Co do příručního zavazadla?

Anonymní
20.7.22 16:45

Co do prirucniho zavazadla?

Prosim anonym
Pristi tyden letime na dovolenou. Vzdy jsme pouzivali prirucak do letadla na knizky a nejake hracky pro deti. Max mikynu a prevleceni pro deti. Vcera segra s pritelem odletela do recka, ale kufry jim nedorazily a dorazi asi az za 48h( meli teda prestup ale ostatnim kufr prijel). No tak chudaci vyplazli na miste pres 200eur za plavky, nejake zakladni obleceni a hygienu protoze nemeli u sebe nic. Tak se ptam co do tech 8kg mam zahrnout pro 5?Mozna si i manzel vezme taky kufr do kabiny ikdyz jsme meli vzdy jen jeden batoh. Plavky, nejaka mini kosmetika, opalovak, jedno prevleceni pro vsechny, kartacky, zabky, lekarnicka. Napada vas jeste neco? Jsem z toho ted docela vybzikana. Pocitam s frontama a ted jeste toto. :lol: Dekuji. A opravdu kdyz se kufr nekam zatoula tak kdyz se objevi jinde tak ho spolecnost zdarma dopravi do hotelu? Segre to ma privez dhl ale jestli budou neco platit to se nikde nedozvedeli. Tak at vim s cim kdyztak pocitat. Dekuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2096
20.7.22 17:01

Před 3 lety jsem letěla do Thajska a v příručním zavazadel jsem měla kartáček, mini pastu. plavky, kalhotky a triko. Teď budu brát asi taky něco podobného i když letíme jen do Bulharska. I když tda věci pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
20.7.22 17:04
@Anonymní píše:
Prosim anonym
Pristi tyden letime na dovolenou. Vzdy jsme pouzivali prirucak do letadla na knizky a nejake hracky pro deti. Max mikynu a prevleceni pro deti. Vcera segra s pritelem odletela do recka, ale kufry jim nedorazily a dorazi asi az za 48h( meli teda prestup ale ostatnim kufr prijel). No tak chudaci vyplazli na miste pres 200eur za plavky, nejake zakladni obleceni a hygienu protoze nemeli u sebe nic. Tak se ptam co do tech 8kg mam zahrnout pro 5?Mozna si i manzel vezme taky kufr do kabiny ikdyz jsme meli vzdy jen jeden batoh. Plavky, nejaka mini kosmetika, opalovak, jedno prevleceni pro vsechny, kartacky, zabky, lekarnicka. Napada vas jeste neco? Jsem z toho ted docela vybzikana. Pocitam s frontama a ted jeste toto. :lol: Dekuji. A opravdu kdyz se kufr nekam zatoula tak kdyz se objevi jinde tak ho spolecnost zdarma dopravi do hotelu? Segre to ma privez dhl ale jestli budou neco platit to se nikde nedozvedeli. Tak at vim s cim kdyztak pocitat. Dekuji :srdce:

Příruční zavazadlo snad může mít každý. Já tam musím mít určitě alespoň kartáček na zuby, powerbanku a nabíječku, zbytek podle toho, kam a proč se letí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
20.7.22 17:14

Kosmetika bývá v hotelu, všude je aspoň mýdlo. Dala bych si tam kartáček, pastu, veškerou elektroniku, a pak, co potřebují děti - mňamky na cestu, kojenecké lahvičky a savičky, par plen, ubrousky, nějakou tenkou deku (letadla jsou teď často zpožděná a lidi tam bivakují, kde se dá) a vrstvu oblečení navíc, šátek… :nevim: tak jsem to měla já. Nas dětský kufřík funguje i jako odrazedlo a to je super, často jsem využívala, případně se na nem dá dite i vozit.

Jinak se i ztráta zavazadel dá pojistit a pak by ti měly byt proplaceny náklady na pořízení nezbytných věcí v přiměřeném rozsahu :lol: mám pojištění u platební karty a je to tam ;) takže já se tím zas tak nestresovala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42173
20.7.22 17:40

Já si dávám kartáček, náhradní spodní prádlo, plavky a nějaké tričko/šaty. Ale zatím vždycky zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16214
20.7.22 17:47

Taky jsme se toho báli, takže do příručního kromě elektroniky do plastového pytlíku (tekutiny): pidiopalovák, antiperspirant, dezinfekční gel, krém na obličej, jelení lůj na rty, pidipasta. Z oblečení nepromokavou větrovku, lehký svetr nebo teplejší triko do letadla (jsem zimomřivá a při vzlétání mi je prostě kosa), jedno náhradní triko, jedny fusky a spodní prádlo, plavky, a žabky.
Kromě toho si do letadla vždycky beru takový lehký velký šátek, dá se použít kolem krku kvůli klimatizaci, ale dá se použít i kolem boků přes plavky jako sukně nebo z něj uvázat triko. Ještě beru vždycky svačinovou krabičku (máme od Zdravé lahve), aby bylo kam bezpečně a rychle zavřít rozjedené jídlo atd., a v kapse na dně batohu, kde je složená pláštěnka na batoh, mám vždycky složenou tenkou látkovou tašku, tu tam mám furt (využila bych třeba při přistání v poledne, protože jezdím v pevných velkých botách, tak kdybych se chtěla přezout do žabek a boty by se do batohu nevešly.
No a pak samozřejmě knížku, bez té já si let neumím představit, a po zkušenostech poslední doby, kdy letadla stojí naložená a lidi čekají třeba víc než hodinu už přímo v tom letadle, ale letušky neprodávají občerstvení, které je určeno až na let (stalo se před týdnem kamarádce), bych si tam přihodila i pytlík ořechů a proteinovou tyčinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
20.7.22 17:56

Vemte si nějaké jídlo, na palubě se už většinou nepodává a na letišti je drahé, letadlo může mít zpoždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
20.7.22 18:30

Vždy mám v příruční tašce kromě pasu, karty, peněz ještě plavky, pláž. šaty, spodní prádlo, pantofle na pláž a kartáček na zuby a minipastu, pak mě nějaký zpožděný kufr vůbec netrápí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
20.7.22 18:37

Do příručáku si beru toto:

• Doklady
  • Kartáček a mýdlo
  • Rychleschnoucí ručník
  • Lehkou bundu (pokud ji v destinaci využiju)
  • Max. 4 trika
  • Kraťasy a kalhoty
  • Termotriko a případně mikinu
  • Max. 5 kusů spdoního prádla
  • Max. 5 párů ponožek
  • Plavky
  • Žabky
  • Powerbanku
  • Brýle
  • Padákový provaz nebo prostě nějakou šňůru
  • Láhev na pití
  • Dron

S cca tímhle (záleží kam letím nebo jedu) si můžu užít libovolně dlouhou dovolenou.
Drobnosti si můžu sehnat na místě. Na sebe si dám věci, které by se do příručáku nevešli. Takže třeba tu mikinu nebo bundu, foťák kolem krku, mobil a třeba kabely do kapes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
21.7.22 01:52

Neblbla bych a vzala jen to nejnutnější. Takže plavky, jeden kus spodního prádla, kartáčky a 1 malou pastu pro všechny. Nabíječky, peníze, léky, velký šátek. A mít dobré připojištění na kufry. Ale mám pocit, že i bez toho by ti měli dát nějaký základní balíček kosmetiky/proplatit nutné potřeby :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
21.7.22 05:09

Tak já max plavky, spodní prádlo, jeden ručnik, kartáčky na zuby, šminky, vlhčený ubrousky,. léky, inzulín, glukometr, doklady, peníze jídlo a pití na cestu, nabíječky. Mikinu/ svetr máme do letadla všichni.
Jezdíme většinou po Evropě, apartmány hledám i s prackou, tak případně preperu. A kosmetiku už léta na dovolenou v kufru netaham, koupím na místě. Ještě tak max opalovak, kupuju s minerálními filtry, no a pojištění zavazadel je základ.

• Citovat
  • Upravit
1605
21.7.22 05:41

@yakuba jen tak ze zvedavosti - na co potrebujes padakovy provaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
21.7.22 06:00
@Sallyna píše:
@yakuba jen tak ze zvedavosti - na co potrebujes padakovy provaz?
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
21.7.22 06:01

Já teda do letadla netaham nic. Pokud by se mi kufr opozdil, nutne veci si koupím v hotelu, pro mě jsou nutne veci na dovoleny kartáček na zuby a vino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
21.7.22 07:58
@yakuba píše:
Do příručáku si beru toto:
  • Doklady
  • Kartáček a mýdlo
  • Rychleschnoucí ručník
  • Lehkou bundu (pokud ji v destinaci využiju)
  • Max. 4 trika
  • Kraťasy a kalhoty
  • Termotriko a případně mikinu
  • Max. 5 kusů spdoního prádla
  • Max. 5 párů ponožek
  • Plavky
  • Žabky
  • Powerbanku
  • Brýle
  • Padákový provaz nebo prostě nějakou šňůru
  • Láhev na pití
  • Dron
S cca tímhle (záleží kam letím nebo jedu) si můžu užít libovolně dlouhou dovolenou.
Drobnosti si můžu sehnat na místě. Na sebe si dám věci, které by se do příručáku nevešli. Takže třeba tu mikinu nebo bundu, foťák kolem krku, mobil a třeba kabely do kapes.

Dron? Tenhle mor? Jinak doporučuji:

https://dronerules.eu/…/regulations

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí