Vlastní svačina do letadla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
211
18.7.22 18:56

Letěli jsme na Krétu před 14 dny a měla jsem 2 krabičky se svačinou, pro malého i vodu a vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42231
18.7.22 20:46
@AjaF píše:
Nebo projdeš kontrolou s prázdnou lahví a v pítku si ji pak napustíš vodou.

To jsme udělali my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
19.7.22 12:38

Já nechci nikoho urazit a chápu, že každá ušetřená koruna se počítá. Ale teda na palubě letadla vytasit homemade koláč a k tomu flašku od coca coly dočepovanou z kohoutku na WC na letišti? Já bych si připadal strašně trapně. 🤷‍♂️
To si nemůžete v případě delšího letu prostě na palubě nějaký to občerstvení zakoupit? 🤔 A v případě kratšího letu to risknout - hladem nezemřete a vodu zhusta dávají zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
19.7.22 12:49
@Tomáš.Tencl píše:
Já nechci nikoho urazit a chápu, že každá ušetřená koruna se počítá. Ale teda na palubě letadla vytasit homemade koláč a k tomu flašku od coca coly dočepovanou z kohoutku na WC na letišti? Já bych si připadal strašně trapně. 🤷‍♂️
To si nemůžete v případě delšího letu prostě na palubě nějaký to občerstvení zakoupit? 🤔 A v případě kratšího letu to risknout - hladem nezemřete a vodu zhusta dávají zdarma.

Vodu teda zdarma rozhodně normálně nedávají :jazyk: a mám to přesně naopak. Pokud letíme Smart Wings, tak zásadně řízky v chlebu a hlasitě rozdávám rodině. Šumivé tablety do natočené vody do flaštičky od cocacoly :mrgreen: Je to celkem zábava, pozorovat co na to sváteční spolucestující :D to mi samozřejmě nebrání si k tomu dokoupit víno/kafe na palubě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
19.7.22 12:55
@Sisika9 píše:
Vodu teda zdarma rozhodně normálně nedávají :jazyk: a mám to přesně naopak. Pokud letíme Smart Wings, tak zásadně řízky v chlebu a hlasitě rozdávám rodině. Šumivé tablety do natočené vody do flaštičky od cocacoly :mrgreen: Je to celkem zábava, pozorovat co na to sváteční spolucestující :D to mi samozřejmě nebrání si k tomu dokoupit víno/kafe na palubě

mně zase přijde trapné, když mám 50 nebo víc tisíc na leteckou dovolenou, tak nemám stovku na bagetu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
19.7.22 13:02
@stinga píše:
mně zase přijde trapné, když mám 50 nebo víc tisíc na leteckou dovolenou, tak nemám stovku na bagetu?

Tak ono fakt není potřeba se na těch max 3 hodinových letech do Středomoří něčím cpát :nevim: letadlo není restaurace, takže pocit trapnosti mi fakt uniká :nevim: pokud jde o řízky, tak jde čistě o srandičky, já mám cestování ráda, a letadlo berou někteří lidé až moc vážně, to mi přijde škoda. Když jedeš na výlet do Krkonoš, taky zásadně svačíš jen to, co prodávají ve vlakovém minibaru? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
19.7.22 13:13
@stinga píše:

A výlet Smart Wings rozhodně není pálka za 50 a více tisíc. Týden u moře pro dva s dítětem pod 10 let klidně seženeš za 20000 i míň, když vyjde LM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
19.7.22 13:23
@Sisika9 píše:
Vodu teda zdarma rozhodně normálně nedávají :jazyk: a mám to přesně naopak. Pokud letíme Smart Wings, tak zásadně řízky v chlebu a hlasitě rozdávám rodině. Šumivé tablety do natočené vody do flaštičky od cocacoly :mrgreen: Je to celkem zábava, pozorovat co na to sváteční spolucestující :D to mi samozřejmě nebrání si k tomu dokoupit víno/kafe na palubě

A jsme doma. S těma já jsem v životě neletěl. 😁 Pokud možno, preferuju Lufthansu. Ta dává krom vody i takový fakt dobrý čokoládičky. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3033
19.7.22 13:24

