavky
  • yal
  • rucniky2,maly rucnik na ruky,2 zinky na rodidla
  • toaletny papier,papierove kapesniky
  • oblubene tricko alebo halenu
  • CD,CD prehravac,casopisy,blocek,pero,peniaze
  • hodinky
  • svacinu,pitie,sladke
  • NABITY MOBIL,VIDEOKAMERU,FOTAK NABITE,TELEFONNA KARTA,DROBNE DO AUTOMATU

PRO NASTAVAJUCEHO TATINKA

• svacu,pitie,sladke
  • pantofle,nahradne ponozky,tricko
  • ibuprofen,orenzym
  • nabity mobil,fotak,videokameru

TASKA DO POKOJE

MAMINKA

• 2,3 nocne kosele s rozopinanim vpredu
  • 2 kojici podprsenky
  • vlozky do podprsenky zachytavajuce mlieko
  • 3 jednorazove kalhotky sietovane
  • 3 starsie bavlnene kalhotky
  • 1 balik damskych vloziek dlhych na noc,1 balik normalnych silne absorbujucich
  • bunicinove stvorce
  • fen
  • bepanthen na bradavky
  • teple ponozky
  • vysterilizovana odsavacka mlieka
  • igelitove sacky na spin. pradlo

MIMINKO

• 1 balik jednorazovych plienok
  • 3 latkove pleny
  • dudlik silikonovy
  • ponozky,cepicka
  • vlhke obrusky

DALSIE

• nafukovaci kruh
  • granulovaný čaj od Hippu pro kojící matky

PRED ODJAZDOM DOMOV

TASKA,KTORU PRIVEZIE TATINEK PRI PREPUSTENI Z NEMOCNICE

PRE MAMINKU

• pohodlne oblecenie

PRE MIMINKO

• 2 jednorazove plienky
  • Oblecenie(podla pocasia)-Body,overal,ponozky,cepicka,kabatek,backurky,rychlozavinovacka alebo lahka deka
  • v zime -fusak a teple oblecenie
  • Autosedacku

Prajem ti rychly porod a krasne a zdrave miminecko,Juli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
3.8.05 09:19

Svoji vlastní odsávačku na mléko.
První nalití jsem protrpěla…
Případně svůj vlastní mražák a ledové kostky na obklady prsou :twisted: V naší porodnici tohle naprosto neřešili.......
A to je zadělávka na mastitidu… :twisted:
 NiKina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
3.8.05 14:04

Vše už tu bylo řečeno, hlavně opravdu záleží na dané porodnici. Já rodila v Plzni u Mulačů a na miminko jsme měli vše k dispozici a také porodnické vložky. Takže jsem potřebovala jen košili a prádlo pro sebe. Nejvíce jsem však ocenila, že jsem měla na nadstandardu sama pro sebe sprchu a mohla si sprchovat „spodek“ kdy se mi zachtělo. To bylo velmi úlevné a dodávalo mi to pocit čistoty.
Doplním snad jen teplé ponožky na dobu před porodem a pak jsem si sebou vzala i můj malý polštářek - jednak máš pocit že spinkáš na svém a pak se mi hodil při kojení na podepření ruky. A ty papírové osušky jsou dobrý nápad, my to řešili osoušením do vatových porodnických vložek, které byli ve sprše k dispozici.
Přeju pohodový porod a zdravé krásné miminko!

Evitka a Honzík 2,5 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
3.8.05 16:57

ahoj,
souhlasím,že vše co potřebuješ napsaly holky přede mnou.mě se hodila ještě jedna věc.gel na hojení hráze.byla jsem hodně nastřižená a pomohlo to a jak.prodávají to někteří gynekologové,balení stojí cca 120 kč a stačí na celé šestinedělí.nejdřív jsem se mazat nechtěla,protože se doporučuje ránu ničím nemazat…ale teď už se to zase doporučuje.naše malá byla kleštěma a pomohlo mi opravdu až tohle.nemohla jsem stát,sedět ani ležet.doktoři mi sice dali čípky proti bolesti,ale ty jsem kvůli kojení brát nechtěla.tohle jsou byliny,hlavně levandule a vyrábí to tuším firma thalia.
hezký a rychlý porod přeje
 luka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí