Kočárek do tropů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15.8.12 15:38

co do tropů

Ahoj.
Jsem budoucí taťka a jsem lehce zmaten. Těch informací je moc. Bydlíme s přítelkyní na karibském ostrově Martinik. V prosinci čekáme juniora. Potíž je v tom, že na Martiniku kočárky téměř nevidím. Je tam permanentní hic a vlhko. Teď jsme v Evropě a já bych chtěl doma koupit potřebné alespoň na rok, rdaději na dva, takže asi tak do 18 měsícu (s rezervou), protože čert ví, jak to bude za rok s penězi na cestu do Evropy.
Já jsem sportovně založený, takže bych to sfouknul od novorozence s Croozerem a sedačkou do auta. Ale přítelkyně na crozer kouká jak na SUV pro novorozeně a chce výběr korigovat.
Takže asi základní dotaz je… dá se vystačit s autosedačkou RÖMER BABY s ISOFIXEM a nějakým podvozkem? Jaký podvozek? Je fakt, že jediný, kam chodíme, je nákup potravin. Croozera jsem chtěl na kolo a blbnutí, myslím, že by se s tím vystačit dalo, ale holt, nejsem na rozhodování sám…
Díky
 Pavel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LouLou
15.8.12 15:50

Proc si pritelkyne nevybere to co chce na netu (pristup jak vidim mate) a ty ji to pak v Evrope nekoupis? je toho tolik…vyber, zalezi kolik toho chce nachodit s kocarkem, po jakych cestach (mesto/teren)…autosedacku nedoporucuju na vozeni venku - dite ma v kocarku lezet rovne na zadech.Do 18 mesicu by mel vystacit kombinovanej kocarek-tj. nejdriv na lezeni a pak se jen predela na sezeni.

• Citovat
  • Upravit
29350
15.8.12 15:50

Croozer je fajn, ale mít tam dítě od novorozence mi nepřijde vhodné… buď by bylo v tom miminkovníku nebo v autosedačce a to se doporučuje na dobu tak maximálně dvě až tři hodiny denně, spíš na dobu nutnou… to není zrovna ideální pro miminko… normálně bych koupila kočárek, vozík oceníte tak od devíti měsíců a dál, až bude prtě umět sedět…
Ale to by mě docela zajímalo, jak to tam dělají místní s miminkama… jako nosí je v šátku nebo podobně? To mi v tom horku a vlhku přijde víc nepohodlné, než v kočárku… ale jiný kraj, jiný mrav, že? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.8.12 15:55

@El Capitano Ahoj. A když tam téměř nikdo nepoužívá kočárek, v čem vozí (nosí) děti? Nebo děti jen leží na zemi?

Croozer mi nepřijde na časté vození miminka vhodný, protože (pokud se nepletu, viděla jsem jich jen pár) v něm miminko neleží na zcela rovné podložce. Totéž je u autosedačky, takže já bych jen s autosedačkou nevystačila.

Pokud by to ale bylo jen na nakupování a jinak byste řešili jinak (šátek, nosítko, postýlka..), tak OK. Problém s nerovnou podložkou na ležení je ten, že miminko je v pasivním sedu a tudíž často pak ztrácí motivaci se do sedu dostat samo, když ze sedačky taky dobře vidí. Já na to u svých dětí hodně dbala, aby žádný pasivní sed nepoznaly, takže proto taková odpověď ;).

nevím, co je SUV :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
15.8.12 15:59

Tak ja odpovim na otazku zakladatele: vystacit se s tim da - kamoska to tak mela. Proste od mimca mela Croozer a satek, mimco spalo hlavne v postylce, na dece, v satku… Tedy fakt ne v autosedacce.

Ja bych to tak ale nechtela, bo nase mala spala v kocarku rada ;) Mam odpruzenej trikolovej kocarek (Teutonii Spirit, ale je hafo podobnych - TFK Joggster, Gesslein atd.) a mela jsem jen vloznou tasku na mimino s pevnym dnem a rovnou sportovni verzi. Korbicka mi prisla na ten pulrok zbytecna. Ale je to fakt nazor od nazoru, stejne jako vsecko ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.12 16:07

Díky hkacza užitečné info o pasivním sedu - to slyším poprvé. S tím šátkem jsem počítal, fakt to je jenom na to, zajít na nákup, to znamená tak tricet minut max. Jinak doma nebo na lodi, popřípadě cesta do půl hodiny na pláž. Jak to dělají místní netuším, příjde mi, jak by tam měli až děti kolem dvou let… Fakt je, že je telo na to s dítětem courat venku a je tam i jiný životní styl. Ale co jsem viděl, pokud pužívají, tak používají ta nosítka - a nebo šátek.
Jinak bude prtě doma v chládku v postýlce.
Mají ta nosítka nějaký univerzální, myslím tím standardizovaný, systém připevnění na podvozek, nebo je „každej pes jiná ves…“?
Jo, SUV je takový to velký ošklivý auto, ale kufr je super a otevírá se do boku a nacpeš tam snad i nesložený kočárek.
Díky
 Pavel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
15.8.12 16:16

@El Capitano nositkama nejspis mysli nahradu za satek :mrgreen: tj.kdyz teda dite nikde nelezi, nese ho matka na tele, privazane bud v satku anebo v nositkach-takze nositka na podvozek rozhodne nepripevnis 8) a jak vsichni spravne pisou, v te autosedacce ma dite travit minimum casu-jen v aute, takze je otazka, jestli vubec podvozek kupovat. Zjednodusene: doma-lezet v postylce, do auta -autosedacku, na nakup, na plaz, kratkou prochazku do satku nebo nositek. A takhle to zvladnete i bez kocarku…

http://www.isatky.cz/…pinie-4.html

Příspěvek upraven 15.08.12 v 16:17

• Citovat
  • Upravit
5352
15.8.12 16:16

Možná už ti holky napsaly… nečetla jsem to celé.
Do tepla si nedovedu představit vopzit mimčo nezastíněné v autosedačce nebo vůbec v autosedačce, kde je samozřejmě výrazně větší styščná plocha s povrchem těla miminka. Ideální pro vás, pokud jste sportovně založeni je podle mě nějaký lehký sporťák, který jde do úplného lehu a bude možné v něm vozit i mimčo a to bez vložné tašky. nebo třeba velmi kvalitní gofky (pokud je terén u vás na jízdu s nimi uzpůsoben - kvalitní asfalt). Golfky MAclaren Techno XT co mám já jsou třeba schválené pro mimi od narození a já docela lituju, že jsem se nervovala do MHD, zda mi zase někdo pomůže s těžkým kočárkem, když jsem je mohla mít od mimina a na cesty do města využít (koupila jsem golfky až v deseti měsících malého). Klidně si dovedu předtavit zvlášť v létě, že bych v nich vozila i novorozeně. Tak zkuste kouknout po něčem takovém. Ale autosedačku jako náhradu kočárku fakt nedoporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.8.12 16:29
@El Capitano píše:
Mají ta nosítka nějaký univerzální, myslím tím standardizovaný, systém připevnění na podvozek, nebo je „každej pes jiná ves…“?

Nemyslíš spíš autosedačku? Každá autosedačka má jiné připevnění, takže to chce zjistit, s čím je která autosedačka kompatibilní. Já s tím nemám zkušenost, nikdy jsme to nevyužili. Já na nákup jezdila jedině s kočárkem. Přijde mi to pohodlnější než s šátkem. Ale je pravda, že mi vždycky místo nákupního vozíku stačil košík u kočárku (vozila jsem v něm i krabice s plenami, litry mlíka atp, košík jsem opravdu nešetřila a víkendové nákpy s manželem jsme dělali minimálně. Nakupovala jsem hlavně já.

Myslím, že ve vašem případě by byly nejlepším řešením golfky nebo sporťák, co jde dát do úplného lehu. Tady bych to spíš nedoporučovala, protože přeci jen v hluboké korbičce je miminkko víc chráněné, ale váš případ je jiný ;).

Co se týká pasivního sedu, tak pár desítek minut denně (doktoři říkají max 2h) miminku neuškodí, ale já vidím hlavní problémv tom, že jak dítě jednou něco takvého pozná, nebude pak chtít jen ležet. Já jsem nikdy neměla problém s tím, že by moje holky nechtěly ležet v kočárku a „musela“ jsem jim polohovat zádíčka, aby neřvaly. Obě byly v hluboké korbě (tj ležely fakt jen na rovné podložce) do té doby, než si samy sedly (první dcera v 10 měsících, druhá v roce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.8.12 16:35

Ja si take myslim, ze miminecko by melo byt spise na rovnem povrchu - tzn. klasicka korba nebo vlozna taska do sportovniho kocarku. Autosedacka je fakt jen na nutny prevoz, v aute, prip. chvilku na nakupech.

Ono hodne zalezi na zvycich dane zeme, v nekterych zemich moc hluboke korby nemaji :nevim:, ale tim bych se neridila.

satek je fajn vec, ale kdyz je fakt hic, dost se poti oba dva.

co bych vam ale doporucila do kocarku je ovci kozisek, da se objednat v eshopech kde prodavaji latkove plinky a eko veci pro deti. Ac se to nezda, vlna izoluje nejen teplo, ale dobre pomaha i ve vedrech, v kozisku se udelaji takove vzduchove kapsy a dite se nepoti…nekdo ho pouziva i vecer na spani, ale ja bych se tomu z opatrnosti spise vyhla (zvysene riziko sids)

dalsi vec je merino zavinovacka, taktez vna, reguluje telesnou teplotu - je to jako lehounka deka, i se da na ni ditko polozit a taktez se nepoti…v cr se da sehnat na anavy.cz nebo sijemedetem.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.8.12 16:36

Jo a ty kozisky se delaji i s otvorama a jsou pouzitelne i pro autosedacky, sporotvni kocarky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.8.12 16:48

No, až si vybereš, radši si kočár předem objednej, kolikrát v krámech hned není zrovna to, co by člověk chtěl takže bych nespoléhala na to, že vejdu do krámu a koupím:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
15.8.12 16:57

Já jsem taky spíš pro klasickou korbu, kde může mimčo ležet…ale u nás se s malýma dětma hodně chodí na dlouhé procházky, děti v kočárku tráví od narození několik hodin denně a chápu, že jiný kraj, jiný mrav. Pokud je to na Martiniku jinak (chápu, že ve vedru a vlhku to moc na procházky není, sama jsem žila v podobném klimatu), tak myslím, že byste mohli vystačit s tím, co píšeš. Na nákup by vám autosedačka nacvaknutá na podvozek stačit měla, pokud nebudete courat x hodin po obchoďáku, což píšeš, že snad ne.

Co se týče podvozku, tak já to měla tak, že mi šla sedačka maxi cosi nacvaknout na podvozek teutonia, který jsem měla jako hlavní kočár. Nekupovala bych ho ale jenom kvůli podvozku, na to je dost drahý. Pro vaše potřeby bych asi koupila co nejlevnější, kompatibilní podvozek. Některé golfky mají možnost dokoupení adaptérů pro různé značky sedaček, přesný typ ti ale poradí někdo jiný. Já jsem tím, že jsem měla tu teutonku, po tomto zas tak nepátrala. Nebo je ještě možnost ta, že v usa prodávají takové univerzální podvozky pod autosedačky, třeba by to šlo i pod tu Roemerku? http://www.supercoolbaby.com/…_car_sea.php Neměli by to i tam u vás, nemáte to kde v obchodě omrknout?

• Citovat
  • Upravit
14856
15.8.12 17:06

Jinak me jeste napada kocarek nuna peep http://www.bejbyboom.cz/…2-rapsberry/

jenze jak tak koukam, tak adptery na roemerku nema, jen na maxi cosy a cybex aton (oba teda v testech obstali dobre), jinak jdou do uplneho lehu a mimikou by v nich asi vozit slo…jen neprojedete piskem, ozkouseno…s tim ma problem ale snad kazdy kocarek.

pres kameny bych s mimcem teda taky nejezdila, preci jen to chce nejake odpruzeny, ale asfalt asi proc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.12 17:16

Ovce je jasná, kamarád tomu říká termosková metoda, díky za typ.
2 LouLou: Nemyslel jsem náhradu za šátek, jenom se motám v termínech, měl jsem na mysli takový to… no snad se tomu říká vajíčko, je to od novorozence tak tipuji do max půl roku, dá se to použít v autě jako sedačka i když je to blbej název páč tam děcko vlastně leží… Má to sklopnou rukojeť a některé se dají přidělat na podvozek… Se šátkama tady občas někoho vidím, tedy zásadně bělochy, ale to dítě chudák je kompletně zpocený, myslím, že termoregulace dostává hodně zabrat. Bál bych se asi úpalu.
Tak jsem na to koukal, ty vajíčka to je však všechno v takovým polosedu…
Golfky jsou tady vyloučené, tady je to na gazík, takže asi opravdu nějaký odolný sporťák s velkejma nafukovacíma kolama a vložná taška.
Budu hledat sporťák.
 Pavel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí