Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, ex chce jet s dcerou na dovolenou. Souhlasím ale potřebuje nový pas a já nestihnu jít na úřad. Když mu dám rodný list a půjde s ní sám tak mu ho vystaví? Podotýkám že dcera je výhradně v mé péči. Děkuji
Pokud bude mít RL a je její rodič, tak s ní samozřejmě pas jít zařídit může.
Na úřadě je jim vztah mezi rodiči putna.
Pokud je uveden jako otec v RL, tak je úplně stejný zákonný zástupce jako ty, je rodič dítěte stejně jako ty, takže doklad dítěti vyřídit samozřejmě může, stejně jako spoustu dalších jiných věcí ![]()
Hlavne mu dejte i vas rodny list, jestli je to dcery prvni pas. U nas chteli obou
@iiiv píše:
Hlavne mu dejte i vas rodny list, jestli je to dcery prvni pas. U nas chteli obou
U nas jim stacil rodny list ditete a moje obcanka. Ale tak, kdyz bude mit s sebou rodne listy obou rodicu, tak tim nic nezkazi. A jinak je to presne tak, jak pise @Lucy75
@iiiv píše:
To je nějaká blbost
@Janča6 když jsem dcerám vyřizovala pasy (bylo jim 9), tak úřednici stačily jen jejich rodné listy a moje občanka..
od 15 se pak předkládá i OP dítěte.. já třeba občanky zařizovala tehdy zaráz, protože jsou skladnější a po EU plně stačí, aktuálně jsem je předkládala na slovinských hranicích a OK…
vyřídit pas dítěti není žádná věda, net je plný informací…
tu je to třeba polopatě :
https://www.yespojisteni.cz/…eti-doklady/
@iiiv píše:
Ja bych tedy exovi svůj rodný list nedala ani náhodou
![]()
U nás stačil rodný list dítěte a občanka jednoho rodiče.
Stačí občanka otce a rodný list dítěte. Svůj rodný list bych mu nedávala.
@Lucy75 píše:
@Janča6 když jsem dcerám vyřizovala pasy (bylo jim 9), tak úřednici stačily jen jejich rodné listy a moje občanka..
od 15 se pak předkládá i OP dítěte.. já třeba občanky zařizovala tehdy zaráz, protože jsou skladnější a po EU plně stačí, aktuálně jsem je předkládala na slovinských hranicích a OK…
vyřídit pas dítěti není žádná věda, net je plný informací…
tu je to třeba polopatě :
https://www.yespojisteni.cz/…eti-doklady/
My zarizovali pasy pro dcery od 6 mesicu do 6 let a taky stacily jejich rodne listy a obcanka jednoho z rodicu.
Moc děkuji 😊 pas už měla teď jí skončil i tu dětskou občanku co stačí na EU. Rodinný list svůj bych mu nedala.