Vlastní svačina do letadla

12605
18.7.22 16:54

vlastní svačina do letadla

Zdravím, prosím o radu. Kdo v dohledné době cestoval na Krétu, nevíte, zda můžu mít v příručním zavazadle vlastní svačinu? :lol: Upekla jsem aktivně koláč, že si ho vezmeme na palubu ke snídani, letíme hodně brzy ráno. No a nějak mě nenapadlo se po tom pídit. A ano, googlila jsem, ale našla jsem poměrně rozdílné info. Někde se píše, že bez problému, jinde že jídlo musí být pouze v původním obalu. A hlavně se všude řeší hlavně tekutiny, ty mě nezajímají :lol: Díky předem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
18.7.22 17:02

Kréta bude EU, takže tam by žádný problém být neměl. Do letadla si zásadně beru Home made svači a jistim to museli tyčinkama. 😁
Jinak na stránkách letiště je nekde v sekci časté dotazy i info ohledně prevazeni jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.7.22 17:10

Do letadla muzes jakekoliv jidlo. Nekde jsou restrikce na to, co muzes do dane zeme privezt, takze to pripadne musis sezrat, ale v ramci EU to tusim neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65387
18.7.22 17:14

@bjetuschka my teda letěli do Londýna, ale se svačinou nebyl problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
18.7.22 17:15

Mělo by to být v pohodě :)

• Citovat
  • Upravit
6422
18.7.22 17:17

Taky si letos budeme brát svačinu na cestu. Může být i zpoždění na letišti. V minulosti jsem cestovala docela často, je opravdu zajímavé, kam jsme se z původně poměrně luxusního cestování letadlem dostali.:-) Až k vlastním svačinám, jak když jede člověk autobusem do Chorvatska.:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
18.7.22 17:18

Sice ne Kréta, ale Zakynthos a jídlo bylo úplně v pohodě a že jsme ho měli :D. Kontrolovali jen tekutiny, jídlo absolutně v pohodě. Koláč bych si dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
18.7.22 17:18

Jo můžeš. Pití jenom koupené na letišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5305
18.7.22 17:19

Před 3 lety nebyl problém na Zakythos v letadle domácí buchty a nakrájené jablko a mrkev. Za týden to plánuji stejně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
18.7.22 17:33

Občas něco na palubu bereme - že si třeba koupíme svačinu před letištěm nebo na letišti, chleby s paštikou nebo domácí buchty nenabaluju, ale proč ne, princip je stejný. Nestalo se, že by to někdo v letadle komentoval, ani na bezpečnostní kontrole to nikomu nevadí. Jsou země, kam se nesmí nic přivážet, ale vy nejedete do USA s taškou uzenin, tak bych byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
18.7.22 17:35

Neměl by být problém, nám to často vyjde tak, že letíme v rámci těch prvních ranních rozletů kolem páté, tou dobou ani na letišti skoro nic nekoupíš, takže taky beru s sebou a nikdy mi nikdo nic nezabavil/nevyhodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
18.7.22 17:52

Holky, díky moc. Užijte si své dovolené a hlavně celé léto! Já jdu nakrabičkovat koláč :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
18.7.22 18:15
@inkakřivák píše:
Jo můžeš. Pití jenom koupené na letišti.

Nebo projdeš kontrolou s prázdnou lahví a v pítku si ji pak napustíš vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24178
18.7.22 18:15

@bjetuschka děti letěli na Rhodos a měli svačinu sebou, sice kupovane věci, ale ne na letišti. Jen jsem to z připravené krabičky dala do průhledného pytliku.

Takže bych to zkusila dat na papírový tacek a zabalila do pytliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
18.7.22 18:39

Řeší se jen tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie