Kočárek do tropů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
LouLou
15.8.12 17:24

@El Capitano jo, jasny, tak tos myslel autosedacku.ale kdyz ses rozhodl pro kocarek, pak uz podovozek neni potreba vubec…tak hodne stesti pri vyberu

• Citovat
  • Upravit
29350
15.8.12 17:29

Jo, vajíčko je autosedačka pro novorozeně, od 0 do 13 kg, dítě tam vydrží skoro do roka, my jsme tam malou vozili do 11 a půl měsíce… některé kočárky mají autosedačku přímo ve výbavě… my jsme takhle jezdili s naší „terénní“ Cortinou… trojkolka je do terénu lepší, my jsme s ní projeli Šumavu, Boubín, Radhošť a nedám na ni dopustit…
Ale ve vajíčku dítě neleží, je to v polosedu, proto se to nedoporučuje na delší dobu… a hlavně v tom vajíčku netrénuje svaly, když leží v kočárku a ty s ním jedeš a drncá to, tak podvědomě zapojuje různé svaly, aby udrželo rovnováhu… ve vajíčku to nemusí… a jak už tu holky psaly, nenutí ho to aktivně se pohybovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.8.12 17:30

@El Capitano aha, tak to jo…to golfky neuspeji zadny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.8.12 17:31

@hkac SUV je prostě něco jako off-road… a není to ošklivé velké cosi, jak popsal Pavel, ale pěkné a šikovné autíčko… a fakt potvrzuji, že to nemá kufr, ale hangár a kočárek tam strčíš i složený ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.8.12 19:20

Mě se moc líbí tyhle kočárky, ale až jako sporťáky, ne na minimimi http://www.3kolago.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.12 21:05

Fajn, ale musím se z toho probrat, vám se to asi nezdá, ale na mně je toho trošku moc, tada jako těch informací. Co je minimimi a od kdy sporťák?
Jinak jsem zjistil, jak to řeší místňáci. Nosí přehozené děcko přes ručník přehozený přes paži. To je sice také řešení, ale hledám jiné.
A proto děkuji za moudra, nejak si to popřebírám :lol:
 Pavel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
15.8.12 21:41
@El Capitano píše:
Fajn, ale musím se z toho probrat, vám se to asi nezdá, ale na mně je toho trošku moc, tada jako těch informací. Co je minimimi a od kdy sporťák?
Jinak jsem zjistil, jak to řeší místňáci. Nosí přehozené děcko přes ručník přehozený přes paži. To je sice také řešení, ale hledám jiné.
A proto děkuji za moudra, nejak si to popřebírám :lol:
Pavel

Minimimi je novorozeně až tak do 6 měsíců. Já být vámi tak koupím nějaký kočárek, který má pořádné odvětrávání(například peg perego culla jde odsvléknout a zbyde jen tenká látka, je to ale jen hluboký kočárek), nafukovací kola a zvlášť korbu na miminko a poté sporťák(do toho by mělo jít dítě od 6 měsíců věku, ale pokud je do úplného lehu, tak tam může jít dítě i dřív). Sestra měla například dvojčata ve sporťáku už od narození, prostě dolů položila zádové opěrky a dala nahoru podnožky a na tu plochu, kde děti leželi dala prošívanou bavlněnou deku. Děti tak nebyli v kočárku uzavření a krásně se jim spalo. V tom případě by vám stačil i jen sporťák. To už je na vás. Až si ujasníte, co od kočárku chcete, tak napište požadavky, je tu spousta maminek, které mají v kočárcích veliký přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.8.12 21:54

@El Capitano
Kočárek se odvíjí podle toho, jak je dítě staré a jestli už sedí.
Cca do 6 měsíců dítě leží, mělo by i v kočáru ležet naležato, na rovině. Tomu odpovídá hluboký kočárek nebo hluboká korba, umístěná na podvozku od sporťáku.
Potom už dítě může do jakéhosi polosedu-pololehu, takže ho můžeš přendat do sporťáku (=podvozek + sedací část, která jde sklopit až do pololehu nebo úplného lehu).
Jakmile dítě sedí (třeba tak v 7-8-10 měsících, každé jinak), tak už mu můžeš ve sporťáku zvednout opěrku zad do úplného sedu.

Kromě toho máš na přepravu autem autosedačku - vajíčko, která ti vydrží cca do 1 roku dítěte. Dá se nacvaknout na podvozek od kočárku. Dítě by v ní mělo být jen po nezbytně nutnou dobu, takže cesta autem plus rychlý nákup je ok.

Takže můžeš si buď koupit hluboký kočárek, který po půl roce předěláš na sporťák, nebo rovnou sporťák, který nastavíš do úplného lehu a do toho vložíš tzv. vložnout tašku (ta napodobuje hlubokou korbičku, je rovná a hodí se pro ležící mimina).

Protože žiješ ve vedrech, hledala bych na tvém místě nějaký dobře zastíněný, dobře odvětraný a prostorný hluboký kočár a cca od půl roku věku mimina bych ho přendala do sporťáku s velkými koly nebo toho croozeru, to už je asi jedno. Na přepravu a nákupy použiješ autosedačku nacvaklou na podvozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
15.8.12 23:25

Do croozeru bych nedala ani půlroční miminko jako do trvalého kočárku třeba i na spaní. Mám ho od 5 měsíců jezdíme za kolem, ale není to kočárek použitelný jako jediný. Já tedy dost dám na to, aby dítě mělo pohodlí…
Vám doporučuji kvalitní sporťák, který jde do lehu (nemusí to být 180 stupňů, ale něco, co se tomu blíží, dobré odpružení a pořádné zastínění a přitom odvětrání, nebo možnost použití velkého slunečníku. Výběr je veliký, tak koukněte po pár obchodech, co se vám bude líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
16.8.12 13:51

My máme baby jogger city elite. Jde téměř do lehu, velikánskou boudu která zastíní téměř vše, jde celý zadní díl nadzvednout a zbyde tam síťka, takže větrá. Je skvěle odpružený a jde na něj většina autosedaček

http://www.baby.jogger.cz/…-baby-jogger

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
23.8.12 05:15

@El Capitano mrkni na sportovni kocarek Xlander.. to by mohlo byt neco jak do terenu tak do mesta, jde polohovat do uplneho lehu takze i pro novorozene by mohl byt OK ;-) ( ja treba vozim prcka ve sportaku od 3tiho mesice neb se mi za A) do hlubokeho nevejde a za B) sportak lepe vetra…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.12 20:05

Ahoj všem,
děkuji za podněty. Sic jsem se neozval hned, ale je vybráno a kočár by měl brzo se zbytkem dorazit za náma. Nakonec jsme koupili sporťák Jané Slalom Pro - taky jde skoro do lehu a autosedačku Jané Strata.
Díky Pavel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4