Strach o miminko

Anonymní
8.12.10 09:30

strach o miminko

Ahoj holky,mám obavy že přenáším,těhotenství jsem neplánovala a tudíž jsem si nehlídala MS…když se mě dr ptala na začátku těhu na datum poslední MS nemohla jsem si vzpomenout,tak na mě tlačila a byla dost nepříjemná ,až jsem radči plácla 5.3,ale mám pocit že to mohlo být klidně i o týden dva dříve…nikdy jsem neměla cyklus po 28dnech vždy jsem ho měla delší ,až 41dní…podle utz mám termín 11.12 a podle te udajne MS 10.12 .dr.my nedělá UTZ takže vlastně nekontroluje prutoky ani placentu.včera jsem byla na monitoru a vše bylo ok,až na to ,že po kontrakcích tam nebyla ani stopa…Cs mám 8…když jsem to včera řekla DR.tak mě na to nic konkrétního neřekla…myslíte ,že se mužu spolehnout na termín ze 13tt z UTZ?všude si čtu ,že doktoři na termíny z UTZ nehledí ani když se liší o 10 i více dní…mám stach ,aby se berušce nic nestalo :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kattuska
8.12.10 09:33

Ahoj,
taky jsem se bála, přenášela jsem celých 14 dní.
Pokud jsou ozvy OK, tak to je v poradku.
Dejte si večer s manželem sexík a ono to přijde. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1648
8.12.10 09:35

vždyť to sedí 8-o , já mám dva termíny podle MS 17.2 a podle UZ 27.2, takže se neděs, prý ten UZ je vždycky prioritní, taky mám dlouhý cyklus, takže jsem doktorovi trochu pomotala hlavu. Jestli je všechno v pořádku, tak přenášet můžeš v klidu 10-12 dnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.12.10 09:38

Bere se termin dle ultrazvuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
8.12.10 09:38

Osobně si myslím, že termín dle UZ je spolehlivější, než dle MS, zvlášť, když jsi neměla cyklus 28 dní… O miminko se určitě neboj, jen kvůli tomu, že si nepamatuješ datum poslední MS. Užívej si těhu, však oni na tebe dají doktoři pozor :andel: A dlouho by tě přenášet nenechali, to nemusíš mít strach! Já rodila SC, 38+4 a taky kontrakce nic… A klidně v porodnici řekni, že to datum, MS není spolehlivé, žes měla nepravidelnou MS a nejsi si jistá - kámoška teď taky "těhotní " dle UZ, datum nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
8.12.10 09:41

Ahoj, to ti doktor nedělala ani jeden ultrazvuk? Mě Mudra určila TP podle velikosti plodu někdy na začátku těhu. Prý všechna mimča rostou zpočátku stejně tak se změří velikost stehení kosti a nevím čeho ještě a podle toho se určí skutečné stáří miminka. Na ultrazvuk máš během těhotenství 2×nárok. Taky se to prý dá určit podle pohybů, ale podle toho mi to moc nevycházelo. Já teda taky přenášela a moje sestra taky a děti máme v pohodě. Držím pěsti, ať nepřenášíš moc dlouho, ke konci už je to otrava.

• Citovat
  • Upravit
myšanda26
8.12.10 09:45

Omlouvám se nějak mi utekl konec na ten UTZ ze 13 tt se spolehnout můžeš, taky mi to podle MS vycházelo všelijak, ale MUDra se trefila u obou dětí právě dle toho UTZ

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.10 09:47

děkuji za ukliodnění :huban: sexíkujem každý den,piju maliník a davám si ovocný salátek se skořicí,ale nějak to nefunguje :roll: UTZ mě dělají jen ve fakultní nemocnici,ma dr.mě dělala jen na začátku ten vnitřní.moc tu svoji berušku miluju :srdce: ,snažím se být vklidu ,ale bohužel se neubráním občas nějaké té černé myšlence :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
1648
8.12.10 09:53

klid to máme všechny, na mě padá depka sotva vylezu z vrátek a podklouzne bota :kytka: uvidíš dopadne to dobře, ale já to mám ještě za dlouho, nejradši bych ani nos nevystrkovala z domu v tomhle počasí. Zlatý prosinec před porodem druhé dcery před třemi lety, bylo krásně, sucho, slabý mrazíček, to se to šupajdilo po silnicích a chodnících :wink: Přeji lehký porod :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.12.10 09:53

Určitě se můžeš spolehnout na termín dle utz, já měla oproti ms rozdíl skoro 3 týdny, ani jednoho z mých gynekologů to netankovalo a jeli dle TP dle ms, v porodce nejdřív teda taky nic, až když mě chtěli objednat na poradnu za dřív jak týden, že jako přenáším, tak jsem se ohradila, ukázala v průkazce na výsledky utz z 1.trim. a dr, která měla zrovna službu se děsně divila, proč mi proboha někdo ten termín neopravil. Když jsem se pak ptala na příští poradně, kdybych přenášela, tak mladý dr řekl, že jedem dle TP dle utz a nechají mě těch jejich 11dnů v pohodě. Takže termín 2., dle utz 18 a kdyby mě nechali přenášet, tak jsem taky mohla porodit až 30. :lol: Dítě teda vylezlo celkem na čas dle utz. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
8.12.10 10:05

Já četla, že nejpřesnější je TP podle UTZ v 9-13.tt. Ale pokud se TP podle MS od TP podle UTZ liší o víc jak 10 dní, pak se přihlíží k TP podle MS.

A jak už tu někdo psal…pokud máš ozvy OK, byla bych v klidu. Kdyby se ti ale cokoliv nezdálo (málo pohybů nebo naopak moc), raději si do porodnice zajeď :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
8.12.10 10:20

Gladys- a u tebe to v průkazce nepřepisovali? 8-o , Já to mám vždycky při prohlídce psané dle MS, pak v závorce nad tím UZ a posunuté, ale stejně si myslím, že podle toho budou mítz i tak v porodce bordel :mrgreen: mám nějak tucha, že po třetí to bude možná i dřív, potvůrka se drží docela nízko, tak se s doktorem modlíme celou dobu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
8.12.10 11:29
kattkka píše:
Bere se termin dle ultrazvuku.

Já jsem taky vůbec nevěděla, kdy jsem měla poslední menses :oops: -a rovnou jsem to dr. řekla, nevěděla jsem to skoro ani plus minus týden :lol: …tak to brali podle utz, neboooj, mají to zmáklý. Tak přeju moc moc štěstí a držím palce, to je nádherný vánoční dáreček :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí