Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Preindukce je příprava na samotné vyvolání porodu. To se dělá, když to vypadá, že ještě nejsi v termímu na prorod nijak zvlášť připravena. Můžeš být i pár dnů v nemocnici, ale v den nástupu o vyvolání nepůjde určitě. Proto PREindukce, samotné vyvolání se nazýva indukce.
Jinak v rámci preidnukce ti můžou zavést čípky s léky, aby „dozrál“ děložní čípek, provést Hamiltona (takový bolestivý hmat uvnitř, který provádí lékař a pomáhá k porodu), atd.
Holky prosim… Dnes jsem mela poradnu v nemocnici. Pasy ok, prohlidka - nic nerikala ze by se neco delo nebo nedelo… Pak rekla ze mam dva dny do terminu ( patek ) a jestli teda v sobotu na preindukci a druhy lekar rekl,,ne normalne poradna"…
Co tim myslela ta dr? Jako ze by me drzela v nemocnici dokud neporodim? ![]()
@Kata232 píše:
Ten hamiltnuv hmat boli jako cert![]()
Slysela jsem ze to neni nic prijemnyho, ale me ho delali a takrka nic jsem necitila
je to jako vse, kazda to ma jinak ![]()
@Kata232 píše:
Ten hamiltnuv hmat boli jako cert![]()
Nešiřte fámy a bludy, každá to má naprosto jinak. Já ho třeba ani necítila. A strašák vyvolávaný porod? Za dvě hodiny dít bylo na světě.
@Lojzísek mi vyvolávali první dítě a po 18hod „zábavy“ mě vezli na akutní SC 🤷🏻♀️ Takže zase důkaz, že opravdu každá to má jinak ☺️
@shadowbabe píše:
@Lojzísek mi vyvolávali první dítě a po 18hod „zábavy“ mě vezli na akutní SC 🤷🏻♀️ Takže zase důkaz, že opravdu každá to má jinak ☺️
Jasný, o tom píšu. Ale nemá smysl děsit prvorodičky všeobecnými „pravdami“. Stačí říct „já to měla takhle“, ale tak to být vůbec nemusí ![]()
Ahoj co je prosím preindukce?Koukala jsem do papírů a pokud neporodím mám nástup v úterý na preindukci?To znamená že se ten den porod nevyvolává?