Já se spíš divím, že se necítí trapně dopravci za to, jaké blafy na palubě vydávají za občerstvení. Ty ceny tomu jen dodávají korunu.
Pokud mám před letem čas, tak si ráda svačinu udělám už jen proto, že vím, že mi bude chutnat. U dětí je to skoro nutnost, když chci mít jistotu, že mám s sebou něco co znají a bezpečně se nají. S nabíráním vody se teda neobtěžuju, pití si normálně koupím po kontrole.
Ale kupovat jídlo jen na letišti/palubě z nějakého pocitu, že je to snad trapné? Nebo abych nevypadala jako škudlil? Pfff :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
19.7.22 13:28
@Sisika9 píše:
A výlet Smart Wings rozhodně není pálka za 50 a více tisíc. Týden u moře pro dva s dítětem pod 10 let klidně seženeš za 20000 i míň, když vyjde LM

tak jasně, sehnat se dá, ale Smart Wings letí stejně s lidmi, co mají dovolenou za 20 jako ti, kteří mají hotel za 100 - což třeba na Mallorce nebo když je vás 2 + 3 není nijak přemrštěná cena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
19.7.22 13:31
@Tomáš.Tencl píše:
A jsme doma. S těma já jsem v životě neletěl. 😁 Pokud možno, preferuju Lufthansu. Ta dává krom vody i takový fakt dobrý čokoládičky. ;-)

Tak třeba v Turkish dodávky jídla vlastně nekončí, Delta rozdává zmrzlinu, Finair borůvkový džus. Já preferuji to, co letí v mnou vhodný čas na mnou vhodné letiště. Občerstvení řeším až dle aerolinky, délky letu a denní doby :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42231
19.7.22 13:32

Proč by měla být vlastní svačina trapná? My teda měli jen ovoce a nějaké sušenky. Ale něco vlastního měla většina lidí, hlavně t is dětmi. Ps. vodu jsme si natočili do láhve na vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
19.7.22 13:38
@Havlova píše:
Proč by měla být vlastní svačina trapná? My teda měli jen ovoce a nějaké sušenky. Ale něco vlastního měla většina lidí, hlavně t is dětmi. Ps. vodu jsme si natočili do láhve na vodu.

To taky nechápu co je na tom trapné. A ano většina lidí s sebou nějaké jídlo pohotovostní má. Krabičkáři :lol:. Jako možná právě proto mám na dovolenou, že z principu nekupuju předraženou bagetu, kterou já nejím a děti vyďoubou. :lol:. A víno si koupím až v cílové destinaci a to místní ne nějaký pochybný cuvee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
19.7.22 13:39
@Sisika9 píše:
Tak třeba v Turkish dodávky jídla vlastně nekončí, Delta rozdává zmrzlinu, Finair borůvkový džus. Já preferuji to, co letí v mnou vhodný čas na mnou vhodné letiště. Občerstvení řeším až dle aerolinky, délky letu a denní doby :mavam:

To bych i souhlasil, ale vybýbám se low-costům. Takže Easyjet, Ryan či Wizz za mě ne-e. Jak jsem psal výše: preferuju Lufthansu. Když si nevyberu u nich, kouknu jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
19.7.22 13:48
@Sisika9 píše:
Tak ono fakt není potřeba se na těch max 3 hodinových letech do Středomoří něčím cpát :nevim: letadlo není restaurace, takže pocit trapnosti mi fakt uniká :nevim: pokud jde o řízky, tak jde čistě o srandičky, já mám cestování ráda, a letadlo berou někteří lidé až moc vážně, to mi přijde škoda. Když jedeš na výlet do Krkonoš, taky zásadně svačíš jen to, co prodávají ve vlakovém minibaru? :think:

No nevím jak ty, ale svačinu si třeba v autobusu nevytáhnu. A ve vlaku taky ty 2-3 hodinky vydržíme. Takže tam si jídlo beru jen na dlouhé trasy přes celou noc. A I tak to jsou věci koupené buď přímo ve vlaku nebo na nádraží.
Naštěstí většinou nelítám s koupákama, takže si nikdo v letadle nevybaluje svačinu z domova. Asi bych nevěřícně koukala, kdyby si půlka letadla vytáhla svačinu z domova na 2-3 hodinovém letu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix