Co do školky - hygiena

14335
21.8.13 19:56

Co do školky- hygiena

Ahojte holky, mám odlehčený dotaz, protože zkušnosti nemám, proto se ptám, jestli to tak chodí a nebo je to jenom u nás..
Ptala jsem se holek u nás co do školky, protože jsem nemohla být na seznamovacím sezení, kde se vše řešilo a doslechla jsem se, že děti si nemají! nosit ručník, hřebínek, pastu, kartáček nic..
Je to normální.. už se ve školách nečistí zuby?, Já jsem měla v plánu zabalit mu kartáček, ručník - i mýdlo i pastu, protože jsme is opravdu myslela, že to v dnešní době potřebují, protože zase jiná známá mi řekla, že u nich chtějí i toaleták…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12863
21.8.13 19:58

U nás si zuby čistí, na začátku roku doneseme kartáček, pastu, navíc chtějí balení kapesníčků, toaleťák, tekuté mýdlo.

Hřebeny používají jejich, ručníky děti taky fasují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
21.8.13 19:59

U nás se nosí kartáček, pasta a papírové kapesníky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.8.13 20:00

@mag nás právě nic.. tak mě to přijde divné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87

U nas nosime jen kartacek a pastu.Wc papir, rucniky dodava skolka ;) detem davam do skrinky balicek kapesnicku a starsimu vlhcene ubrousky, kdyby nahodou. Mladsimu plinkyújsme na plinach.

• Citovat
  • Upravit
becky87
@kvaček píše:
@mag nás právě nic.. tak mě to přijde divné :nevim:

Mozna Va teprve ucitelka rekne :think: a nebo treba kupuji vse hromadne a pak budete platit ;)

• Citovat
  • Upravit
72725

U nás bylo toto: zub. pasta, kartáček, tekuté mýdlo, kapesníky (v krabičce), balení toaleťáku. Toť vše. zuby drbaly děcka po každém jídle… a odstatní věci byly na celý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.8.13 20:01

Ahoj. Starší dcera je už rok ze školky, tenkrát nosili akorát papírové kapesníky. Ručníky a hřebeny měly ve školce (každé dítě svoje), zuby si nečistili.

Mladší nastupuje do jiné školky teď v září, v pokynech máme papírové kapesníky, kartáček, pastu a kelímek, zuby si čistit budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856

Po nas nechteli nic, maji erar, kartacky posledne deti dostali od pani, co jim davala prednasku o cisteni zoubku. Pastu maji nejakou spolecnou. Vlasky si necesou, toho jsem si teda nevsimla, nevidim duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

Právě známá říkala, že i nějaké papíry na kreslení si každý na začátku orku donést, tak mě to přijde divné, že prostě jenom oblečení a nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
21.8.13 20:02

U nás - kartáček, pastu, tekuté mýdlo, balení toaleťáku, 3 balení kapesníků, malý prací prášek (prý nejlíp Ariel:) ), ručník a kelímek na kartáček mají erár

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
21.8.13 20:02

V naší školce si děti nosí jen kartáček, který dle potřeby mění a ručník si nosí v pondělí čistý a v pátek si ho berou domu na vyprání. Ostatní věci nenosí vše dostanou - toaleťák, pastu na zuby, mýdlo… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
21.8.13 20:03
@suik píše:
Po nas nechteli nic, maji erar, kartacky posledne deti dostali od pani, co jim davala prednasku o cisteni zoubku. Pastu maji nejakou spolecnou. Vlasky si necesou, toho jsem si teda nevsimla, nevidim duvod.

Ani po spaní? Já teda dostávám domů načesanou princeznu, to já jí tak neučešu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246

U nás rok a půl zuby nečistili, na konci roku si udělali nějaký certifikát, dostali zdarma kartáčky a pasty a do konce šk. roku se čistilo. Jak to bude dál to se teprve uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
@janica252 píše:
U nás - kartáček, pastu, tekuté mýdlo, balení toaleťáku, 3 balení kapesníků, malý prací prášek (prý nejlíp Ariel:) ), ručník a kelímek na kartáček mají erár
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin