Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky,
doděláváme podkroví a já nevím jak vyřešit vikýřové okno. Myslím tím, zda žaluzie, záclony. Prostě potřebuju nějaký dobrý tip, nápad.
Prosím, kdo máte takové okno, co tam máte? Na internet jsme se dívala, ale na nic co by mě zaujalo jsem nenarazila.
Moc díky za odpovědi.

My teda vikýře nemáme, ale střešních 6. A nemáme na nich nic. Teda náš dům stojí na samotě a nehrozí nějaké okukování od sousedů. Na ten parapet(zdá se mi z fotky, že tam je…) Bych naskládala 2-3kytky a nechala světlo volně proudit do bytu…
My záclony nevlastníme jen květiny na oknech
Ale teď bydlíme na vsi a do oken nám je vidět a tak máme na večer závěsy. Sem bych dala jen kvítka a do toho vrchního trojúhelníku nějakou závěsnou ozdobu, skleněnou vitrážku, neklidy, zvonek, prostě něco podle zařízení zbytku pokoje.
A pokud je nutně třeba večerní zastínění, dala bych tam asi závěs až na konec vikýře.
Ahoj, máme na domku naprosto stejné okno a máme na něm žaluzie, ale funkční (že se dají vytahovat) jsou jen na tom otevíracím čtverečku. Osobně už bych si tohle okno nedala právě pro tohle složité řešení závěsů, záclon atp. Na střešních oknech máme celozatemňovací rolety od veluxu, jsou super, brání unikání tepla v zimě a v létě, aby v podkroví bylo dýchatelně ![]()
Ahoj, máme na domku naprosto stejné okno a máme na něm žaluzie, ale funkční (že se dají vytahovat) jsou jen na tom otevíracím čtverečku. Osobně už bych si tohle okno nedala právě pro tohle složité řešení závěsů, záclon atp. Na střešních oknech máme celozatemňovací rolety od veluxu, jsou super, brání unikání tepla v zimě a v létě, aby v podkroví bylo dýchatelně ![]()